Actieve en sportieve uitjes met kinderen in Gelderland

Heb je zin in een actief en sportief uitje in Gelderland? Er zijn heel veel leuke uitstapjes en toffe  activiteiten die je met het hele gezin kunt doen in Gelderland. Zowel binnen als buiten is er zoveel aanbod. 

Actief en sportief in Gelderland

Ontdek hier heel veel leuke actieve en stoere uitjes om binnen te doen met kinderen. Wij zochten de allertofste uitjes in Gelderland voor je uit!

  • klimbossen
  • trampoline parken
  • binnenspeeltuinen
  • buiten speeltuinen
  • activiteitencentrums
  • attractieparken

Klimbossen in Gelderland

Op zoek naar een spannende beleving in de hoogte? Klim in de boomtoppen van de mooiste en spannendste klimbossen van Gelderland. Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en de tofste tokkelbanen beleef je een waanzinnig avontuur, midden in de natuur!

Onze top 3 vind je hieronder. Bekijk hier alle klimbossen van Gelderland.

1. Klimbos Veluwe in Apeldoorn

Actief en sportief uitje in Gelderland
Midden op de Veluwe vind je: Klimbos Nederland. Bij Klimbos Veluwe kun je zelf kiezen hoe hoog je wil gaan, elke route heeft  een eigen moeilijkheidsgraad. Er is een beginnersroute, een gave tokkelroute, er zijn routes met makkelijke oefensituaties, maar ook moeilijke overgangen via bruggen, stevige lianen en grote netten. En wat dacht je van een echte bungee sprong of een vrije val?
>> Meer weten?

2. Klimbos Ermelo

Klimbos Ermelo
Klimbos Ermelo heeft voor iedereen de juiste uitdaging verspreid over 8 spectaculaire parcoursen. Wat dacht je van het parcours “The Eagle”. Dit is het zipline parcours en is speciaal gebouwd op aanvraag van kinderen. Zij gaven aan vooral de ziplinen geweldig te vinden. 
En tijdens het klimmen is het in dit klimbos niet verplicht dat er volwassenen mee moet klimmen met de kinderen. Door het unieke veiligheidssysteem is dit namelijk niet nodig. Het is natuurlijk wel hartstikke stoer om dit gewoon wel te doen!
>> Meer weten?

3. Klimbos Ruurlo


Klimmen voor jong & oud. Bij Klimbos Ruurlo beleef je volop klimplezier in een klimbos en ga je tot het uiterste voor het mooiste uitzicht. Kies zelf een route en bepaal hoe hoog je wil gaan! Veilig is het in elk geval door het continu zekersysteem. Hierdoor klim je zelfstandig, op je eigen niveau. Het klimbos is gelegen in een écht bos, waarbij we niet werken met klimpalen.
>> Meer weten?

 

Trampoline parken in Gelderland

Geen ruimte in je eigen tuin voor een trampoline? Of lijkt het je leuk om te gaan springen met veel vrienden? Bezoek dan eens een trampoline park.

1. Trampolinepark Street Jump in Apeldoorn

Actief en sportief uitje in Gelderland
Bezoek Street Jump Apeldoorn het leukste en coolste indoor trampolinepark met lasergame area, Wipe-out, air-track, foampit en airbag op 2000m2 Jump plezier.
>> Meer weten?

2. FunZone in Apeldoorn

Actief en sportief uitje in Gelderland
FunZone is een tof trampolinepark voor het hele gezin. FunZone biedt jumpers de ruimte om naast de standaard aaneengesloten trampolinevelden, gebruik te maken van een breed aanbod aan jump-area's. En ook aan de allerkleinsten is gedacht. Er zijn namelijk speciale mini-jump uren.
>> Meer weten?

3. Jumpsquare in Arnhem

Street Jump Apeldoorn
Ben je ook zo slecht in stilzitten? Dan is Jumpsquare in Arnhem de plek voor jou. Jumpen is dé ideale activiteit voor iedereen die fun, sport en spanning wil combineren. Voel je gewichtloos en vrij op de trampolines, voel je sterk in de Sport Area en voel je stoer bij het maken van je eerste backflip in de Trick Area. 
>> Meer weten?

4. Jumpsquare in Nijmegen

jumpsquare nijmegen, uitje, gezinsuitje, actief, sportief, erop uit, dagje weg, sporten
Bij Jumpsquare Nijmegen kunnen alle kinderen op een fantastische wijze hun energie kwijt! In verschillende area's kunnen ze naar hartenlust jumpen van Trampoline naar Trampoline, Salto's oefenen, Jump over of van de Jump Obstacles en ervaren hoe het is om gewichtsloos te zijn. Wie van bewegen houdt en graag plezier maakt zal het geweldig vinden. Jong en oud en van elk niveau, iedereen kan zich hier uitleven.
>> Meer weten?

