Concordia Enschede  

Oude Markt 15, 7511 GA Enschede

  Concordia Enschede

  Film theater en beeldende kunst 

  Concordia in Enschede staat voor film, theater en beeldende kunst. Voor jong en oud bieden ze een breed aanbod aan: exposities en tentoonstellingen, jeugdfilms en theatervoorstellingen. Ze laten kids belevenisvol en actief manier genieten van kunst. Elke vakantie zijn er bij Concordia theatervoorstellingen en jeugdfilms.

  Monsters nemen Concordia over

  Vanaf zaterdag 9 maart nemen monsters Concordia aan de Langestraat over; dan opent de expositie van het unieke Monsterproject. Saxion-studenten gingen hiervoor aan de slag met tekeningen van leerlingen van basisschool De Windroos. De monsters komen terug in apps, games, boeken, animatiefilms, en augmented reality.

  Draken, grote gevaarlijke dieren, afzichtelijke en angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; monsters zijn van alle tijden en spreken tot de verbeelding, bij jong en oud. Leerlingen van van basisschool De Windroos gingen met dit gegeven aan de slag en tekenden hun eigen favoriete monster. Vervolgens zijn deze door studenten van deopleiding Creative Media & Game Technologies van Saxion gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen aan de hand van diverse media. Deze verhalen worden tentoongesteld, samen met de originele tekeningen van de kinderen.


  Adres

  • Adres: Oude Markt 15
  • Stad:  Enschede
  • Land:  NL
  • Postcode:  7511 GA