Goedemorgen Twente. Verzameling maart

Goedemorgen Twente

Dat is de titel waar ik elke doordeweekse dag de dag mee begin op Social Media.  Elke ochtend een korte "column", een kort social media bericht, over/ voor die dag. Met onderwerpen die jullie als volgers aanspreken. Zoals uitjes, opvoeding, voorlees verhalen, eten, mama tijd, school, vakantie tips etc. Elke dag op Instagram en facebook.

Na elke week, vezamel ik ze in 1 blog. Jammer om te verwijderen toch?! 

Op zoek naar de column van vandaag? Die lees je via deze link. https://bit.ly/2Tv4Y88

29-03-2019

Goedemorgen Twente,

Op de laatste dag van deze schoolweek/ werkweek heb ik een onwijs leuk nieuwtje. Niet zomaar een nieuwtje, maar een behoorlijk nieuwtje! Nieuws van het Go-Kids front! Er komt namelijk iets nieuws op Go-Kids:  De Go-Kids Webshop is bijna klaar!

Iedereen die Go-Kids kent, weet dat we bij Go-Kids altijd iedereen op de hoogte willen brengen van de fijnste plekken om te bezoeken met kinderen. Om het aanbod nóg verder uit te breiden komt er nu, bijna een jaar na de uitbreiding in categorieën, een lang gekoesterde wens uit: de Go-Kids Webshop. 

Maandenlang is er over gesproken, gebrainstormd en aan gewerkt door IT. Het ontwerp is af, het assortiment is bekend en de bevoorrading van het distributiecentrum is Zwolle is in volle gang. Nu de shop binnen een paar dagen klaar is mogen we eindelijk een tipje van de sluier oplichten.

De producten in de shop houden allemaal verband met het huidige aanbod op de website en dienen als aanvulling op de uit-tips die het platform biedt. Stuk voor stuk producten die je als (groot)ouder goed zou kunnen gebruiken tijdens een uitstapje met kinderen. Het gehele assortiment kunnen we nog niet laten zien, maar we begrijpen dat dit bericht nieuwsgierig maakt. Daarom hebben we alvast een kleine preview van de webshop gemaakt. 

Ziet er gaaf uit hé? Nog een paar dagen geduld... 

Graag als eerste bestellen? Houd onze agenda in de gaten voor de opening!

 

 

 

Ziet er gaaf uit hé? Nog een paar dagen geduld... 

Graag als eerste bestellen? Houd onze agenda in de gaten voor de opening!

Blijf ons sowieso volgen...want er komt later vandaag nog een leuke win actie online! En ook de weekendtips staan klaar!

Fijne dag! 

 

 

28-03-2019

Goedemorgen Twente,

Gisterenavond was het weer tijd voor het kinderfeestje van de week! Deze week zijn dat de feestjes van Skicentrum Moser op 't Rutbeek. Hier vier je een gaaf, stoer en actief outdoor feestje. De grote ski baan bestaat uit 3 borstelbanen. Je kunt hier skieën, snowboarden en tuben.Tijdens  kinderfeestjes kun je er skiën of tuben. Voor de lezers die niet weten wat tuben is...je glijdt in een rubberenband de ski helling af. Lekker hard! Echt een super leuke activitiet.

Op 't Rutbeek zijn nog meer gave outdoor activiteiten. Het is mogelijk om een andere activiteit te combineren met de feestjes van Skicentrum Moser. Bijvoorbeeld in combinatie met het klimbos. Alle arrangementen vind je hier. go-kids.nl/twente/kinderfeestje/kinderfeestje-bij-ski-centrum-moser

En dan is het weer tijd voor een leuke activiteit in april. Namelijk de kindermuziekweek. Vanaf 5 tot en met 14 april 2019 vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats van Nederland. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders, kunnen zowel luisteren naar muziek als actief meedoen met workshops, leuke voorstellingen, meezingen met Kinderen voor kinderen, of instrumenten maken van afval. Ontzettend leuk om te doen, maar ook nog eens heel erg goed voor je ontwikkeling.

In Twente zijn er leuke muzikale activiteiten tijdens de Kindermuziekweek. Waaronder het internationale BIG BANG festival. Dit festival wordt al voor de 3e keer in Enschede georganiseerd en heeft onzettend veel leuke muzikale activiteiten voor kinderen. 

Enschede: Wilmink Theater 

Soundlab 10+: Aan de slag in een muzikaal laboratorium

Ooit van een Dato Duo, Toonpad, Jester of Formonium gehoord? In de workshop SoundLAB maak je kennis met deze splinternieuwe en (te) gekke instrumenten die met nieuwe (muziek)technologie zijn ontwikkeld. En het leuke is: iedereen kan er muziek mee maken! De klas werkt onder leiding van ervaren workshopleiders aan nieuwe, zelfgemaakte composities, die we aan het eind van de workshop aan elkaar presenteren. Op 10 en 11 april in het Wilmink Theater. 

BIG BANG festival

Op zaterdag 13 en zondag 14 april is de derde Nederlandse editie van het internationale BIG BANG festival. Op 13 april is de uitreiking  van de Willem Wilmink prijs voor het beste kinderlied in De Kleine Willem in Enschede. Dit beleef je tijdens een bijzondere feestelijke theatervoorstelling voor jong en oud. De rode loper wordt uitgerold, dus trek je mooiste kleren aan en geniet van de mooie liedjes! . 

Op 14 april is het BIG BANG Festival in het Wilminktheater en Concordia. Een muzikaal festival met veel muziek, theater, workshops en muzikale installaties. Speciaal voor het jongere publiek. Maar opa, oma, vader, moeder of oppas zijn ook van harte welkom! Er is voor ieder wat wils.

Met een festivalkaart bepaal je je eigen route door dit muzikale labyrint. Je kunt concerten bezoeken, workshops volgen, een speurtocht maken langs verborgen muziekkamers of losgaan op installaties. En ben je nou een beetje uitgeput na al dat dansen en zingen, kom dan je eigen pannenkoek of hotdog maken op het foodfestival pleintje.  

Het BIG BANG Festival leert je niks over muziek maar laat je er alles aan ontdekken. Bij BIG BANG hoor je hoe instrumenten kunnen klinken, maar ook dat er in de gekste dingen muziek zit. Je komt erachter dat je zelf muziek kunt bedenken en maken. Rustig of wild, een beetje bekend of juist  avontuurlijk, klassiek of fanfare, zingen of springen, of dat allemaal: je beleeft BIG BANG zoals jij wilt. 

Alle activiteiten tijdens het BIG BANG festival vind je in onze agenda. 

Er is een beperkt aantal festivalkaarten beschikbaar, waarmee je voor slechts €15,- naar alle concerten en activiteiten kunt en ook nog een gratis frisdrank krijgt en een pannenkoek mag versieren of een hotdog mag pimpen! Losse kaarten bestellen kan ook, vanaf €3,-. 

Bestel ze direct:  

Almelo: Theater Hof88

Dirk Scheele: Huis tuin en keukenavonturen

Huis-, tuin- en keukenavonturen, de absolute hit op het YouTube-kanaal van Dirk Scheele en bekend van Nickelodeon, komt naar het theater! Met vrolijke liedjes neemt Dirk je mee op reis door zijn huis, waarin altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Ook Joes en tante Viola, bekend uit de afleveringen van Huis-, tuin- en keukenavonturen, zijn er natuurlijk bij. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee met alle liedjes. Het wordt een vrolijk feest en iedereen gaat uit zijn dak bij de Pantoffelpolonaise en de Pannenkoekenparty.  Op 14 april om 14:00 uur en om 16:00 uur in Theater Hof88 in Almelo.

Alweer zo'n leuk uitje voor in de agenda! Raakt die van jullie ook al gezellig vol?

Fijne dag! 

 

 

Goedemorgen Twente

Ik heb een leuk idee! En als ik een leuk idee heb, dan kan ik daar niet mee wachten om het te vertellen. Dus ondanks dat het eigenlijk een idee is dat zou moeten starten op 1 april, vertel ik hetgewoon maar vast. Oh en er valt ook nog wat leuks mee te winnen! 

Misschien hebben sommige van jullie me al zien rijden! Ik heb namelijk sinds vorige week hele mooie reclame op mijn auto. Go-Kids reclame! En ik niet alleen…mijn collega’s uit de andere regio’s ook. Dus er rijden heel wat vrolijk gekleurde auto’s rond in Nederland. De tekst die op mijn auto siert is: Waar gaan jullie vandaag naartoe? En nou lijkt het me dus zo leuk als jullie mij daar antwoord op geven!

En dat kan via een #

Voor alle Insta volgers onder ons: post een foto/ bericht van een uitje dat je onderneemt met je kids (ze hoeven er niet bij op, mocht je dat niet willen) en gebruik hierbij de #waargaanjullievandaagnaartoe en tag hierbij @gokidstwente in de foto.

Voor de mensen die geen Insta hebben maar wel Facebook: post een foto/ bericht van een uitje met je kids en gebruik hierbij in je tekst de #waargaanjullievandaagnaartoe en tag hierbij de pagina van @gokidstwente. 

Voor de mensen die geen Insta en geen Facebook hebben…ook van jullie hoor ik graag wat je onderneemt met je kids! Stuur een mailtje met een foto en een tekst waarin #waargaanjullievandaagnaartoe in voorkomt en mail dit naar twente@go-kids.nl

De laatste dag van de maand verloten we onder alle ingezonden #waargaanjullievandaagnaartoe een leuke prijs. De 1e prijs geven we weg op 30 april 2019. Deze maand maak je kans op 2 bioscoopkaarten!! Doe jemee?!

En natuurlijk is er vandaag weer aandacht voor een leuk uitje in april. En dat is Museum Buurtspoorweg. Want vanaf 7 april rijden de stoomtreinen weer tussen Haaksbergen en Boekelo. Heb je wel eens in een echte Stroomtrein gezeten? Heb je het geluid van een fluitende stoomtrein al eens in het echt gehoord? Dit is een geweldige belevenis! Bij Museum Buurtspoorweg maak je een geweldige rit met de Stoomtrein en je kunt ook nog een kijkje nemen in het museum. Op de perrons en in de loods valt veel te zien en te beleven! Vanaf 7 april 2019 rijden de stoomtreinen van Museum Buurtspoorweg weer elke zondag! Zeker de moeite waard!

Fijne dag 

26-03-2019

Goedemorgen Twente,

Roep nooit dat de ziektekiemen jouw huis voorbij gaan, want dat krijg je ze juist! Vorige week was ik op de koffie bij m'n moeder en die vertelde even wie er allemaal ziek is/ de griep heeft. De zus van den en de dochter van die ... Ik zei, "wij hebben dit jaar gelukkig nog geen griep gehad"! " Ik denk dat het ons bespaard blijft dit jaar".  Nou die griep hebben we gelukkig (nog) niet gehad, maar we zijn wel een zieke hond en een oorontsteking bij m'n dochter verder. En nu ben ik zelf aan de beurt. Nee echt ziek ben ik niet. Maar ik hoest, proest, ben hees en ik heb m'n hele "kop vastzitten". Lamlendig en ellendig dus. Hooikoorts wellicht. En nu kom ik na een hoesterige nacht in de keuken...heeft de hond weer gespuugd...zucht!

Maar goed...we gaan voor een mooi april. Want die doet tenslotte wat die wil! En zoals beloofd lichten we de uitjes in april alvast uit. Vandaag de Wundernacht in de Museumfabriek.

De Museumfabriek opent de Wunderkammer. Een nieuwe collectie binnen het museum die 25 deel tentoonstellingen weergeeft. De Museumfabriek viert de opening van de Wunderkammer en de Museumweek met een Museumnacht voor kids! Op zaterdag 6 april is het museum van 17:00 tot 22:00 uur het decor voor de 'Wundernacht'. Er is een uitgebreid programma met workshops, voorstellingen en activiteiten in de Makerspace voor kinderen en hun (groot)ouders.

Op 6 april openen de eerste 7 tentoonstellingen, over Magisch Wit, Sagen en Legenden, Kevers, Wereldreizigers, De Nacht, Onderhuids en Draad. 

Van sagenvertellers tot steltenlopers

Tijdens de Museumnacht maak je op een superleuke manier kennis met al deze bijzondere onderwerpen. Zo kun je een bezoek brengen aan de sterrenwacht op het dak van het museum, luister je naar de spannende verhalen van een sagenverteller en torenen enorme witte steltenlopers boven je uit. De wever geeft weefdemonstraties, er is muziek en natuurlijk kun je heel mooie dingen maken in de Makerspace. Het wordt een fantastische avond voor de kinderen. Maar zeker ook voor de volwassenen!

 Kaarten voor deze bijzondere avond zijn te bestellen via deze link.  www.demuseumfabriek.nl/content/2536/nl/museumnacht-voor-kids

25-03-2019

Goedemorgen Twente,

Goedemorgen maandag, goedemorgen nieuwe week. Het is alweer de laatste week van maart. Dat betekent dat je alleen deze week nog kunt genieten van het: Horeca van de maand menu bij Familierestaurant Troubadour. 

April heeft veel te bieden. Er staan veel leuke kindvriendelijke evenementen op de agenda. En het buitenseizoen is natuurlijk geopend, dus vervelen is er niet meer bij. Deze week kun je in de "Goedemorgen Twente" leuke tips voor evenementen in april verwachten. Dus pak je agenda er maar vast bij...dan hoef je niks te missen.  

Vandaag nog even geen uitjes voor in april, want deze week staan er een paar leuke "door de week"uitjes in de agenda.

Dansvoorstelling Trekvogels

Een uitje voor de wat oudere kinderen. 8-14 jaar. Voor de kinderen die dol zijn op dansen is deze voorstelling een aanrader. Prachtig om te zien, wat je met dans kunt vertellen. 

In ‘Trekvogels’ volgen we onder begeleiding van live muziek een groepje landverhuizers op een spannende overtocht; personages die alles hebben achtergelaten voor de belofte van een beter leven in een nieuw land. Inspiratie voor deze voorstelling is de geschiedenis van de ‘Red Star Line’, waarmee ruim twee miljoen mensen per boot van Antwerpen naar New York werden getransporteerd, op zoek naar een beter leven.

Stel je voor dat je opeens je land moet achterlaten; wat neem je mee? Wat is je het dierbaarst? Hoe reis je veilig? Wie kun je onderweg vertrouwen? Hoe bescherm je wat van jou is?

Kaarten vanaf €12,50 bestel je hier. Donderdagavond 28 maart om 19:30 uur. 

IJsdisco op IJsbaan Twente

Trommel vast een groepje vrienden bij elkaar, want vrijdag is het weer tijd voor de jaarlijkse IJsdisco op IJsbaan Twente in Enschede. Op deze manier wordt het ijsseizoen afgesloten. Er is een DJ en een spectaculaire lichtshow. De ijsdisco is van 19.00-22.30 uur en is voor alle leeftijden toegankelijk. Voorverkoopkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa tijdens recreatieve openingstijden voor € 5,50 per stuk. Op de avond zelf kost een kaartje € 7,50. De ijsdisco vindt plaats op de 30 x 60 meterbaan en 400 meterbaan. De schaatshuur bedraagt deze avond € 4,00 per paar.

Op vrijdag 29 maart is de kassa om 18.45 uur geopend, de deuren naar de ijshal toe gaan om 19.00 uur open. Het Schaatscafé is deze avond ook geopend voor bijvoorbeeld wachtende ouders om een kopje koffie/thee o.i.d. te nuttigen.  go-kids.nl/twente/agenda/ijs-disco-op-ijsbaan-twente

Fijne dag! 

22-03-2019

Goedemorgen Twente,

Wat eten we vandaag? Pannenkoeken natuurlijk! Het is Nationale pannenkoekdag! Daarover schreef ik van de week al een leuk stukje.Er zijn veel pannenkoekrestaurants met acties vandaag.Je vindt ze in de agenda, maar ook nog een keer in deze Goedemorgen Twente. In de herhaling…want het zou natuurlijk jammer zijn als je deze heerlijke pannenkoeken mist! 

Verder lees je ook alvast een paar leuke tips voor dit weekend. Want het is alweer vrijdag! De week is voorbij gevlogen! 

Woensdag postte ik het kinderfeestje van de week op Facebook en Insta. Heb je ze deze gemist?  Het zijn de feestjes bij Sportcentrum Vondersweijde! In dit zwembad kun je niet alleen zwemmen tijdens je kinderfeestje, maar ook een leuke activiteit doen in het water, onder begeleiding van een zweminstructeur. Of zwemmen en voetballen. Maar ook zwemmen als een zeemeermin of haai behoort tot de mogelijkheden. Eigenlijk is er bij zwembad Vondersweijde heel veel mogelijk! Je bekijkt de arrangementen via deze link

Nationale Pannenkoekdag tips! 

Onbeperkt pannenkoeken eten bij Familie Restaurant Troubadour

- ONBEPERKT pannenkoeken eten.

- Keuze uit diverse toppings.

- Kinderen versieren hun eigen pannenkoek.

- Gratis ijsje voor kinderen. *keuze uit Raket, Festini Peer en Roomijsbeker.

- Volwassenen € 12,50 p.p.

- Kinderen t/m 12 jaar € 6,25 p.p.

Reserveer hier je plek op Nationale Pannekoekdag. https://restauranttroubadour.nl/reserveringsaanvraagpannenkoek

2e pannenkoek gratis bij diverse pannenkoekhuizen

Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte, Bolle Jan in Denekamp en 't Pannenkoekhuis Borne hebben  een lekkere  KORTINGSACTIE bedacht. Deze week komt er een kortingsbon in de weekbladen: De Glimlach, Dinkelland visie,  Week van Borne en Op en rond de Essen. KNIP DE BON UIT en krijg de 2e pannenkoek GRATIS. Deze actie is geldig van 22 maart t/m 18 april 2019. ( kijk voor de voorwaarden op de bon )  

go-kids.nl/twente/agenda/nationale-pannenkoekdag-2e-pannenkoek-gratis-in-meerdere-pannenkoek-restaurants

Een oudere gratis in 't Boscafe op de Lemeler Esch

Op vrijdag 22 maart kun je een oudere trakteren op een heerlijke pannenkoek. Wanneer je vanaf 2 personen een pannenkoek komt eten dan krijg  je er 1 gratis!  Het boscafe is van 10:00 uut tot 17:00 uur geopend. Reserveren kan via  info@lemeleresch.nl. Vol= Vol.  

go-kids.nl/twente/agenda/neem-je-oma-en-opa-mee-naar-pannenkoekendag-bij-het-boscafe-op-de-lemeler-esch

Go-Kids menu bij Pannenkoekenhuus Marle

Voor het kindermenu betaal je slechts €7,95 en ontvang je een gratis snoepzakje én Go-Kids Doe boekje! 

 • Go-Kids Doe boekje 
 • glas ranja
 • kinderpannenkoek of poffertjes
 • verrassingsijsje
 • zakje snoep uit het Oud-Hollands winkeltje

Weekendtips!

Zondag: Theatervoorstelling in Concordia. Pak ‘m. Van de Bonte Hond. 

Pak 'M 3+

Laat je meevoeren in de flitsende wereld van Pak ’m; een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aangeren op een speelvlak van 5 bij 5 meter. Wie pakt uiteindelijk wie? En heeft hij dan wel de juiste te pakken? En is de weg niet veel leuker dan het uiteindelijke doel? Een voorstelling voor de allerkleinsten en iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen.

Zondag: Seizoenswandeling van Staatsbosbeheer over de Sallandse heuvelrug

Wandel mee over de Sallandse Heuvelrug met de gids van Staatsbosbeheer. Door de seizoenen heen heb je nooit dezelfde wandeling. Van het frisse jonge groen aan de bomen in de lente, de paarse heide in de zomer of de glooiende heuvels in herfstkleur: elk seizoen heeft zo zijn charme. Onderweg vertelt de gids over de natuur, cultuurhistorie en wat je op dat moment tegen komt. Dus wat voor weer het ook is: kom mee naar buiten en geniet van de zon op je gezicht, de wind door je haren of een paar koude wangen!

Tubing! Glijd van de helling in een rubberenband! Super cool! Op t Rutbeek in Enschede kun je bij Ski Centrum Moser met rubberen banden van de skihelling af roetsjen. Een uitje voor het hele gezin! Reserveer wel even je plek.

Maak een fietstocht! Op onze website vind je kindvriendelijke fietsroutes. Door onszelf getest…prima te doen qua afstand en met een leuke speeltuin onderweg!

Fijn weekend!

21-03-2019

Goedemorgen Twente,

De lente is begonnen! Er zijn wisselende denkwijzen of de lente nu op 20 maart begint of op 21 maart, maar hoe dan ook...het is vanaf nu officieel lente! En de lente is het recreatieseizoen! Onze agenda loopt vol met leuke uitjes en evenementen. Er wordt veel georganiseerd in Twente de komende maanden. Gezellig! 

Laten we de lente vieren met de vrolijke lente lunch van Maureen. Maureen heeft weer een leuke gastblog voor ons geschreven over een gezonde lunch en een gezonde maaltijd voor kinderen. En natuurlijk in het thema lente. Het ziet er allemaal weer even vrolijk en aantrekkelijk uit. De volledige blog van Maureen (met mooie foto's van de gerechten)  lees je hier, maar 2 leuke lunchtips vind je alvast in deze Goedemorgen Twente. Dan kunnen de broodtrommels vanmorgen weer vrolijk mee naar school.

Lunch de blije bij: Steek een witte boterham en een volkoren boterham uit met een ronde uitsteker. Heb je die niet dan kun je ook een schaaltje of beker gebruiken. Beleg de boterhammen en leg ze op elkaar. Snij het brood in vier repen en leg ze om en om neer. Voor het oog heb ik een prikker gebruikt, maar heb je die niet dan kan je ook een rozijntje gebruiken. Het vleugeltje heb ik gemaakt van een worteltje. Je kan ook een bloemetjes uitsteker gebruiken en die door de helft snijden. Dan heb je ook een vleugel. De mond is van eetbare stift gemaakt. In het kuikenbakje zitten cranberry’s en in het middelste vakje wat reepjes komkommer. Ook het ei is een peace of cookies. Kook het ei goed hard, zodat het eigeel er niet uit kan lopen. Steek een uitsteker in het eiwit totdat je tegen het harde eigeel duwt. Als je nu de uitsteker eruit haalt komt het eiwit los en kun je zo de bloem eruit halen. De blokjes mango worden bewaakt door de bij en de appelblokjes worden opgevrolijkt met wortelbloemetjes. Een snelle makkelijke echte lente lunch.

Lunch: De bloemetjes buiten zetten 

Bloemen zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de lente. En met een paar simpele uitstekers (te koop bij bijvoorbeeld de Xenos) maak je deze vrolijke bloemenlunch. Met een uitsteker heb ik twee volkoren bloemen uitgestoken. Een van deze bloemen heb ik besmeert met jam en uit de andere bloem heb ik een kleinere bloem uitgestoken. Zo zie je een leuke rode bloem in het midden. Om de bloem heen heb ik kleine bloemetjes uitgestoken en die heb ik weer opgevuld met witte boterham bloemen. De restjes van het brood heb ik ook uitgestoken met kleine bloemetjes. De komkommers heb ik ook omgetoverd tot bloemen en wanneer je een mandarijn een beetje laat verspringen in een cupcake vormpje en een tomaatje in het midden zet, krijg je een lief bloempje. In het middenvakje wat ongezouten pinda’s en een gezonde maar bovenal vrolijke lunch is klaar. 

Lunch en foto's door: Maureen Eising. Nog meer lunch inspiratie in de yumbox van Bento vind je op haar insta account: @ekmaureen

Fijne dag!

 

20-03-2019

Goedemorgen Twente,

Zagen jullie ze gisteren ook? Die vingers op de ramen? En die laag stof/ zand die er aan de buitenkant op zit? Oh die vingers op de koelkast...ook zoiets! De doffe vloer, de vlekken op de televisie en zo kan ik nog even doorgaan. De zon die zo heerlijk door de ramen scheen...is niet alleen heel erg fijn, maar kan ook knap irritant zijn. De zon liet me even duidelijk zien dat het tijd is voor een voorjaars-schoonmaak, en dat is best storend als je lekker aan het werk bent achter de laptop, vanaf de keukentafel. M'n vingers jeukten en me benen wiebelden. Ken je dat? En ja...ik was dus ook zo iemand die net als vele andere (gok ik?) even alle bedden heeft afgehaald en de dekbedden, kussen en knuffels in het raamkozijn heeft gelegd. Ramen open en kom maar op met de frisse lucht! Het is Lente in Twente (nou ja...bijna dan)

Laten we massaal naar buiten gaan vandaag! Genieten van de zonnestralen, vitamine D opsnuiven en alle ziektekiemen laten wegwaaien. Een paar leuke buiten tips voor vandaag:

Wandelen met kinderen

Trek goede schoenen aan, vul een rugtas met drinken en lekkers, neem een bal mee en ga lekker het bos is. Natuurmonumenten Twente heeft prachtige natuurgebieden in Twente. En de natuur is eigenlijk 1 grote speeltuin. Hier is altijd wat te doen. Bijvoorbeeld in het Witte Veen op de grens van Buurse- en de Duitse grens.

In het Witte Veen kun je prachtig wandelen. Grote kans dat je tijdens de wandeling een Schotse hooglander   tegen het lijf loopt. Starten met wandelen kun je vanaf de vanaf de parkeerplaats bij Haarmuhle. Hier staat een informatiebord. Voor een wandeling moet je de grens over. Hoe leuk is dat! Onderweg vind je zelfs de oude grenspalen, markepalen. Leuk foto momentje! Er zijn korte routes voor de kids van 1.7 km en 2.8 km. Het leuke aan een wandeling in dit natuurgebied is dat je begint en eindigt bij de Haarmühle. Zodra je hier bent, heb je het gevoel dat je op vakantie bent.  Eigenlijk is de Haarmühle al een belevenis op zich.Op het riante terras geniet je van  Kaffee mit Kuchen of een heerlijk bord patat met currywurst. Ook hebben ze hier een fantastische speeltuin. 

Het Arboreum Poort Bulten in de Lutte is de plek om een fanatiek potje boomtikkertje te doen! Je vindt er maar liefst 1000 verschillende boomsoorten, verdeeld over 2500 exemplaren. Haal de 10 boomtoppers-folder bij de balie in de inforuimte/Schenkerij en speur naar de pindakaasboom, mammoetboom etc. (voor de oudere kids)Beklim de zwerfstenen, spot vogels in de vogelkijkhut en kleur de GRATIS kleurplaat in. Je haalt hem op in de inforuimte van Natuurmonumenten in De Schenkerij. Kunnen papa en mama meteen een kopje koffie drinken.

Rondom hetHulsbeek in Oldenzaal kun je ook heerlijk wandelen. Er staan veel speeltoestellen rondom de recreatievijver. De kids rennen van de ene speelplek naar de andere, en ondertussen wandel je zo heel wat kilometers weg. Ook het speelbos op het Hulsbeek is natuurlijk een fantastische plek om naar toe te gaan met mooi weer.

Naar de speeltuin

Speeltuin Morskieft

Speeltuin Morskieft in Reutum heeft een grote buitenspeeltuin. Van kabelbaan tot wipwap en van glijbanen tot familieschommels! Fietsjes voor de kleintjes en motorscooters. Er is een trein die je zelf in beweging brengt, maar ook één waarbij je als ouder op een knop moet drukken. Plezier voor jong en oud! Als ouder zit je lekker beschut op het terras tegen de binnenspeeltin. 

Speeltuin 't Anker  

Speeltuin 't Anker in Saasveld is voor alle leeftijden geschikt. Er zijn speelhuisjes en zandbakken voor de allerkleinsten, maar er zijn ook 3 grote trampolines, glijbanen en schommels. Er is een gaaf klimtoestel voor de echte klim-apen! De speeltuin is overzichtelijk en vanaf het terras kun je de kids goed zien spelen.

Zijn jullie al eens op de Uitkijktoren van Hengelo geweest. Dit is ook super leuk om met je kids te doen! En tel dan even alle treden van de trap...want hij is echt hoog!

Genoeg inspiratie opgedaan om lekker naar buiten te gaan vandaag? Heel veel plezier!

Fijne dag! 

 

Goedemorgen Twente, 

19-03-2019

Mhmmm, heb jij er ook al zo'n zin in? In vrijdag? Dan is het Nationale Pannenkoekdag. En gaan we dus massaal pannenkoeken eten...heerlijk! Dit jaar is het al de 13e keer dat Nationale Pannenkoekdag georganiseerd wordt. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Gewoon, omdat onze opa's en oma's best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. En waarmee kan dat nou beter dan met een zelfgebakken pannenkoek? Duizenden scholen doen mee aan dit evenement en bakken gezamenlijk pannenkoeken voor ouderen.

Nationale Pannenkoekdag heeft dit jaar het thema ‘Pannenkoeken bakken met je hart’. De stichting Met je hart die eenzame ouderen verbindt, door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten, heeft een mooie kleurplaat gemaakt. Leuk om uit te delen. Kinderen maken kans op een set placemats van hun eigen inzending. Meedoen kan tot 28 maart! Via deze link kun je de kleurplaat downloaden en je vindt hier ook hart sjablonen voor je eigen pannenkoeken. 

Ook pannenkoekrestaurants en pannenkoekhuizen maken er op Nationale Pannenkoekdag een feestelijke dag van. Heel Nederland is vrijdag in de ban van de pannenkoek.

In Twente kun je op vrijdag 22 maart lekkere pannenkoeken gaan eten bij:

Onbeperkt pannenkoeken eten bij Familie Restaurant Troubadour

- ONBEPERKT pannenkoeken eten.

- Keuze uit diverse toppings.

- Kinderen versieren hun eigen pannenkoek.

- Gratis ijsje voor kinderen. *keuze uit Raket, Festini Peer en Roomijsbeker.

- Volwassenen € 12,50 p.p.

- Kinderen t/m 12 jaar € 6,25 p.p.

Reserveer hier je plek op Nationale Pannekoekdag. https://restauranttroubadour.nl/reserveringsaanvraagpannenkoek

2e pannenkoek gratis bij diverse pannenkoekhuizen

Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte, Bolle Jan in Denekamp en 't Pannenkoekhuis Borne hebben  een lekkere  KORTINGSACTIE bedacht. Deze week komt er een kortingsbon in de weekbladen: De Glimlach, Dinkelland visie,  Week van Borne en Op en rond de Essen. KNIP DE BON UIT en krijg de 2e pannenkoek GRATIS. Deze actie is geldig van 22 maart t/m 18 april 2019. ( kijk voor de voorwaarden op de bon )  

go-kids.nl/twente/agenda/nationale-pannenkoekdag-2e-pannenkoek-gratis-in-meerdere-pannenkoek-restaurants

Een oudere gratis in 't Boscafe op de Lemeler Esch

Op vrijdag 22 maart kun je een oudere trakteren op een heerlijke pannenkoek. Wanneer je vanaf 2 personen een pannenkoek komt eten dan krijg  je er 1 gratis!  Het boscafe is van 10:00 uut tot 17:00 uur geopend. Reserveren kan via  info@lemeleresch.nl. Vol= Vol.  

go-kids.nl/twente/agenda/neem-je-oma-en-opa-mee-naar-pannenkoekendag-bij-het-boscafe-op-de-lemeler-esch

Go-Kids menu bij Pannenkoekenhuus Marle

Voor het kindermenu betaal je slechts €7,95 en ontvang je een gratis snoepzakje én Go-Kids Doe boekje! 

 • Go-Kids Doe boekje 
 • glas ranja
 • kinderpannenkoek of poffertjes
 • verrassingsijsje
 • zakje snoep uit het Oud-Hollands winkeltje

Print deze deal hier of laat hem zien op je mobiel. 

Krijgen jullie ook al trek? Wist je dat een pannenkoek als ontbijt ook heel erg lekker is!

Fijne dag!

Goedemorgen Twente,

18-03-2019

Hallo nieuwe week! Goedemorgen maandag. Na een natte zaterdag, die voor ons wel heel letterlijk was, met een voetbalwedstrijd in de stromende regen en een sponsorloop, hebben we zondag een droge dag gehad. We gingen een dagje over de grens, en daar scheen zelfs het zonnetje!

Manlief bezocht een beurs in Düsseldorf en dat vonden wij een perfecte reden voor een City Trip. We reden mee naar Düsseldorf  om een dagje de toerist uit te hangen. We hadden ons "redelijk"voorbereid op internet, in wat er allemaal te zien is in de stad en waar we wat konden vinden. We begonnen de dag bij de Aquazoo. Het is geen dierentuin, geen museum en geen zee aquarium, maar wel een combinatie van die 3. We zagen vele insecten, prachtige vissen, zeesterren, roggen, pinguins, schildpadden en zelfs een kleine haai. Ondanks dat alles natuurlijk in het Duits stond beschreven, hebben we het hier erg leuk gehad. Het was enorm op kinderen gericht. Je had verschillende thema's die in die sfeer werder uitgelicht. Op het land, de onderwaterwereld van de oceaan, de onderwaterwereld in zoetwater en de wereld van mineralen. Toen we hier uitgekeken waren, begon ons avontuur pas echt. We gingen met de U-bahn de stad in. Het leek de dames zo fantastisch om in een ondergrondse metro te gaan. Ze hebben wel eens in de tram gezeten, maar onder de grond nog nooit. Het was nog even een heel gepuzzel welke ticket je nodig bent, maar uiteindelijk kochten we een dagkaart voor 3 personen waar je de hele dag mee kunt reizen. Ideaal en zeker niet duur. Weer even puzzelen welke lijn je moet hebben, maar als je het systeem eenmaal begrijp, stelt het niks voor. En zo crossden we als echte toeristen de stad door. We zijn in de Altstadt geweest, hebben de Rijn zien stromen en zijn in een mega groot Warenhuis geweest. En vervolgens nog in een winkelcentrum. We waren tenslotte wel met 3 dames op stap! En toen crossden we weer met de metro terug naar de parkeerplaats waar we elkaar weer zouden treffen.We vonden ons toch maar heel stoer! en waren best trots op onze City Trip. Ondanks dat een dag natuurlijk veel te kort is, is dit absoluut een leuke manier voor een dagje uit!

En dan nu maar eens kijjken of die wereldreizigers wakker kunnen worden. 

Fijne dag!  

 

Goedemorgen Twente,

15-03-2018

Ik word wakker, het regent niet en de vogels fluiten volop! Betekent dit dat we eindelijk klaar zijn met het herfstige weer? Ik blijf nog even liggen luisteren, want ik vind het altijd zo gezellig als de vogels zo vrolijk fluiten. Als ik op buienradar kijk, dan laten de signalen van de natuur mij in de steek. Want ik zie toch nog behoorlijk veel regenbuien aankomen. Al lijkt het wel beter als de afgelopen dagen. Bah...volgens mij is iedereen dit weer behoorlijk beu. Het juiste moment om een lekkere vakantie te boeken. Laten we uitkijken naar iets moois. Lekker weg in de mei vakantie of in de zomer. En dan maak ik je het heel makkelijk vandaag, want vanmiddag ontvang je de Overnachtingsspecial in je mailbbox. Een special met leuke vakantieadressen door heel Nederland. Daar zit vast een heerlijk plekje tussen om te boeken. En dan kun je dit vreselijke weer even vergeten, maar je focussen op iets moois! 