 

Binnenspeeltuinen in Gelderland

In een binnenspeeltuin kunnen de kids zich uren vermaken! Voor de papa's en mama's is er altijd wel een bakje koffie of thee met wat lekkers te krijgen en vaak is er gratis WiFi. Zodat ouders zich lekker kunnen ontspannen terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn.

Hieronder staan alle toppers in Gelderland. Bekijk ook eens alle binnenspeeltuinen van de Veluwe.

1. Speelboerderij De Happy Farm in Terschuur

Weer of geen weer, af en toe moeten je kinderen even wat energie kwijt en lekker spelen! Bij Speelboerderij De HappyFarm kan dat perfect. Binnen klauter je in de apenkooi, spring je op het springkussen, glijd je van de glijbaan en bouw je de mooiste dingen met gigantische legoblokken. En bij droog weer kunnen de kinderen hier ook lekker naar buiten. Geniet van glijbanen, skelters, schommels en de gave Happyhopper.
>> Meer weten?

2. Indoor speelparadijs Monkey Town Apeldoorn

Bij Monkey Town Apeldoorn kunnen kinderen klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, glijden van diverse glijbanen, spelen met super Lego, ravotten in de ballenbak, springen op trampolines, voetballen of basketballen. Een super indoor speelparadijs.
>> Meer weten?

3. Heggies Speelschuur in Emst

Bij Heggies Speelschuur in Emst kun je met alle weertypes terecht! Er is zowel een binnenspeeltuin als buiten speeltuin. Kinderen kunnen heerlijk klimmen, klauteren, skelteren en springen.

De binnenspeeltuin zorgt voor droog en warm speelplezier. Er is van alles mogelijk bij Heggies Speelschuur. Kinderen vermaken zich hier uren lang: glijden van de glijbaan, zwemmen in de ballenbak, rodelen op de rodelbaan, klimmen door het parcours, klauteren in de speelkooi of bouwen met grote legoblokken.
>> Meer weten?

4. Speelparadijs Kok Experience Harderwijk

Sportief uitje met kinderen in Harderwijk
Bij Speelparadijs Kok Experience in Harderwijk kun je spelen in de grootste binnenspeeltuin van de Veluwe. De indoor speeltuin is maar liefst 750 m2 groot. Hij is heel overzichtelijk opgezet, met een speciale afgeschermde peuterhoek voor de allerkleinsten om rustig te kunnen klimmen en ontdekken. 
De mascottes Koko en Kiki van Kok Experience zijn elke woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag, op feestdagen en in de vakanties aanwezig. Laat je deze dag schmincken als prinses, actieheld of dier en dans mee bij de mini disco.
>> Meer weten?

5. De Houtzagerij in Otterlo

speeltuin Gelderland
De Houtzagerij in Otterlo is een familierestaurant met een heel grote binnenspeeltuin. Terwijl je geniet in het restaurant of op het terras van wat lekkers kunnen de kinderen heerlijk spelen. Bij mooi weer kan je hier ook lekker buiten spelen!
>> Meer weten?

6. Monkey Town Leerdam

Oké, het is net provincie Utrecht maar vanuit de Betuwe is Monkey Town Leerdam wel echt een aanrader! Je kan hier natuurlijk lekker binnen spelen maar ze hebben hier ook een bowlingbaan! En je kan hier lasergamen. De ideale plek dus om lekker te komen spelen. 
>> Meer weten?

7. Avontura Nijmegen in Oosterhout

avontura, nijmegen, oosterhout, binnespeeltuin, binnenspelen, spelen, indoor, gezinsuitje, erop uit, uitje, dagje weg
Ga erop uit met het hele gezin en bezoek indoor speelparadijs Avontura Nijmegen. Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken in deze binnenspeeltuin met leuke attracties en spellen in alle hoeken en gaten. 
>> Meer weten?

8. Prett Inn Malden

Pret inn Malden is een super leuke binnenspeeltuin in Gelderland. Met volop uitdagende attracties voor kids. Maar ook veilig, overzichtelijk en schoon. Plus goede wifi. Zonder lawaai ook dankzij geluidsdempende effecten.
>> Meer weten?

9. Wamelland in Wamel

Binnenspeeltuin Wamelland is de grootste binnenspeeltuin van Maas en Waal. Met maar liefst 2100m2 speelplezier kan je hier prima terecht met het hele gezin voor een leuk dagje uit!
>> Meer weten?

10. Monkey Town in Wijchen

Deze binnenspeeltuin bevindt zich in Wijchen dichtbij Nijmegen. Bij Monkey Town Wijchen vind je leuke en spectaculaire attracties voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Zo hebben ze voor de kleine kinderen een speciale peuterhoek met rollerglijbaan, trampolines en ballenbak. Voor de iets oudere kinderen is er een groot klimrek, geweldige ballenmachines en een LASER GAME AREA!
>> Meer weten?

