De leukste uitjes met Pasen 2024 voor het hele gezin!

Het is al bijna Pasen. Nog een paar dagen te gaan en de rijkgevulde ontbijttafels met overheerlijke zoetigheden, broodjes en heerlijke verse sappen staan weer gezellig voor ons. Het is een gezellig tijd met heel veel paaseitjes, chocolade paashazen en leuke activiteiten voor het hele gezin! Wil je erop uit met de hele familie of alleen met je kinderen? Dan hebben wij een paar leuke tips voor jullie verzameld.

---

Gave activiteiten tijdens de Paasdagen

Op zoek naar leuke activiteiten voor het Paasweekend? Wij hebben heel wat leuke activiteiten voor je verzameld in de omgeving Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen! Ga er lekker op uit!

2 Turven hoog festival met Muziekontbijt

Op Tweede Paasdag zijn de Schuur en de Phil­har­monie het domein van baby’s, peuters en kleuters, als 2turvenhoog, het kunsten­fes­tival voor de aller­klein­sten (06 jaar) neerstrijkt. 2turvenhoog festival is een unieke kans om samen met je baby, peuter of kleuter te genieten van theater, dans, muziek, mime en beeldende kunst. Er zijn voorstellingen in de Toneelschuur en Philharmonie die perfect aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen! 

Info & Tickets ►

Coole Kidsdag op 31 maart bij SnowWorld Amsterdam

De KidsDag staat geheel in het teken van (winter)sport, spel en plezier! Tussen 08:30 en 08:45 uur verwachten zij de kids bij SnowWorld waarna zij zich klaar zullen maken om de piste op te gaan. In de ochtend gaan ze de piste op om ski- of snowboardles te volgen. De lessen worden op alle niveaus gegeven. Tussendoor komen ze even op adem tijdens een gezellige lunch met de hele groep en de instructeurs. Na de lunch gaan ze weer heerlijk de sneeuw in om verder te gaan met skiën of snowboarden. In de middag duurt het piste programma tot 16:30 uur, waarna er tijd is voor een diploma uitreiking. Het programma duurt tot 17:00 uur.

Info & Aanmelden ►

Klimmen en klauteren bij Klimpark21

Klimpark21 gaat op 31 maart weer open! Via touwen en hangbruggen van punt naar punt en vervolgens in een bungelende regenton naar de overkant van het parcours slingeren: dat is Klimpark21. Dat klinkt spectaculair en dat is het ook! Maar eigenlijk is deze attractie voor iedereen geschikt: waaghals of niet.

Info & Reserveren ►

Highlight - Color Run of eieren zoeken op 31 maart bij camping De Lakens

Tijdens Pasen kunnen je dromen werkelijkheid worden, rennend door wolken van kleuren! Hoe fantastisch zou dat zijn? Alsof je aan het dromen bent! De Color Run op Camping de Lakens, ben jij er klaar voor?

Maar nu is het ook tijd om echt even normaal paaseieren te zoeken in de Zep Zone. Neem een mandje mee, want er zijn er veel te vinden. Zijn jullie er klaar voor om alles om te spitten? Het is een groot zoekveld!

Info & Reserveren ►

Leuke kinder- en familiefilms in de Schuur!

Alle leuke theatervoorstellingen voor kinderen vind je in de agenda van De Schuur in Haarlem. Wat hebben ze toch mooi theatervoorstellingen, Kinderfilms, dansvoorstellingen en nog veel meer! 
 
 
 

Linnaeushof weer open!

Joepie de gróótste speeltuin van Europa gaat weer open! Vanaf 27 maart kun je weer heerlijk spelen in de buitenlucht en klimmen en klauteren!

Kom dieren kijken bij Boerderij Zorgvrij!

Zouden er al lammetjes, kuikens, en andere pasgeboren dieren zijn? Schattigheidgevoel is gegarandeerd! Lekker buiten spelen en daarna een pannenkoek of een kopje koffie, een prima activiteit voor tweede Paasdag! Ook zijn er het hele weekend leuke Paas activiteiten, zoals een speurtocht.

Meer info ►

Naar het museum met kinderen in het Paasweekend

Veel van deze kindermusea hebben speciaal voor kinderen een museum speurtocht, een speciale tentoonstelling, een rondleiding voor kinderen of een familierondleiding, een kinderatelier waar ze zelf aan de slag kunnen en leuke workshops kunnen volgen. Zo is een museum héél erg leuk voor peuters, kleuters, jonge kinderen en oudere kinderen!

Meer info ►

Vier Pasen in het Frans Hals Museum

Gluur naar binnen bij het 18e-eeuwse poppenhuis met wel duizend kleine voorwerpjes. Het poppenhuis, in het Frans Hals Museum, heeft nu nieuwe verlichting waardoor je nog beter naar binnen kunt gluren. En doe in de schoolvakanties mee met de schilderworkshop of de kindertour.