Vandaag wordt er gestaakt. Diverse scholen in Nederland sluiten de deuren. Er zijn super veel leuke uitjes te doen vandaag. Je vindt ze in de stakingsstip. En niet alleen vandaag, want ook de weekendtips staan weer voor je klaar!  We hebben een leuk overzicht gemaakt van de weekendtips.

 • Vanavond is het weer tijd om disco te zwemmen. Bij Sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal is er van 18:15 uur tot 21:00 uur weer swingende muziek. Dj Thomas maakt er een feestje van. En met de deal van Go-Kids ontvang je ook nog eens 30 % korting en betaal je slechts €2,90. Je vindt de deal hier.  
 • Hamlet, de familievoorstelling 8+ speelt vanavond in Schouwburg Hengelo. Het zit de Deense puberprins Hamlet niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat.Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een sombermans met woedeuitbarstingen. Bestel je ticktes hier.
 • Avataz opent zaterdag het klimseizoen! Het is weer tijd om een avontuur in de bomen te beleven! 
 •  Zaterdag is het opendag in het MST in Enschede. Van 11:00 uur tot 15:00 uur valt er veel te zien in het MST. Medewerkers vertellen je graag over hun eigen beroep of ze verzorgen een rondleiding/activiteit op plekken waar het publiek normaal gesproken niet komt. Zo mogen bezoekers onder andere een kijkje nemen in het Mortuarium, bij de energiecentrale, het museum en de afdeling Medische Technologie.
  Ook worden er weer spectaculaire settings nagebootst, zoals die bijvoorbeeld te vinden zijn op de SEH, OK, IC en in het Thoraxcentrum, 
 • Lekker eten bij Familierestaurant Troubadour in Tubbergen en genieten van het Go-Kids Horeca van de maand menu. Het Go-Kids menu:
  • Snackspies bestaande uit een bitterbal, kipknugget en mini frikandel
  • friet 
  • mayo en appelmoes
  • Kinderijsje bestaande uit twee bolletjes vanille ijs, vruchtjes en slagroom geserveerd in een beker die de kinderen mogen meenemen naar huis!
  • Voor dit menu betaal je in de maand maart slechts €7,50 en dan krijg je ook nog eens het Go-Kids doe boekje cadeau. 

En voor nog veel meer uitjes inspiratie bezoek je natuurlijk even de website. https://go-kids.nl/twente

Voor de mensen en kinderen die vandaag vrij zijn...een heel fijn lang weekend! En voor de mensen en kinderen die nog wel naar school moeten/ moeten werken, zet 'm op en alvast een heel gezellig weekend!

Fijne dag. 

14-03-2019

Goedemorgen Twente,

Is het je opgevalen gisterenavond? De storing op Whatsapp, Instagram en Facebook? Ik had zowel op Instagram als op Facebook een bericht ingepland staan over het nieuwe Kinderfeestje van de week. Maar ze werden niet geplaatst op het tijdstip zoals ik dat gepland had. Ik heb toen nog geprobeerd om de berichten opnieuw te plaatsen. Op Instagram lukte er helemaal niks, en op facebook is het bericht uiteindelijk geplaatst. Maar met een bereik van maar 2 mensen!! Hier klopt iets niet dacht ik. Op de website www.allestoringen.nl kwam ik erachter dat zowel Instagram en Facebok een storing hadden, die inmiddels gelukkig weer opgelost is. Want zo zie je maar weer, hoe afhankelijk wij zijn geworden van deze mediums. Ook whatsapp gaf een storing. Ik kon echter wel gewoon appen, maar bijvoorbeeld geen foto of video versturen. Dus mijn voornemens om de telefoon weg te leggen, niet te scrollen op social media is dankzij deze storingen super goed gelukt!

Daarom vandaag wat extra aandacht voor het Kinderfeestje van de week, die jullie waarschijnlijk allemaal gemist hebben. De aarde, water, vuur en lucht feestje van Avatarz zijn deze week aan de beurt. Beleef een geweldig avontuur in de bomen met je vrienden. Op het speciale kidzparcour ga je 30 hindernissen op hoogte overwinnen. Na een duidelijke instructie en de nodige veiligheidsmaatregelen gaan de kinderen de bomen in. Super goed voor het zelfvertrouwen, samenwerking en het groepsgevoel. En ze zijn ook nog lekker buiten, top!  

Aanstaande zaterdag gaat het klimseizoen weer van start bij Avatarz in Deurningen/ Oldenzaal. Het klimbos is dan weer geopend. De perfecte tijd dus om nu je kinderfeestje te boeken! Lees er hier meer over. Ook als gezinsuitje is Avatarz super gaaf. Vorig zomer hebben wij dit avontuur in de bomen als gezin beleefd. Prachtig om te zien hoe de kids hun angsten overwinnen en na elke hindernis net iets meer zelfvertrouwen krijgen. Het is dan ook super leuk om als ouder zelf mee te klimmen. Je beleefd de kriebels in de buik, hoog in de bomen dan samen. En dat glaasje drinken na de tijd met iets lekkers, smaakt dan extra goed.

Fijne dag! 

13-03-2019

Goedemorgen Twente, 

Gaaaaap!! Goedemorgen! Net iets te laat naar bed gegaan gisteravond. Ken je dat? Dat je eigenlijk naar bed wilt, al wilt opstaan van de bank om lekker te gaan slapen, en dat je dan toch nog heel even Social Media checkt?! Even scrollen door Facebook...oh wat leuk...kennen zij elkaar? Wat is het verband tussen die twee? Even op klikken, info lezen, oh dat zijn collega's...goh grappig. Ah...even onthouden...een nieuw kinderfeestje bij Zero55...een combi feestje. Dat restaurant ken ik niet...even de website bezoeken.

Jaa gezellig, een lady's Night in de bioscoop! Die film die lijkt me geweldig...even de vriendinnen appen of ze mee gaan. Oh jij ook nog wakker! krijg je dan terug...en we appen nog even verder. Waar was ik gebleven... nog even INSTA checken. Hoeveel mensen hebben mijn verhaal gezien? En wie doet er mee aan de win actie van de Efteling.  En zo scrollen de minuten voorbij en tegen de tijd dat ik uitgescrollt ben... is het een uur later. SHIT...ik wou vroeg naar bed. Dat even dit...even dat...is niet bij even gebeleven. Dit gebeurt me dus regelmatig. Ik ga niet zeggen dat ik telefoon verslaafd ben...maar het gebeurt wel (te) vaak dat ik mezelf verlies in dat scherm.  Vanavond leg ik mijn telefoon weg. Ik kan prima een avond op de bank doorbrengen zonder telefoon...toch?!

Het stormt en regent nog steeds. Heb je  kindjes thuis die nog niet op school zitten, ga dan lekker iets binnen doen vandaag. Gezellig...daar is het echt weer voor. Even zwemmen, of spelen in een indoor speeltuin. Van storm krijg je vaak ook stormachtige kinderen! Dan waait het niet alleen buiten, maar heb je ook een wervelwind in je huis. Even uitrazen is dan een heerlijke optie!

De mensen die mij op INSTA volgen, hebben gezien dat ik gisteren met mijn collega's uit Oost Nederland om tafel zat. Go-Kids Friesland, Go-Kids Drenthe, Go-Kids Deventer Salland, Go-Kids Zwolle en Go-Kids Twente vertegenwoordigen  regio Oost. Regelmatig zitten we even samen om de tafel om dingen te bespreken. En vooral ook even bij te kletsen. Soms bedenken we leuke samenwerkingen of leuke actie's en we wisselen ideeën uit. Deze regio's zijn qua kilomter afstand nog goed te doen voor een uitje. In de vakantie wil je best naar Emmen rijden voor een bezoekje aan Wild-Lands toch? Of misschien heb je het IJsbeelden festival in Zwolle wel bezocht afgelopen maanden. Allemaal van die leuke uitjes waar je wel even voor in de auto wilt zitten. Volg deze regio's ook op Facebook en je krijgt nog meer erop uit tips!

Fijne dag vandaag!

Goedemorgen Twente,

Beloofd is beloofd. Hier zijn dan de Stakingsdag tips. Tips om erop uit te gaan op vrijdag 15 maart bij de Landelijke lerarenstaking. Het is een behoorlijk overzicht geworden! Er worden een aantal extra activiteiten georganiseerd, speciaal voor deze stakingsdag, In het overzicht vind je ook uitjes die extra geopend zijn en uitjes die altijd op vrijdag geopend zijn. Vrijdagavond en aan het eind van de middag zijn er ook een paar gave uitjes. Deze staan er ook bij tussen. Handig voor de werkende ouder/ verzorger die er toch nog een leuke dag van willen maken. Maar ook leuk om het weekend mee in te luiden, voor de kinderen die wel gewoon naar school moeten op vrijdag 15 maart.

