Speeltuinen in het zuiden van Gelderland

Jonge kinderen willen altijd wel naar de speeltuin. Gelukkig zijn er in deze regio (Arnhem, Nijmegen, De Gelderse Vallei en de Betuwe) heel wat leuke plekken om te spelen. Wij hebben een paar tips!

Binnenspeeltuinen

Als het even niet zulk mooi weer is dan is het natuurlijk altijd leuk om lekker binnen te spelen. Er zijn verschillende binnenspeeltuinen te vinden in deze regio. 

De Houtzagerij

Deze binnenspeeltuin zit bij familierestaurant De Houtzagerij in Otterlo. Terwijl ouders genieten van een lekker hapje en drankje in het restaurant kunnen kinderen lekker spelen in de naastgelegen speeltuin

Monkeytown

Monkeytown mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Hier in de regio hebben zij locaties in ArnhemWijchen en Ede

binnenspeeltuin, spelen, indoor speeltuin

Avontura Nijmegen

Bij Avontura Nijmegen in Oosterhout (voorheen Chimpie Champ) kunnen kinderen zich de hele dag vermaken in de binnenspeeltuin met leuke attracties en spellen in alle hoeken en gaten. 

Ballorig

Ook Ballorig heeft verschillende locaties in deze regio. Ballorig heeft een binnenspeeltuin in Arnhem en Veenendaal

Fusion Dome

Bij Fusion Dome in Ede kan je lasergamen, er zijn bowlingbanen en mini golf. Leuk voor wat oudere kinderen! 

The Maxx

Bij The Maxx in Veenendaal kunnen kinderen karten. Maar je kan ook lasergamen en midgetgolfen en er is een trampolinepark. Leuk dus voor alle leeftijden! 

Prett Inn Malden

Pret inn Malden is een super leuke binnenspeeltuin in Gelderland. Met volop uitdagende attracties voor kids. Maar ook veilig, overzichtelijk en schoon. Plus goede wifi. Zonder lawaai ook dankzij geluidsdempende effecten.

Jumpsquare

Bij Jumpsquare in Arnhem en Nijmegen kunnen kinderen vanaf 1,5 jaar al komen springen. Er is hier van alles te doen! Voor de kleinste kinderen zijn er speciale tijden. 

Wamelland in Wamel

Binnenspeeltuin Wamelland is de grootste binnenspeeltuin van Maas en Waal. Met maar liefst 2100m2 speelplezier kan je hier prima terecht met het hele gezin voor een leuk dagje uit!

Spelen bij Intratuin in Duiven

De Intratuin in Duiven heeft een geweldige speeltuin! Of het nou lekker zonnig is of heel hard regent, kinderen kunnen hier altijd heerlijk spelen. Er is een binnenspeeltuin met glijbanen, trampolines en dat alles in 4 lagen in de stijl van een oude fabriek. Het binnengedeelte staat in verbinding met de klimtuin buiten waar je tot 9 meter hoog kunt klimmen. Door de netten klauteren en glijden op een van de vele glijbanen. 

Buiten spelen

Er zijn natuurlijk ook veel leuke buitenspeeltuinen te vinden in de regio. 

Nationaal Fruitpark Ochten

Midden in de Betuwe vind je deze leuke plek! Er is een speeltuin, een kinderboerderij en een blotevoetenpad. Ook kan je hier midgetgolfen!

Speurtuin bij GeoFort

GeoFort is een leuk museum in de Betuwe waar alles draait om de aarde. Bij het naastgelegen restaurant vind je de Speurtuin waar kinderen flink kunnen klimmen. Deze speeltuin is ook toegankelijk als de GeoFort niet bezoekt. De speeltuin is ook erg leuk voor wat oudere kinderen omdat deze best uitdagend is. 

Buiten spelen bij de Houtzagerij

Naast een binnenspeeltuin heeft De Houtzagerij ook een leuke buitenspeeltuin. En papa en mama kunnen toezicht houden vanaf het terras! 

Het Uilenbos

Het Uilenbos in Lunteren is een pannenkoekenhuis met een leuke speeltuin.

Speeltuin op de Hoge Veluwe

Midden op de Hoge Veluwe is een heel leuke speeltuin voor kinderen. Alles is van natuurlijke materialen gemaakt en er is van alles te doen! De speeltuin ligt naast het restaurant dus leuk om te combineren met een lekkere pannenkoek! 

Speeltuin bij Bezoekerscentrum Veluwezoom

Bezoekerscentrum Veluwezoom heeft een aantal leuke speeltuinen naast elkaar. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier heerlijk spelen. De speeltuinen zijn gelegen naast het terras van het bezoekerscentrum. In het bos vlakbij het bezoekerscentrum vind je een leuke wandelroute met leuke klim- en klautertoestellen. 