Bekijk de agenda ►

Thuis bij Teylers - ontmoet de Teylers van nu!

Bij het Teylers Museum is altijd genoeg te doen voor kinderen! Kies je voor een workshop, of een speurtocht?

Gave activiteiten ►

Kies een van de kinderactiviteiten bij Het Dolhuys / Museum van de Geest

In het museum ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. Maak je eigen gebruiksaanwijzing, of volg de kindertentoonstelling!

Leuk voor kids ►

Leuke binnenactiviteiten en indoor uitjes tijdens Pasen

Het weer kan nog weleens tegenzitten tijden de Paasdagen, en om je huis nou om te toveren tot een indoor speeltuin, daar worden de meeste ouders niet gelukkig van. Het wordt tijd dat we weer los mogen gaan en lekker alle energie eruit kunnen gooien, want er zijn hele leuke activiteiten en uitjes; wij hebben er een paar voor jullie opgezocht.

VR gamen bij VR café Haarlem!

Kom Virtual Reality gamen en kies uit meer dan 45 verschillende games en ervaringen. VR Lasergamen, VR Racen maar ook mooie arcade klassiekers, air hockey en drankjes zijn aanwezig.

Kom gamen ►

Hier vind je nog veel meer tips! ►

Lekker zwemmen!

Lekker vrijzwemmen op Goede vrijdag en 2e Paasdag bij Zwembad Sportcentrum De Waterkanten in Lisse

Lekker spetteren op Goede Vrijdag en 2e Paasdag met vrienden of familie. Dit uitje kan altijd door gaan....of het nu regent, hagelt of waait want in het zwembad is het altijd lekker warm. Eerste Paasdag is het zwembad gesloten, maar op Tweede Paasdag kun je van 9:00 uur tot 10:00 uur banen zwemmen en van 10:00 tot 16:00 uur heerlijk vrijzwemmen! Op Goede Vrijdag hoef jij je ook niet te vervelen want het zwembad is van 12.00 - 15.00 uur open. Dus kom lekker vrij zwemmen !

Info & Reserveren ►

Kom gezellig zwemmen bij De Heerenduinen in IJmuiden

Heerlijk ontspannen, een fanatiek baantje trekken of meedoen met één van de aquasporten? Bij zwembad De Heerenduinen kan het allemaal.

Info & Reserveren ►

Vrijzwemmen bij het Boerhaave bad

Met 2 zwembaden is er in het Boerhaavebad genoeg te beleven! Het ideale zwembad om baantjes te trekken of lekker plezier te maken op de glijbaan, in wildwaterkreek en bubbelbaden. 

Info & Reserveren ►

Leef je uit in zwembad Groenendaal in Heemstede

Wedstrijdje watertrappelen, onderwaterhandstand of gewoon heerlijk zwemmen!

Info & Reserveren ►

Paasfestival bij SKWA Sportfondsen in Hoofddorp

Op Goede Vrijdag (29 maart) organiseert SKWA een Paas Festival in de sporthal! Dit festival is speciaal bedoeld voor kinderen van 2 t/m 12 jaar oud en ouders zijn uiteraard ook van harte welkom. Op die manier kan je er een gezellige familiedag van maken!

Het Paas Festival is vrijdag 29 maart geopend van 11:00 tot 16:00.

Info & Reserveren ►

Vrijzwemmen bij De Estafette in Nieuw-Vennep

In de vakanties zijn er vaak leuke activiteiten voor jong en oud. Of je nu met een groepje vrienden of vriendinnen komt, als stelletje of met het gezin, je hebt gegarandeerd een spetterend uitje. 

Info & Reserveren ►

Kindvriendelijk uiteten in Beverwijk

Kindvriendelijke restaurants in Beverwijk met kindermenu en vermaak om lekker uit eten te gaan met de kinderen, die vind je natuurlijk op Go-Kids! Een restaurant, Brasserie of Grand-café waar ook je kind het naar z'n zin heeft? Wij selecteren een paar leuke eetgelegenheden voor je:

Eetgelegenheid voor de hele familie: Brasserie Grand-café De Smaeckkamer 

Een plek waar pure smaecken en authentieke gerechten samen komen en natuurlijk ook een plek is waar kinderen zich vermaken! Dat is Brasserie De Smaeckkamer!   

Info & Reserveren ►

---

De gezelligste kindermenu's in Hoofddorp | Haarlemmermeer

Gezellig met het hele gezin aan tafel voor een Paasbrunch of Paaslunch in de omgeving Hoofddorp? Dat is een heel goed idee, maar welke restaurants zijn nou kindvriendelijk, hebben een speelhoek of andere leuke faciliteiten en activiteiten? Wij gingen voor jullie op zoek in de omgeving Hoofddorp, wat een leuke plekken zijn er toch om uit eten te gaan!