Dus schenk jezelf een kop koffie of thee in en lees ze op je gemak door. Wil je ze nog eens terug lezen...ze zijn allemaal te vinden op de website!

Gratis: Bezoek de Monster expositie in concordia Enschede

Draken, grote gevaarlijke dieren, afzichtelijke en angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; monsters zijn van alle tijden en spreken tot de verbeelding, bij jong en oud. Leerlingen van van basisschool De Windroos gingen met dit gegeven aan de slag en tekenden hun eigen favoriete monster. Vervolgens zijn deze door studenten van de opleiding Creative Media & Game Technologies van Saxion gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen aan de hand van diverse media. Deze verhalen worden tentoongesteld, samen met de originele tekeningen van de kinderen. De monsters komen terug in apps, games, boeken, animatiefilms, en augmented reality.  

Spelen en eten bij familierestaurant Troubadour in Tubbergen  

Als het enigzins droog is kunnen de kids zich heerlijk uitleven in de buitenspeeltuin van Familierestaurant Troubadour. Veel gave houten speeltoestellen om lekker te klimmen, klauteren, wiebelen en zwaaien. Maar ook een gave interactieve Sona en aitrampoline. Sluit de dag lekker af met het Go-Kids horeca van de maand menu.

Het Go-Kids menu:

 • Snackspies bestaande uit een bitterbal, kipknugget en mini frikandel
 • friet 
 • mayo en appelmoes
 • Kinderijsje bestaande uit twee bolletjes vanille ijs, vruchtjes en slagroom geserveerd in een beker die de kinderen mogen meenemen naar huis!

Voor dit menu betaal je in de maand maart slechts €7,50 en dan krijg je ook nog eens het Go-Kids doe boekje cadeau. 

Extra lange bouwdag bij Milata's Bouwlab in Enschede 

Het bouwlab gaat vandaag open voor een extra lange bouwdag! Jullie zijn welkom van 9 tot14 uur. Het is voor kinderen vanaf 8 jaar en de kosten zijn €25 per kind.

Dus wil je eindelijk een keer die ene hele grote set maken? Of eens lekker de tijd hebben een stopmotion filmpje te maken? Of die toffe Mindstorms slang bouwen?Dan moet je vrijdag in het bouwlab zijn! 

Stuur een bericht met de naam en leeftijd van de kind(eren) en jullie telefoonnummer en dan hoor je zo snel mogelijk van Miljata's Bouwlab of  jullie plekje gereserveerd is.

Aanmelden via: miljata@gmail.com

Open atelier bij creatief atelier Kijk & Doe in Almelo  

Speciaal vanwege de staking is er een Open atelier bij Kijk & Doe in Almelo. Je bent tussen 10:00 en 15:00 welkom om te komen knutselen. Er zullen verschillende materialen klaar staan om vrij te knutselen.
Ook staan er verschillende voorbeelden wat je kan maken.
Aanmelden hoeft niet!
Kosten zijn: €9,- voor kinderen t/m 6 jaar.  €12,- voor kinderen vanaf 7 jaar 

Waterspeeltuin bij Zwembad de Wilder in Haaksbergen

Zwembad de Wilder organiseert van  10:00 tot 16:00u speciaal voor de kinderen een waterspeeltuin.
Voor €4,- per persoon heb je dan een super leuke dag. Elk uur is er een  gave activiteit. En de loopmat en stormbaan liggen ook in het water.
Zed heeft beloofd om ook langs te komen! Dus je kunt ook op de foto met Zed📸. 

Aangepast filmprogramma bij Kinepolis.

Vrijdag draaien er de gehele dag extra kinderfilm bij Kinepolis. Je kunt 's ochtends al naar de bios! Bekijk het filmprogramma hier.

Extra geopend op 15 maart

Speelboederij 't Hofke in Bentelo is vrijdag 15 maart geopend vanaf 10 uur. 

Moet je als ouder/ verzorger gewoon werken, maar wil je toch graag iets leuks doen? Op vrijdag avond zijn er veel leuke uitjes! Sowieso een goed begin van je weekend! 

Hamlet: De familie voorstelling 8+ in Schouwburg Hengelo

Theater Rotterdam brengt na successen als ‘Snorro’ en ‘De Woef Side Story’ dit jaar één van de beroemdste stukken ter wereld – ‘Hamlet’ van William Shakespeare – als familievoorstelling. Uiteraard op geheel eigen, muzikale en hilarische wijze. 

Het leven van de Deense puberprins Hamlet is een rollercoaster van emoties. Hij raakt zijn vader kwijt, zijn moeder trouwt vrijwel meteen daarna met zijn oom en een aantal van z’n vrienden blijkt totaal niet meer te vertrouwen. En dan is er ook nog eens nachtelijk bezoek van een geestverschijning. Nou, daar raak je als Deense puberprins wel een beetje van in de war.

Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert Hamlet in een depressief jong mens met roos en angerissues. Zoals altijd bij Theater Rotterdam is ook Hamlet een stuk vol vaart, humor, pophits, degengevechten, geesten, bedrog, stunts en prachtige decors. Een feest voor jong en oud. Waar je bij moet zijn. Of niet te zijn. Nee, wees er maar bij. Wordt bijzonder!

Disco zwemmen bij Sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal.  Met Korting! 

Vrijdagavond vanaf 18:15 uur kun je weer gezellig komen disco zwemmen in Zwembad Vondersweijde in Oldenzaal.

Dj Thomas zal er weer zijn en zal er een waar feest van maken! Van 18:15 uur tot 21:00 uur kun je lekker swingen in en rondom het water.   . 

De prijs is €4,15 per persoon.

Speciale Go-Kids korting! 

Print onze deal en ontvang 30% korting op de toegangsprijs!  Je betaalt dan slechts €2,90

Circus Renz in Almelo

Van 13 t.m 17 maart staat Circus Renz in Almelo.  Op vrijdag 15 maart is het familiedag. Dan zijn de kaartjes goedkoper. Om 17:00 uur is er een voorstelling. 

-----------------------------------------------

Natuurlijk kun je ook naar een Speelparadijs, speeltuin, indoorspeeltuin, zwembad of museum. Die zijn, net als de andere vrijdagen gewoon geopend. Je vindt ze hier.

Veel plezier alvast  en een fijne dag! 

11-03-2019

Goedemorgen Twente,

Wat een fantastische voorstelling is Lev! Wat een energie, vrolijkheid, humor, muzikaliteit en spanning hebben ze neergezet op het toneel. Het was een andere voorstelling dan we gewend zijn van Theater Sonnevanck. Meestal spelen ze de voorstellingen met 2 tot 4 spelers. Maar nu was er een heel koor bij. En dat koor dat zong niet alleen, dat speelde gewoon mee! Als een groep kwamen ze steeds het toneel op. Als voetbal supporter, zeeman, een machine of een roedel wolven. Maar elke keer met zoveel power en bombarie, dat het op ieders lachspieren werkte. Onvoorstelbaar hoe ze een sfeertje neer wisten te zetten, met alleen hun stem. Geen instrumenten, geen instrumentale achtergrond muziek, nee alleen hun stem. Maar toch had je het idee dat er een heel orkest stond. Bij de zeemannnen wisten ze zo'n sfeer neer te zetten, dat ik de neiging kreeg om te gaan inhaken met m'n buurvrouw en lekker mee te deinen.

En dan Lev, het stoere jongettje, bomvol energie en ontdekkingsdrang. Lev werd gespeeld door een vrouw die hem exact op de juiste manier neerzette. De hele mymiek, stem, houding...alles klopte. Energiek, bewegelijk, gekke pasjes, nieuwsgierig, enthousiast, druk en onwetend. Geweldig! Wij hebben onwijs genoten. De volledige blog over dit leuke uitje op een regenachtige zondagmiddag volgt.

En dan is het regenachtige weekend alweer voorbij. Mensen die zich afvragen...hoe is het met de zolder afgelopen? Nou die is af! In de voorjaarsvakantie schreef ik dat de zolder opruiming een projectje was voor de voorjaarsvakantie. Wat overigens een heel nobel streven van mezelf was! Een zolder opruimen met 2 kinderen die vakantie hebben. Niet echt de perfecte combinatie. Maar...iets later dan verwacht...hij is nu af! Zaterdagmiddag heb ik me even "opgesloten"op zolder, om de laatste hand te leggen aan de bomvolle dozen. Ik zat in de juiste drive...weggooien...ordenenen...tempo...en hop....ik heb een top zolder! Wat een heerlijk gevoel! Lang leve een regenachtig weekend! Dat kan soms best fijn zijn.

Maandag... een nieuwe week! En wat voor een één! Vandaag komt er weer een super duper win actie online! Het is de week van de Hoogbegaafdheid. En hierover staat een hele mooie gastblog online, geschreven door  Ineke Teeninga van Sugoi Hoogbegaafd. De overnachtingsspecial tref je deze week aan in je mailbox en de tips voor een uitje op de Stakingsdag op 15 maart komen eraan! Genoeg leuke items om Go-Kids Twente te volgen deze week!

