Boomhoeksstraat 4, 7601 VJ Almelo

Kijk & Doe

Kijk & Doe is een gezellig creatief Atelier in Almelo. De ruimte staat vol met fleurige materialen om mee aan de slag te gaan. Ook hangen er overal mooie werken te pronken. Als je hier binnen stapt heb je meteen zin om aan de slag te gaan. Lekker uitleven bij 1 van de leuke creatieve workshops voor kids. Schilderen, kleien, druktechnieken, timmeren. Bij Kijk & Doe kom je in aanraking met verschillende technieken en materialen met een vleugje kunstgeschiedenis.

Kijk & doe organiseert wekelijks leuke ateliers.

Naar ateliers

Spelen met zintuigen: 6 maanden tot 4 jaar

Elke woensdagochtend kun je samen met je dreumes/ peuter  in het atelier gaan ontdekken. Elke week staan er verschillende materialen klaar waar je samen op ontdekkingstocht gaat. Tijdens deze workshop leer je je zintuigen te gebruiken.  Elke workshop laat je kind met handen (en voeten) verschillende blubbers te ontdekken. Jonge kinderen ontdekken niet alleen met hun handen, maar ook met hun mond. Daarom zal alles waarmee gewerkt wordt min of meer “eetbaar” zijn.

Aan het einde van de workshop zal er een emmer met zeep klaar staan en handdoeken. 

Tijd: Woensdag ochtend van 10:15 uur tot 11:00 uur. 
 
 

Spelen met zintuigen 2-4 jaar

Op donderdag ochtend kunnen peuters van 2 -4 jaar komen ontdekken in het atelier. Op de woensdag ochtend  zal alles waarmee gewerkt wordt min of meer “eetbaar” zijn. Op de donderdag ochtend is het meer gericht voor kinderen vanaf 2 jaar.

Peuter atelier: 2-4 jaar samen met een ouder/ verzorger/ opa/oma

In deze workshops staat niet het resultaat, maar het proces en de ervaring centraal. 
Maak samen met je (klein)kind kennis met nieuwe materialen en activiteiten op een uitnodigende manier. 
Samen ga je op ontdekkingstocht en neem je nieuwe ideeën en inzichten mee naar huis.
 
Tijd: Vrijdag  10:00-11:00 en  zaterdag inloop tussen 10:00-11:00 (duurt maximaal 1 uur). Laat even weten dat je komt!
 
 

Kleuter atelier: 4 t/m 6 jaar

Het kleuteratelier prikkelt jonge kinderen om te schilderen, tekenen, of met ander materiaal te experimenteren. Zij worden uitgedaagd om met kleuren, materialen, texturen, vormen creatief bezig te zijn. Dit wordt op een speelse manier aangeboden. 

Tijd:  Elke zaterdag inloop tussen 10:00 uur en 11:00 uur. Duur 1 uur 

Kleuteratelier

Kinderatelier: 6 t/m 12 jaar

Als je tussen de 6 en 12 jaar bent en graag met allerlei materialen wilt werken, dan is het knutselatelier wellicht een uitdaging voor je. In de lessen krijg je verschillende opdrachten en verschillende technieken aangeboden. Zo kun je o.a. levensgrote schilderwerken maken, ruimtelijk werk maken, lekker wroeten met gips en klei, schilderen en tekenen.

Tijd: Elke zaterdag inloop tussen 10:00 uur en 11:00 uur. Duur 2 uur.

Kinderatelier

Tekenlessen. 6-12 jaar

Vind je tekenen/ schilderen leuk? Tijdens deze serie lessen leer je verschillende technieken aan de hand van een thema of kunstenaar. Verschillende materialen komen aan bod. O.a. pastelkrijt, vetkrijt, houtskool, ecoline, acrylverf, aquarel enz. Je kunt ook een losse les deelnemen.

De tekenlessen zijn op donderdag van 15:00 uur tot 16:00 uur en 16.15 uur tot 17.15 uur. 

Tekenatelier

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Indoor