Alle leuke (sport)clubs, cursussen en workshops van Haarlem en omgeving!

Wil jouw kind op voetbal, knutselen of liever dansles? Misschien moet je nog ontdekken welke sport of hobby ‘t best bij hem of haar past.

Kijk in onderstaand overzicht welke leuke clubs en verenigingen er in- en om Haarlem allemaal zijn!

Klik hier voor alle sportieve en creatieve clubjes voor kids

Skiën of Snowboarden

Kennis maken met de wintersport? Volg een proefles bij SnowPlanet skischool! Op diverse vaste tijdstippen worden proeflessen gegeven. Gedurende een lesuur krijg je de basistechnieken van één van de wintersporten bijgebracht.
 
Geef je nu op ►
 

Lekker surfen en suppen op zee

Door de kleinschaligheid en locatie is First Wave Surfschool de leukste surfschool op het Zandvoortse strand. Bij hun geniet je van een relaxte surfy sfeer en leer je onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde surfinstructeurs alles over surfen en suppen. Of je nu beginnend of ervaren surfer bent en je langs wil komen voor een praatje, om te surfen of advies wilt.
En... pak die golf! ►
 

Family Jumpen

Kom op elke zondagochtend Family Jumpen bij JumpSkillz Hoofddorp en besteed wat 'quality time' met de kids. De kinderen zullen blij verrast zijn, als jij zelf ook mee jumpt en willen je ongetwijfeld graag laten zien welke coole tricks zij al in huis hebben.

Daarna kun je uitrusten en genieten van een hapje & drankje.
En, springen maar ►
 

Zwemmen in de Heerenduinen 

Heerlijk zwemmen in Zwembad De Heerenduinen in Velsen. Je kunt kiezen uit verschillende disciplines van baby en peuterzwemmen, ABC zwemles, snorkelen 1,2,3 of Zwemvaardigheid.  Heb je zwemles, dan mag je altijd gratis komen zwemmen op vertoon van je leskaart.
Het buitenbad is nu ook open, dus je kun nu ook lekker buiten zwemmen!
Heerlijk in het water ►
 

Sportcentrum De Waterkanten in Lisse

Sportcentrum De Waterkanten is een nieuw sportcentrum in de Bollenstreek in de gemeente Lisse. Met niet alleen een zwembad, wedstrijdbad, peuterbad, babybad, maar ook sportzalen, horeca en gymzalen. Een compleet complex waar je je als gezin of familie heerlijk een dagje kan vermaken. Zwembad De Waterkanten heeft hele leuke activiteiten op het programma staan, kijk snel in hun agenda voor een volledig overzicht.
Zo fijn, lekker sporten... ►
 

De Uitvindersclub 

De Uitvindersclub bij Talentcentrum Volta is speciaal voor kinderen die techniek leuk en interessant vinden. Bij de uitvindersclub komen ze spelenderwijs in contact met natuurkunde en leren ze tegelijkertijd te werken met materialen en gereedschappen. 

 
Vanaf 6 jaar ►
 

Leuke creatieve workshops

Op woensdag- en vrijdagochtend heeft Made by Melissa een leuke Peuter Crea Club, waar je samen met jouw peuter kan komen knutselen. Vrijdagmiddag is er ook Kids Crea Club (5 tot 12 jaar) waar jouw kind in 10 weken allerlei nieuwe materialen en technieken ontdekt.
Lekker knutselen ►
 

Babymassage & kleuteryoga

Lief & Puur verzorgt lessen babymassage, peuteryoga en kleuteryoga in Haarlem en omgeving. Jonge kinderen ontdekken de wereld met veel enthousiasme. Om de dagelijkse hoeveelheid prikkels te kunnen verwerken, hebben ze ook behoefte aan rust en ontspanning. Peuteryoga en kleuteryoga is daarvoor heel geschikt.
 
Adem in en adem uit... ►
 

Toverknol workshops

Wat is er leuker dan spelenderwijs kennis te maken met dans, muziek en theater? Je gaat samen met andere kinderen een reis maken! Elke les beleef je nieuwe, wonderlijke avonturen. Theater Toverknol geeft hele leuke workshops, zoals muzieklessen voor 2-4 jarigenToneel- en musicalles en Peuterdanslessen
Lichten uit en spots aan... ►
 

Telekids musicalschool

Ook in Haarlem is er een heuse Telekids Musicalschool! Zingen, dansen en acteren voor alle kids en tieners. Naast de wekelijkse musicallessen wordt er regelmatig een ClipClub workshop georganiseerd. Voor de jonge leerlingen van 4 t/m 6 jaar is er de 'Mini's'. Voor leerlingen van 7 t/m 9 jaar is er de KidsClub. In de wekelijkse lessen van 1 uur (Mini's) of 1,5 uur (KidsClub) werk je samen aan je vaardigheden in zang, dans en spel. 
 