Fijne dag! 

08-03-2019

Goedemorgen Twente,

Zooooo!! Wat een storm vannacht! Het guurde om het huis, alles klappert en rammelt...wat een angstig geluid is dat eigenlijk! Maart roert zijn staart...en ook deze oude wijsheid klopt zo maar weer . Het weekend wordt ook guur en nat en daarom hebben we een paar fijne indoor weekendtips verzameld. De tips om erop uit te gaan tijdens de Landelijke Stakingsdag komen er volgende week aan! Het woord Landelijk kan er mijn inziens nog steeds vanaf. Maar wat veel reacties kreeg ik gisteren op het bericht...top! Het beleid is erg verdeeld in Twente. Er zijn scholen vrij, er zijn scholen die gewoon les hebben, er zijn scholen die een alternatief voor onderwijs bieden en er zijn scholen waarbij de onderbouw vrij is en de bovenbouw niet. Bijzonder. Maar er zijn toch nog veel kinderen vrij....dus de uitjes tips kunnen jullie volgende week verwachten.

Weekendtips

 • Theatervoorstelling: Daar komen de dieren in Schouwburg Hengelo

Ageeth de Haan maakte samen met de WNF-Bamboeclub de voorstelling ‘Daar komen de dieren’. Prachtige wildlife beelden vormen het decor van dit bijzondere muziektheaterprogramma. De kinderen worden ondergedompeld in de leefomgeving van de wilde dieren en de characters van de WNF-Bamboeclub. Met speciaal hiervoor gecomponeerde muziek brengt Ageeth met haar muzikanten beeld en live muziek samen. Met veel interactie met de kinderen. Er is een voorstelling om 11:00 uur en om 14:30 uur. Je bestel je kaarten hier.  

 • Baby en peuterzemmen in Recreatiebad de Wilder in Haaksbergen

Op woensdag en zondagochtend is het zwembad van recreatiebad de Wilder tussen 09:00 uur en 10:15 uur gereserveerd voor ouders met kinderen t/m 4 jaar. Je kunt dan meedoen aan de Liz & Wes spetterles. Tijdens de Liz & Wes Spetterles worden de kleintjes met oefeningen en spelletjes stap voor stap vertrouwd gemaakt met water en zetten ze de eerste stappen in het watervrij worden. Samen met papa, mama, opa of oma spetteren, zingen en drijven in het ondiepe warme water is voor ieder kind een feest! Lees er hier meer over.

 •  Uiteten bij Familierestaurant Troubadour met het voordelige Go-Kids Horeca van de maand menu.

In dit gezellige familierestaurant in Tubbergen kun je heerlijk eten. Er is een uitgebreide menukaart voor zowel volwassenen als kinderen. Buiten is een prachtige speeltuin. Maar ook met slecht weer ben je hier op je plek. Binnen is er ook een gave klim en klauterspeeltuin, met een apart gedeelte voor de kleintjes. Je kunt hier dus rustig eten terwijl de kinderen spelen. Je kunt een tafel naast de speeltuin kiezen zodat je zicht hebt op je kinderen. Wil je liever rustig zitten, dan kan dat in het voorste gedeelte. Ook is er hier een kinderbowling baan. Voor een middag vermaak en lekker eten ben je hier op het juiste adres.

Het Go-Kids menu:

 • Snackspies bestaande uit een bitterbal, kipknugget en mini frikandel
 • friet 
 • mayo en appelmoes
 • Kinderijsje bestaande uit twee bolletjes vanille ijs, vruchtjes en slagroom geserveerd in een beker die de kinderen mee mogen nemen naar huis!

Voor dit menu betaal je in de maand maart slechts €7,50 en dan krijg je ook nog eens het Go-Kids doe boekje cadeau. 

 •  Slecht weer = spelletjes weer. Ga escapen!

Escaperoom Morskieft is een onderdeel van café, restaurant en speeltuinen Morskieft in Reutem. Je kunt hier kiezen uit 2 kamers. Deze zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. 

Survival kamer: Jullie zijn met zijn allen op Survival. Dat betekent overleven! Ga met elkaar op zoek naar de uitgang. Zoek in de jungle, puzzel, reken en het allerbelangrijkste is: overleef in deze kamer! Het gehele avontuur duurt zo'n 60 minuten. 

Heelal kamer:  Jullie zitten in een ruimteschip dat dwars door het heelal reist. Alleen hebben jullie nog maar weinig zuurstof!Ga met elkaar aan de slag. Los de raadsels op, puzzel, ontcijfer en werk samen. Zo keren jullie heelhuids terug op aarde. Het gehele avontuur duurt zo'n 60 minuten.

Boek hier je kamer.

Wij gaan zondag naar de première van Lev. Een nieuwe voorstelling van Theater Sonnevanck. Deze is helaas al uitverkocht, maar er zijn nog meerdere voorstellingen.Lev is een voorstelling over een jongen met Lef. Lev is zijn moeder kwijt. Zijn moeder zoekt hem overal, maar hij laat zich niet vinden. Hij wil de wijde wereld in, op avontuur! Onderweg ontmoet hij zingende voetbalsupporters en matrozen, praat met een tovenaar, wordt opgesloten door een enge schooljuffrouw en woont een tijdje in een wolvenroedel. Waar voelt hij zich thuis? Bij wie wil hij horen? En vindt zijn moeder hem nog…?

Volgende week lees je in een blog wat wij ervan vonden. We hebben er in ieder geval zin in.

Fijn weekend. 

 

07-03-2019

Goedemorgen Twente,

Vrijdag 15 maart is het Landelijke Stakingsdag in het onderwijs. Bij het woord Landeljke denk ik toch aan heel Nederland. Dus dat heel Nederland staakt op 15 maart. Maar dit schijnt bij lange na niet het geval te zijn. Onze kinderen zijn 15 maart niet vrij. Onze school staakt niet. En niet alleen onze shool niet. Volgens mij het merendeel van de Twentse scholen niet. Gisteren stelde ik die vraag op INSTA. Ik kreeg 3 keer het antwoord ja, dat de kinderen vrij zijn, en voor de rest waren de antwoorden nee. Jammer vind ik dat. Ik zie het nut van zo'n Landelijke Stakingsdag dan niet zo in. Komt de boodschap dan wel over?

Het is natuurlijk wel prettig voor ouders, het scheelt toch weer een dag opvang regelen. Maar aan de andere kant was het ook HET perfecte moment geweest voor een weekendje weg of een dagje uit. Ik wou eigenlijk een overzicht maken met uitjes en activiteiten die op 15 maart open zijn of extra georganiseerd worden. Maar dan moeten er natuurlijk wel kinderen vrij zijn. Dus hierbij ook een oproep op Facebook: Zijn jullie kinderen vrij op 15 maart? Ik ben erg benieuwd!

Hebben jullie gisteren het Kinderfeestje van de week voorbij zien komen? Het kinderfeestje van deze week zijn de feestje van Experimenta. Pre-U junior/ University of Twente organiseert een elke 2e woensdag van de maand een onderzoeksmiddag voor nieuwsgierige kids. Xperimenta. Een Xperimenta middag neemt de kids mee naar de wondere wereld van wetenschap en technologie. In een witte jas ga je eerst een hoorcollege volgen en vervolgens zelf onderzoek uitvoeren.  Je kunt deze middag ook je kinderfeestje vieren. Je doet dan mee met het programma, maar gaat wel met je eigen kids van je kinderfeestje aan de slag! Elke maand is er een andere interessant thema. 

Vandaag ga ik op de koffie bij Avatarz. Het grootste klimbos van Nederland. 16 maart opent Avatarz weer zijn deuren. De winterslaap is dan voorbij en er kan weer volop geklommen worden. Een super stoer uitje voor het hele gezin. Kinderen vanaf 6 jaar mogen de bomen al in. Een geweldig avontuur.

Fijne dag! 

 

 

06-03-2019

Goedemorgen Twente,

Ken je dat gevoel dat je een dag van de week mist? Dat je het gevoel hebt dat het nog maar dinsdag is vandaag, maar het toch echt al woensdag is? Zo'n zelfde gevoel dat je na de kerstdagen hebt, of na pasen. Doordat ik maandag Rosenmontag gevierd heb, loop ik gevoelsmatig een dag achter. Gisteren voelde als een maandag, maar toen hadden we ineens volleybal training 's middags. Op de één of andere manier rijmt dat dan niet in je hoofd. Ik moet dan heel bewust over bepaalde dingen gaan nadenken.  En zo heb ik dus het gevoel dat alles anders loopt. 