De Blije Dries in Wijchen

De Blije Dries is een leuke speeltuin waar kinderen van alle leeftijden zich goed vermaken. Er is een afgesloten deel voor de allerkleinsten, er zijn uitdagende speeltoestellen voor de wat grotere kinderen en met warm weer kan er heerlijk worden gespetterd in het kinderzwembad! 

Amusementspark Tivoli

In de prachtige, bosrijke omgeving van Berg en Dal vind je Park Tivoli. Een vrolijk en gezellig amusementspark met maar liefst meer dan 30 attracties en speeltoestellen! Bij Amusementspark Tivoli vind je ook een erg leuke binnenspeeltuin voor uren vermaak!

tivoli, amusementspark, speeltuin, binnenspeeltuin, buitenspelen, kinderen, gezinsuitje

De Spelerij in Dieren

De Spelerij is een uniek speel- doe- en ontdekpark. Er staan kunstwerken en speelobjecten die bedacht zijn door beeldend kunstenaar Jos Spanbroek. Het zijn fantasievolle constructies die je zelf in beweging kunt zetten en waar je mee kunt spelen.

De Leemkuil in Nijmegen

De Leemkuil in Nijmegen is een grote buitenspeeltuin in het bos met hoogteverschillen op het terrein. Om het hele terrein staat een hek. De Leemkuil heeft eigenlijk alles wat je in een normale speeltuin mag verwachten. Ze zijn niet voor niets de grootste speeltuin in de regio!

buitenspelen, speeltuin, kind

Landerij de Park in Elst

Kom de natuur ontdekken bij Landerij De Park: je kunt een speurtocht doen, er is een spannend struinpad, speelplaatsen voor zowel grote als kleine kinderen, een kinderboerderij en nog veel meer! 

Speelboerderij Malden

Bij Maisdoolhof - Speelboerderij Malden valt veel te beleven voor kinderen. Er is koffie, thee, fris en ijs verkrijgbaar. En je mag ook je eigen eten en drinken meenemen, bijvoorbeeld om gezellig te picknicken.

Jutterseiland De Meent

Jutterseiland De Meent is vooral met lekker weer een leuke speeltuin! Je vindt deze speeltuin bij recreatiepark De Meent in Beusichem. Je kan hier heerlijk zwemmen in de zwemplas en op het Jutterseiland zijn allemaal leuke houten speeltoestellen te vinden. 

Speeltuin De Korenbloem in Ede

Speeltuin De Korenbloem in Ede ligt in de Bloemenbuurt in Ede. Je kan hier voor een kleine bijdrage heel leuk spelen! 

Speeltuin de Doornenburg

Speeltuin de Doornenburg is opgericht op 30 april 1960. Kunnen kunnen hier uren buitenspelen! De speeltuin is geheel gerenoveerd en toegankelijk gemaakt voor álle kinderen. De speeltuin beschikt ook over een multifunctioneel speelplein waarop je kunt voetballen, basketballen, skeeleren, skaten. Er is zelfs een schans aanwezig. Naast de speeltuin ligt ook een groot grasveld met doelen waarop gespeeld kan worden. Kortom een perfecte locatie voor urenlang speelplezier.

speeltuin, buitenspelen, outdoor, kinderen, uitje, erop uit

Speeltuin Hulhuizen in Gendt

Kinderen kunnen zich uren vermaken bij Speeltuin Hulhuizen gelegen tussen Gendt en Doornenburg. Er zijn in deze buitenspeeltuin veel leuke speeltoestellen te vinden voor groot en klein, zoals schommels, glijbanen en klimrekken. Maar kinderen kunnen ook lekker met water en zand spelen dankzij de waterbaan. 

speeltuin, buitenspelen, buitenspeeltuin, outdoor, kinderen, uitje, gezinsuitje, erop uit

 

Ken je zelf nog een leuke speeltuin die niet is genoemd? Laat het weten via arnhem@go-kids.nl of nijmegen@go-kids.nl 

Wist je dat er in de regio ook heel veel leuke wandelroutes zijn voor kinderen? Ben je op zoek naar een leuk speelbos in het zuiden van Gelderland. In deze blog vind je heel veel leuke tips! En van spelen en wandelen word je hongerig. In de regio zijn heel veel terrassen/restaurants te vinden met speeltuin! 

Wil je in een andere regio lekker buiten spelen met de kinderen? In dit boek vind je veel leuke speelbossen en familiewandelingen in heel Nederland. In het boek 'Alle kinderen naar buiten!' vind je heel veel buitentips voor kinderen. 

In tijden van corona kan het zijn dat het verplicht is om te reserveren. Check dus altijd vooraf de website van de locatie om teleurstellingen te voorkomen.