Voor iedereen... ►

Ballet en Streetdance

Wil jij dansen of ken je iemand die graag zou willen dansen? Dan kun je nu bij Dance & Ballet Center Haarlem een balletles of bv Streetdance uitproberen. Kom kennis maken met Dance & Ballet Center want dat is echt een leuke dansschool.
3x dansen voor € 15,- ►
 

Zwemmen bij Sportplaza Groenendaal

Bij SportPlaza Groenendaal in Heemstede kun je baby- en Peuterzwemmen, ABC zwemlessen, zwemvaardigheid, zwangerschapszwemmen en familiezwemmen volgen. Ze organiseren ook vaak zeemeermin- en snorkelworkshops.

Leuke acties tijdens de vakantie, dus kortom je vervelen is er niet bij! 
 
Genoeg te doen ►
 

Mini jump (2-6 jaar)

Mini Jump bij Street Jump Haarlem is voor de allerkleinste trampoline-springertjes van 2 t/m 6 jaar. Jumpen werkt zeer ontspannend voor de kids en is goed voor de motorische ontwikkeling. De kleintjes kunnen hun energie kwijt op de trampolines en de ouders kunnen gratis mee jumpen of even ontspannen met een lekker kopje koffie of thee. 
Woens-, zater- en zondag! ►
 

Peutervoetbal en sport

Sporten is leuk. En het plezier in sporten, begint bij BroSports al vroeg. Zij helpen kinderen met de grondvormen van bewegen. Zoals lopen, rollen, duikelen, werpen & vangen, klimmen, mikken, zwaaien en springen. Peutersport wordt gegeven in 2 groepen. Voor kids van 1,5 tot 3 en voor kids van 2,5 t/m 4 jaar. Ook heeft BroSports Peutervoetbal.
 
Kom je ook gezellig? ►
 

Jonger Oranje Talentendagen

De droom van iedere voetballer! Jonger Oranje geeft iedereen (jongen/meisje) in de leeftijd 5-18 jaar de kans om hun droom te verwezenlijken: profvoetballer worden.

Jonger Oranje is supertrots op de samenwerking met profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, waardoor elke voetballer in Nederland ontdekt kan worden door een profclub.
En... Gooooaaallll ►
 

Bouwen met Lego

Bij Young Engineers in Haarlem kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar oud leren over wetenschap, techniek en programmeren. De Bricks Challenge is een cursus voor kids van  6-11 jaar. De Robo Bricks is een cursus voor kids van 9-12 jaar die alles willen leren over programmeren en softwareontwikkeling.
Gezellig bouwen ►
 

Tekenatelier MikaKunst in Haarlem

MikaKunst biedt voor kinderen een tekencursus aan op de woensdag- en vrijdagmiddagen. Er worden verschillende tekentechnieken aangeboden en je leert kijken naar hoe dingen er in het echt uitzien. De spontane kindertekening blijft zeker in tact.
 
Prachtige schilderijen ►
 

Theekransje Goedgemutst

Het Theekransje (ook wel de theeMUTSENclub) van Kindercoach Goedgemutst bestaat uit een (knutsel)activiteit rondom een thema. Dat thema heeft te maken met de ontwikkelingsfase waarin de meiden zitten. Op een ontspannen manier zijn jullie bezig, delen jullie ervaringen en bedenken jullie samen oplossingen. 
 
Voor meiden van 8 t/m 11 ►
 

Met Liefde en aandacht

 
Met liefde en aandacht organiseert regelmatig een play- en workshop voor kinderen vanaf 8 jaar over bv sociale vaardigheden. In deze play- en workshop spelen we onder andere met de vragen ‘Hoe krijg je vrienden?’, ‘Hoe vraag je of je mee mag spelen?’ en ‘Wat doe je als een kind gepest wordt?’ 
Samen spelen, samen delen ►
 

Vakantiekampen en Zomerkampen 2019

Op Zomerkamp gaan in de vakantie is een onwijs goede ervaring voor kids! Een paar dagen bezig zijn met een van je favoriete bezigheden, wie wil dat nou niet. Wij hebben de leukste kampen voor je op een rijtje gezet. Je hoeft je dus niet te vervelen in de vakantie, want je kan lekker sporten, bouwen met lego, in de sneeuw de hele dag lekker skiën, je uitleven op het podium van het theater, lekker surfen of suppen in zee en vergeet de spannende mad science kampen niet...
Bekijk hier alle kampen ►
 
Bulk 10-daagse mei
 

De Boerenjongens- en meidenclub bij informatieboerdrij Zorgvrij

Bij Informatieboerderij Zorgvrij in recreatiegebied Spaarnwoude is er de Boerenjongens en Meidenclub voor jongens en meiden tussen de 7 en 10 jaar. De club komt iedere derde woensdagmiddag van de maand bijeen van 14.00 tot 16.00 uur. Iedere maand een ander thema.
Ook zullen jullie in de club iets creatiefs doen... ►