De lange zomervakantie komt eraan. De ultieme periode om je kind op zomerkamp te laten gaan. Waarom? Daar geven wij van Go-Kids je een aantal goede redenen voor, inclusief tips om goedkoper op kinderkamp te gaan. Ook met de corona uitbraak kan je kind op zomervakantie, natuurlijk zorgen de aanbieders dat ze zich aan de richtlijnen houden.

Zomerkampen in en om Haarlem, Hoofddorp, Velsen, zonder overnachting!

Wij verzamelen de leukste vakantiekampen, zomerkampen, meivakantiekampen, herfstvakantiekampen en sportkampen voor je! In en om Haarlem. Voor overdag óf iets verder weg met of zonder overnachtingen, er zijn zoveel leuke kampen voor kinderen. 

Lekker bezig in de zomervakantie

Er zijn drie verschillende dagkampen in Haarlem deze week, voor kinderen van 7 tot 10 jaar:

  • Kook dagkamp
  • Sport en Spel Dagkamp
  • Creatief dagkamp

Meer weten?

Kook dagkamp

Tijdens het Kook dagkamp leren de kinderen elke dag een nieuw gerecht koken. Natuurlijk mogen ze al het lekkers dat ze onder begeleiding van de beroepskoks klaarmaken ook zelf opeten. Naast de kookworkshops doen ze ook nog allerlei andere leuke dingen, waaronder heerlijke buitenspellen - dat wordt een superweek!

Sport en spel dagkamp

Is jouw kind meer van vooral heel veel bewegen? Dan is het Sport en spel dagkamp ideaal: daar zijn ze lekker veel buiten en in beweging. Elke dag met iets anders: coole sporten en gave spellen. Denk aan leren rugbyen, een VineAchtkamp, Expeditie Robinson en een Archery Tag battle. Zo cool!

Creatief dagkamp

Dit dagkamp zit vol met leuke knutsel- en DIY-activiteiten. De kinderen gaan elke dag met twee verschillende projecten aan de slag. Zo maken ze allerlei verschillende dingen en maken ze kennis met nieuwe technieken. String art... foam clay... badzout maken... een cool t-shirt verven... fotolijstje maken... en nog veel meer. Tof toch?

Mooie korting bij Vinea!

Met de Go-Kids kortingscode krijg je € 20 korting per persoon, per boeking van een Vinea Zomerkamp. Dat is mooi meegenomen, of niet dan?

Creatief dagkamp Vinea

Hoe krijg je € 20,= korting?

Gebruik deze kortingscode bij jouw boeking:

GOKIDS2022

Voor de korting gelden de volgende voorwaarden:

  • geldig op zomerkampen met vertrekdatum tot en met 31 augustus 2022
  • kan niet gebruikt worden voor dagkampen en Vinea Familyvakanties
  • is niet te combineren met andere kortingsacties

Boek zo'n tof zomerkamp met korting!


LEGO® Zomerkamp en vakantiedagen

Tijdens deze LEGO® vakantiedagen bouwen kinderen dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen. Het bouwen wordt afgewisseld met buiten spelen, spelletjes doen en informatieve filmpjes kijken. De Young Engineers vakantiedagen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, kun je ook leren programmeren. Leuke en leerzame week!
 
 

Uitvinden en wetenschap bij Talentcentrum Volta

In de zomervakantie kunnen kinderen bij Talentcentrum Volta terecht voor allerlei coole, technische en creatieve activiteiten. We organiseren Dagworkshops, Uitvindersclub én een Middeleeuws Techniekkamp. 


SnowWorld Summercamps (5+)

Heb jij al plannen voor de zomervakantie? SnowWorld Amsterdam biedt tijdens de zomervakantie de ideale oplossing voor werkende ouders! De Summercamps zijn volledig verzorgde weken vol sport, spel & plezier. De natuur in volle bloei, overal kleuren en de zon schijnt heerlijk; het is zomer! Op de kampen van SnowWorld in de zomervakantie geniet je ten volle van je vrije tijd. Hopelijk gaat alles door, maar ze wachten nog op een Go van de veiligheidsregio. Gaat het niet door, krijg je je geld terug!

De hele dag spelen in de sneeuw!


Zomerkamp voor kinderen

Zomerkampen zijn er in alle soorten en maten. Van een paar dagen in Nederland tot een week (of langer) in het buitenland. Vroeger, toen wij jong waren, hadden we keuze uit grofweg een zeilkamp, ponykamp een scoutingkamp of survivalkamp. