Xperimenta kinderfeestje

Het rozendaal 11, 7523 XG Enschede

Een Xperimenta onderzoeksmiddag als kinderfeestje

Pre-U junior/ University of Twente organiseert een elke 2e woensdag van de maand een onderzoeksmiddag voor nieuwsgierige kids. Xperimenta. Een Xperimenta middag neemt de kids mee naar de wondere wereld van wetenschap en technologie. Je kunt deze middag ook je kinderfeestje vieren. Je doet dan mee met het programma, maar gaat wel met je eigen kids van je kinderfeestje aan de slag!

Xperimenta is een maandelijkse onderzoeksmiddag voor kinderen. Nieuwsgierige kinderen van 7 tot en met 12 jaar komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verassende wereld van wetenschap en technologie (W&T).

HOE ZIET EEN MIDDAG ERUIT?

De deelnemers krijgen eerst een kindercollege van een echte wetenschapper (in de ruimste betekenis van het woord), waarna ze op een spannende ontdekkingstocht gaan door te proeven, te ruiken, te horen, te zien en te voelen. Ze gaan zelf aan de slag: groepjes rouleren langs proefjes, experimenten en andere spannende activiteiten die met het thema van het kindercollege te maken hebben.

De Xperimenta middag vindt plaats op elke tweede woensdag van de maand: van 15.00 tot 17.00 uur, in de Museumfabriek. Elke maand is er een ander thema.

Voor meer informatie en aanmelden kijk je op de website van Pre-U junior. https://www.utwente.nl/onderwijs/pre-university/pre-u-junior/