 

Buitenspeeltuinen in Gelderland

Met mooi weer is er niks fijner voor kinderen dan lekker buiten spelen in de speeltuin. In Gelderland zijn heel wat leuke speeltuinen te vinden. 

1. Speelparadijs De Koperen Ezel in Epe

Bij Speelparadijs De Koperen Ezel in Epe kun je je een hele dag amuseren, er is veel te doen! Voor twee euro kun je al heerlijk spelen in de speeltuinen en op de skelterbaan en kabelbaan. En ben je moe van al dat spelen en wil je even uitrusten, dan ga je toch even lekker bij de dieren zitten kijken. 
>> Meer weten?

2. Gezinspark 't Smallert in Emst

Gezinspark 't Smallert in Emst is een bijzonder speelpark waar een hoop te beleven valt voor jong en oud. Door de combinatie van een speeltuin, visvijvers, forellenkwekerij, kaarsenmakerij en een (dag)restaurant is er voor iedereen wel iets leuks te doen.
>> Meer weten?

3. De Blije Dries in Wijchen

De Blije Dries is een leuke speeltuin waar kinderen van alle leeftijden zich goed vermaken. Er is een afgesloten deel voor de allerkleinsten, er zijn uitdagende speeltoestellen voor de wat grotere kinderen en met warm weer kan er heerlijk worden gespetterd in het kinderzwembad! 
>> Meer weten?

4. De Leemkuil in Nijmegen

De Leemkuil in Nijmegen is een grote buitenspeeltuin in het bos met hoogteverschillen op het terrein. Om het hele terrein staat een hek. De Leemkuil heeft eigenlijk alles wat je in een normale speeltuin mag verwachten. Ze zijn niet voor niets de grootste speeltuin in de regio.
>> Meer weten?

5. Speelboerderij Malden

Bij Maisdoolhof - Speelboerderij Malden valt veel te beleven voor kinderen. Er is koffie, thee, fris en ijs verkrijgbaar. En je mag ook je eigen eten en drinken meenemen, bijvoorbeeld om gezellig te picknicken.
>> Meer weten?

Ben je op zoek naar nog meer leuke speeltuinen? Bekijk hier de leukste speelplekjes van de Veluwe. In deze blog vind je heel veel speeltuinen (binnen en buiten) in het zuiden van Gelderland. 

 

Activiteitencentrums in Gelderland

Of je nu van plan bent om een familie uitje te plannen met je eigen gezin of met de hele familie een leuke dag wilt hebben, bij in- en outdoor activiteitencentrums zit je altijd goed. In Gelderland vind je altijd de beste activiteiten en spellen voor een dag vol plezier voor jong en oud! 

1. Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo

Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo
Met meer dan 20 verschillende in- en outdoor activiteiten kun je Multi-ACtiviteitencentrum Pitch&Putt Bussloo een echt family entertainment center noemen. Geniet van spectaculaire activiteiten, ga sportieve uitdagingen aan tijdens het lasergamen, glowgolfen, voetgolfen of speel een relaxed spelletje minigolf. Of ga lekker touren op een gave E-chopper of elektrische stap.
>> Meer weten?

2. Events op de Veluwe in Voorthuizen

Bij Events op de Veluwe kun je je helemaal uitleven in de escaperoom, kom bowlen, buggy rijden, oud-Hollandse spelletjes, boeren buiten spelen of rijd een huifkartocht. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier aanwezig. Geheid een hilarisch dagje uit die je kinderen niet snel meer zullen vergeten.
>> Meer weten?

 

Attractieparken in Gelderland

Een dagje uit naar het pretpark, daar worden de meeste kinderen heel erg blij van! In Gelderland zitten vooral attractieparken die geschikt zijn voor wat jongere kinderen. 

1. Amusementspark Tivoli in Berg en Dal

amusementspark, tivoli, berg en dal, nijmegen, pretpark, park, uitje, gezinsuitje, erop uit, dagje weg
Amusementspark Tivoli in Berg en Dal ligt in een mooi bosrijk landschap vlakbij Nijmegen. Tivoli is een fijn pretpark voor een dagje uit met het hele gezin. Dankzij de leuke attracties en speeltoestellen kunnen kinderen tot een jaar of 10 hier ontzettend veel plezier beleven.
>> Meer weten?

2. Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn

Kinderpretpark Julianatoren is een gezellig, veilig en overzichtelijk pretpark. Het attractiepark, met méér dan 60 te gekke attracties, biedt een heerlijk dagje uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot 10 jaar. 
>> Meer weten?

Meer leuke tips?

Ben je op zoek naar meer actieve en sportieve uitjes in de regio? Kijk dan op de websites van de verschillende regio's!

Go-Kids Arnhem Betuwe Vallei

Go-Kids Veluwe

Go-Kids Stedendriehoek

Go-Kids Nijmegen

Log In