Tijdens Pasen een gezellig potje bowlen of kom lunchen bij Claus Bowling

This is the season to go bowling, so bowling balls all the way! Ga tijdens de Paasdagen een gezellig potje bowlen of kom lunchen bij Claus Bowling in Hoofddorp

Info & Reserveren ►

Kindvriendelijke Paasmenu's bij De Beren in Hoofddorp

Familierestaurant De Beren Hoofddorp bevindt zich in het centrum aan het Raadhuisplein naast het Cultuurgebouw met onder andere Schouwburg De Meerse. Het is dé locatie voor het hele gezin, waar je heerlijk kunt lunchen, dineren met je kinderen of lekker kan genieten van een hapje en een drankje aan de sfeervolle bar of in een van hun sfeervolle zithoekjes. Ben je klaar met eten en toe aan het dessert? Speciaal voor de kids serveren De Beren in Hoofddorp heerlijk ijs in Berenijsbekers, die je na het eten mee naar huis mag nemen!

Info & Reserveren ►

---

Tijdens Pasen met de hele familie uiteten in Overveen & Bloemendaal

Op zoek naar een fijn restaurant in Overveen of Bloemendaal waar je met je hele familie uiteten kan? Geen probleem! Overveen en Bloemendaal hebben de leukste plekjes waar jullie vertroeteld worden door de leukste bediening! Je leest het hier!

Paviljoen Het Witte Huis; dé plek voor de hele familie!

Paviljoen Het Witte Huis is dé plek voor heerlijke pannenkoeken en speelplezier. Met een ruim voor- en achterterras, een enorme air-trampoline én midgetgolfbaan is er voor iedereen wat wils. Dankzij hun ligging aan de zeeweg - de Zandvoortse route du soleil - zijn zij prima te bereiken voor ieder soort vervoer. Station Overveen ligt op 10 minuten loopafstand. De bus stopt om de hoek en uiteraard is er ruim voldoende parkeergelegenheid.

Info & Reserveren ►

---

Gezellig eten tijdens de Paasdagen in Hillegom

Eén van de mooie dingen aan Kerstmis is dat je maar liefst drie dagen hebt om lekker uit eten te gaan! Restaurants trekken alles uit de kast om jou samen met vrienden en familie een geweldige, culinaire ervaring te bezorgen. Geen wonder dat het populaire dagen zijn om buiten de deur te dineren. Zorg er daarom voor dat je jouw favoriete restaurant op tijd reserveert, want vol is vol!

Paaslunch bij Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom

Kom gezellig langs bij Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom voor een heerlijke paaslunch of paasbrunch en dompel je onder in de lentesfeer voor kleurrijke bloemen en planten. En hebben jullie je huis nog niet genoeg lente in huis? Kijk dan rustig rond, want bij Tuincentrum De Oosteinde krijg je genoeg inspiratie voor het voorjaar!

Meer info ►

---

Sfeervol uiteten met het gezin in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Een fijn kindvriendelijk restaurant in Haarlemmerliede en Spaarnwoude is vaak te herkennen aan het kindermenu of een speelgelegenheid met toezicht. Maar een frietje of pannenkoek is vaak al voldoende voor een prettig etentje met kinderen. 

Kom in de Paassfeer bij SnowWorld

Kom tijdens de Paasdagen naar SnowWorld Amsterdam. Een unieke manier om met je vrienden en familie Pasen te vieren en gezellig een eitje te tikken in de sneeuw. Geniet van de winterse sfeer en gezelligheid. Eén ding is zeker: gezelligheid is gegarandeerd.

Info & Reserveren ►

---

Met het gezin uit eten in Vijfhuizen

Samen uit eten met je hele gezin in Vijfhuizen, wat een goed idee! De restaurants in Vijfhuizen die wij voor je in ons overzicht hebben gezet hebben een kindvriendelijke setting. Er zijn bijvoorbeeld kinderstoelen zodat je kleintje lekker bij jullie aan tafel kan zitten, kindermenu's, een speelhoekje of zelfs een speeltuin. Vaak is er ook een verschoonhoek of een magnetron om een potje of flesje op te warmen. 

Lunchen geheel in lentestijl bij Tuincentrum De Oosteinde in Vijfhuizen

Pasen staat weer voor de deur – en het tuinhek. Hopelijk worden we in het lange weekend van Pasen getrakteerd op een lekker lentezonnetje. Weer of geen weer, maak het binnen en buiten gezellig met fleurige paasdecoraties, kleurrijke bloemen en geurende bloesemtakken. In het tuincentrum in Vijfhuizen vind je volop leuke accessoires en natuurlijk heel veel dat groeit en bloeit om er een vrolijk en feestelijk Pasen van te maken. Daarnaast kun je samen met de kinderen rondscharrelen in eigen tuin. Niet alleen om paaseieren te zoeken, maar ook naar mooie cadeautjes van Moeder Natuur.

Meer info ►