Omdat het dus al woensdag is vandaag, komt er vanavond een nieuw kinderfeestje van de week online. Normaal gesproken staat deze al klaar...maar nu dus niet. Ik heb er nog geen gekozen. Het is tenslotte nog maar dinsdag vandaag...euhm..oh nee...woensdag. Afgelopen week waren de kinderfeestjes van Soccer Inside aan de beurt. In deze indoor speedsoccer hal vier je diverse gave kinderfeestjes. Speedsoccer is een super snel potje voetbal waarbij  2 teams van 5 speler inclusief de  keepers tegen elkaar spelen. Doordat de bal nooit uitgaat en dit voetbalspel geen corners, ingooien en buitenspel kent ligt het speeltempo altijd hoog. Er zijn 6 arrangementen om je feestje te vieren. Van alleen een uur speedsoccer met patat en drinken tot combinatiefeestjes met de andere locaties met kinder activiteiten op Go-Planet. Zoals Soccer en bowlen, Soccer en lasergame of Soccer en FC Twente. Je bekijkt de mogelijkheden hier. 

Voor wie mij op INSTa volgt #gokidstwente zag dat ik gisteren een afspraak had met Dinopark Twente. Met de man die dit bedacht heeft, de bedenker van Dinopark Twente op Vliegveld Twente, Tim Lammers.  Wat een onwijs gaaf evenement wordt dit! Tim is zo ontzettend enthousiast over dit idee, het evenement en iedereen die hieraan meewerkt, dat dit wel een succes moet worden! Hij omschrijft het zelf alsof hij weer een klein jongetje is.  En die kind beleving staat dan ook centraal in dit hele concept. Ik ben er super enthousiast van geworden. Ze enthousiast zelfs dat ik mijn neefjes (2 grote dinofans) al gereserveerd hebt om mee op stap te gaan. Ik heb er nu al zin in. Hierover zeker meer op Go-Kids Twente.

En nu gauw over naar de orde van de dag. Woensdag...snackdag...speeldag...lekkere lunch dag..

Fijne dag!

 

05-03-2019

Goedemorgen Twente,

Op vakantie in eigen land…ik houd ervan! Zoals ik al eerder geschreven heb, hebben wij geen kinderen die van die engeltjes zijn op de achterbank. Een ritje van een half uur, zorgt al voor de nodige verveling en “zijn we er al?”. Ik moet toegeven…nu hebben onze kinderen ook geen ouders die van lange auto ritten houden. Dus dat zal een wisselwerking zijn.

In maart schenken we bij Go-Kids landelijk aandacht aan overnachting. Want Nederland heeft zoveel leuke campings en vakantieparken, waar je volop vermaak hebt voor kinderen. En laten we daarbij vooral onze eigen regio niet vergeten, want die is zeker de moeite waard om beter te ontdekken! Vooral als je bijvoorbeeld 2 weken mei vakantie hebt, is kamperen in je eigen regio een aanrader. Ook als je als ouder geen vakantie hebt. Want je zet je caravan, tent of vouwwagen op een camping in de buurt en 1 van beide kan gewoon naar het werk rijden.De kids vermaken zich uitstekend op de camping en de dagen dat je als ouder vrij bent, beleef je dan toch heel anders dan thuis. 

Zo hebben wij al eens een week gekampeerd om Natuurcamping de Lemeler Esch.Net niet meer in Twente, maar nog wel in Overijssel. Het leuke is dat de voorpret al weken van te voren kan beginnen. Op een zondagmiddag rijd je gezellig samen naar de camping waar je straks de vakantie doorbrengt. De kids kunnen de camping vast verkennen en dit scheelt een boel zenuwen vooraf. Op het moment dat de kids vragen...zijn we er al? Zijn er we er ook al! Een relaxtere reis kun je je als ouder niet wensen. Inpakstress? niet nodig. Als je iets vergeten bent, rijd je gewoon even terug naar huis.

Camping de Lemeler Esch is echt een natuurcamping. Hier spelen de kids de hele dag in de natuur. Er is bijvoorbeeld een gave speelvijver, een hooiberg met speelgelegenheden en een speelbos met kabelbaan en waterpomp. Heb je zelf geen kampeermiddel? Dat is hier geen probleem! Ze hebben diverse verhuur mogelijkheden. Van trekkershut tot luxe safaritent. Je bekijkt de mogelijkheden hier

Waar gaan jullie naar toe deze zomer?

Fijne dag! 

 

04-03-2019

Goedemorgen Twente,

Allebei prijs in de carnavals optocht van Zenderen! Wat een geluk. Onze 2 dames liepen allebei mee in de carnavalsoptocht in Zenderen. Ze deden elk met hun eigen klas mee als loopgroep. De oudste als: We komen goed uit de verf, en de jongste als: Ik loop in m'n eendje. Super leuk en gezellig om dat samen met je klas te kunnen doen. En dan ook nog in de prijzen vallen! Het was weer een gezellige carnavalszondag.

En dan moeten wij gewoon weer naar school op Rosenmontag! Dat zou toch eigenlijk verboden moeten worden! Rosenmontag is een onderdeel van de carnaval..dat hoort bij het feest, en dan moeten de kids gewoon naar school! Erg jammer vind ik dat.

Voor wie wel vrij is vandaag en nog graag carnaval wil vieren, kan met de kinderen naar de kinder carnavalsoptocht in Oldenzaal. Hier lopen vele kinderen aan mee en na de tijd kun je nog even feesten bij Dans en Partycentrum Rouwhorst tijdens het kindercarnaval.

Voor wie ook vrij is en liever geen carnaval viert zijn er natuurlijk genoeg leuke uitjes waar je de kids vandaag kunt laten uitleven. Lekker uitrazen in een indoorspeeltuin of neem een duik in het zwembad. Je vindt ze allemaal op go-kids.nl/twente/erop-uit

En dan wordt er natuurlijk ook nog gewoon gewerkt deze week. Bij Go-Kids staan er een aantal leuke items op de planning. We gaan aandacht besteden aan overnachting. Er staat al een blog online met gave vakantieplekken in heel Nederland waar je heerlijk vakantie met kinderen kunt vieren, ik heb een aantal leuke afspraken deze week, bij bekende Go-Kids plekken maar ook bij een nieuwe Go-Kids plek! Spannend! Natuurlijk volg je alles weer via INSTA.  

Fijne (carnavals) dag!

 

1-03-2019 

Het is 1 maart…een nieuwe maand! Vorig jaar op 1 maart schaatste ik op het Almelo Nordhorn kanaal! Wat een verschil met dit jaar! Al baal ik nog steeds dat we niet echt top hebben kunnen schaatsen dit jaar. Maar goed, dat terzijde. 1 maart betekent dat het tijd is voor een nieuwe Horeca van de maand! En in maart is dat Familierestaurant Troubadour in Tubbergen.Met een super aantrekkelijk voordeel menu!

Familie Restaurant Troubadour is onderdeel van Recreatiepark ’n Kaps. Een gezellig kindvriendelijk vakantiepark. Je kunt hier kamperen met je eigen tent of caravan, maar het is ook mogelijk om een accommodatie te huren. Het kindvriendelijke restaurant is sfeervol ingericht. Vrolijke gekleurde stoelen zorgen voor een gezellige sfeer.Achterin het restaurant is een binnenspeeltuin met een klim en klauter parcour. Ook is er een baby/ peuter zone. Het is mogelijk om hierbij te eten, zodat je de kinderen kunt zien spelen. Maar zit je liever wat rustiger dan kan dat ook. In het eerste gedeelte van het restaurant zie en hoor je de speeltuin niet. Vanaf hier heb je zicht op het terras en de grote buiten speeltuin. De speeltuin is vernieuwd met gave houten speeltoestellen. Maar de favoriete air trampoline en de interactieve Sona staan er ook nog!

Familierestaurant Troubadour heeft ook een verwarmd en dicht winterterras, heel sfeervol. 

De menukaart is uitgebreid. Het wisselt met de seizoenen. Ook is er een uitgebreide kindermenu kaart. En speciaal voor de Go-Kids volgers is er in maart het Go-Kids horeca van de maand menu.

Het Go-Kids menu:

 • Snackspies bestaande uit een bitterbal, kipknugget en mini frikandel
 • friet 
 • mayo en appelmoes
 • Kinderijsje bestaande uit twee bolletjes vanille ijs, vruchtjes en slagroom geserveerd in een beker die de kinderen mogen meenemen naar huis!

Voor dit menu betaal je in de maand maart slechts €7,50 en dan krijg je ook nog eens het Go-Kids doe boekje cadeau. Reserveer hier alvast een plek in dit kindvriendelijke restaurant! 

En wat we ook gaan doen in maart is de overnachtings-special versturen. Een nieuwsbrief met leuke adresjes om op vakantie te gaan met kinderen. Of je nu van kamperen houdt of liever in een luxe bungalow vertoeft…er staan hele leuke campings, vakantieparken en kampeerterreinen in. En niet alleen in Twente! Deze special laat kindvriendelijke vakantieplekken zien in alle Go-Kids regio’s. En dat is inmiddels bijna heel Nederland!

Ik ga nu gauw een paar kinderen een make- over geven.1 wordt er omgetoverdt ot heks, inclusief schmink en zwarte haren, een de ander in een Schot. En ik zelf…verander vandaag in een fleurige dame! ALAAF! 

Fijne dag!