Erop uit Tips- Stakingsdag 15 maart 2019

Staking basisonderwijs regio Twente

Op vrijdag 15 maart staken veel basisscholen in Twente. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met leuke uitjes. Zodat je gezellig  iets leuks te gaan doen met de kinderen in Twente tijdens de stakingsdag. Tips voor ouders en opa's en oma's die tijdens de stakingsdag eropuit willen met de kinderen of kleinkinderen.

Gratis: Bezoek de Monster expositie in concordia Enschede

Draken, grote gevaarlijke dieren, afzichtelijke en angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; monsters zijn van alle tijden en spreken tot de verbeelding, bij jong en oud. Leerlingen van van basisschool De Windroos gingen met dit gegeven aan de slag en tekenden hun eigen favoriete monster. Vervolgens zijn deze door studenten van de opleiding Creative Media & Game Technologies van Saxion gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen aan de hand van diverse media. Deze verhalen worden tentoongesteld, samen met de originele tekeningen van de kinderen. De monsters komen terug in apps, games, boeken, animatiefilms, en augmented reality.  

Spelen en eten bij familierestaurant Troubadour in Tubbgergen 

Als het enigzins droog is kunnen de kids zich heerlijk uitleven in de buitenspeeltuin van Familierestaurant Troubadour. Veel gave houten speeltoestellen om lekker te klimmen, klauteren, wiebelen en zwaaien. Maar ook een gave interactieve Sona en aitrampoline. Sluit de dag lekker af met het Go-Kids horeca van de maand menu.

Het Go-Kids menu:

  • Snackspies bestaande uit een bitterbal, kipknugget en mini frikandel
  • friet 
  • mayo en appelmoes
  • Kinderijsje bestaande uit twee bolletjes vanille ijs, vruchtjes en slagroom geserveerd in een beker die de kinderen mogen meenemen naar huis!

Voor dit menu betaal je in de maand maart slechts €7,50 en dan krijg je ook nog eens het Go-Kids doe boekje cadeau. 

Extra lange bouwdag bij Milata's Bouwlab in Enschede  

Het bouwlab gaat vandaag open voor een extra lange bouwdag! Jullie zijn welkom van 9 tot14 uur. Het is voor kinderen vanaf 8 jaar en de kosten zijn €25 per kind.

Dus wil je eindelijk een keer die ene hele grote set maken? Of eens lekker de tijd hebben een stopmotion filmpje te maken? Of die toffe Mindstorms slang bouwen?Dan moet je vrijdag in het bouwlab zijn! 

Stuur een bericht met de naam en leeftijd van de kind(eren) en jullie telefoonnummer en dan hoor je zo snel mogelijk van Miljata's Bouwlab of  jullie plekje gereserveerd is.

Aanmelden via: miljata@gmail.com

Open atelier bij creatief atelier Kijk & Doe in Almelo  

Speciaal vanwege de staking is er een Open atelier bij Kijk & Doe in Almelo. Je bent tussen 10:00 en 15:00 welkom om te komen knutselen. Er zullen verschillende materialen klaar staan om vrij te knutselen.
Ook staan er verschillende voorbeelden wat je kan maken.
Aanmelden hoeft niet!
Kosten zijn: €9,- voor kinderen t/m 6 jaar.  €12,- voor kinderen vanaf 7 jaar 

Waterspeeltuin bij Zwembad de Wilder in Haaksbergen

Zwembad de Wilder organiseert van  10:00 tot 16:00u speciaal voor de kinderen een waterspeeltuin.
Voor €4,- per persoon heb je dan een super leuke dag. Elk uur is er een  gave activiteit. En de loopmat en stormbaan liggen ook in het water.
Zed heeft beloofd om ook langs te komen! Dus je kunt ook op de foto met Zed📸. 

FC Twente Kidsclub bij Avontura

Kom gezellig spelen bij Avontura! Ze zijn geopend van 9:00 - 18:00 uur.  Ook kun je vandaag je voetbal tallent laten zien. De FC Twente Kidsclub. Zij brengen Avontura een bezoek met een groot, opblaasbaar doel.

Aangepast filmprogramma bij Kinepolis.

Vrijdag draaien er de gehele dag extra kinderfilm bij Kinepolis. Je kunt 's ochtends al naar de bios! Bekijk het filmprogramma hier.

Springen bij Krazy Kangaroo

Extra springtijden bij Krazy Kangaroo!
10:00 - 12:00 uur: Kids Jump, vanaf 2 jaar met begeleiding
12:00 - 23:00 uur: Krazy Jump, minimale leeftijd 8 jaar.

Super deal op vrijdag 15 maart! Tot 17:00 uur: flesje Pepsi, Sisi of 7Up + zak chips of snoep voor slechts € 3,50!

 

Aangepast filmprogramma bij Kinepolis Enschede en Movie Unlimited Almelo 

Vrijdag draaien er de gehele dag extra kinderfilms bij Kinepolis in Enschede en Movie Unlimited in Almelo.  Je kunt 's ochtends al naar de bios! Bekijk het filmprogramma van Kinepolis hier. En van Movie Unlimited hier.

Extra geopend op 15 maart

Speelboederij 't Hofke in Bentelo is vrijdag 15 maart geopend vanaf 10 uur.

Moet je als ouder/ verzorgen gewoon werken, maar wil je toch graag iets leuks doen? Op vrijdag avond zijn er veel leuke uitjes! Sowieso een goed begin van je weekend! 

Hamlet: De familie voorstelling 8+ in Schouwburg Hengelo

Theater Rotterdam brengt na successen als ‘Snorro’ en ‘De Woef Side Story’ dit jaar één van de beroemdste stukken ter wereld – ‘Hamlet’ van William Shakespeare – als familievoorstelling. Uiteraard op geheel eigen, muzikale en hilarische wijze. 

Het leven van de Deense puberprins Hamlet is een rollercoaster van emoties. Hij raakt zijn vader kwijt, zijn moeder trouwt vrijwel meteen daarna met zijn oom en een aantal van z’n vrienden blijkt totaal niet meer te vertrouwen. En dan is er ook nog eens nachtelijk bezoek van een geestverschijning. Nou, daar raak je als Deense puberprins wel een beetje van in de war.

Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert Hamlet in een depressief jong mens met roos en angerissues. Zoals altijd bij Theater Rotterdam is ook Hamlet een stuk vol vaart, humor, pophits, degengevechten, geesten, bedrog, stunts en prachtige decors. Een feest voor jong en oud. Waar je bij moet zijn. Of niet te zijn. Nee, wees er maar bij. Wordt bijzonder!

Disco zwemmen bij Sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal.  Met Korting! 

Vrijdagavond vanaf 18:15 uur kun je weer gezellig komen disco zwemmen in Zwembad Vondersweijde in Oldenzaal.

Dj Thomas zal er weer zijn en zal er een waar feest van maken! Van 18:15 uur tot 21:00 uur kun je lekker swingen in en rondom het water.   . 

De prijs is €4,15 per persoon.

Speciale Go-Kids korting! 

Print onze deal en ontvang 30% korting op de toegangsprijs!  Je betaalt dan slechts €2,90

Circus Renz in Almelo

Van 13 t.m 17 maart staat Circus Renz in Almelo.  Op vrijdag 15 maart is het familiedag. Dan zijn de kaartjes goedkoper. Om 17:00 uur is er een voorstelling. 


Natuurlijk kun je ook naar een Speelparadijs, speeltuin, indoorspeeltuin, zwembad of museum. Die zijn, net als de andere vrijdagen gewoon geopend. Je vindt ze hier.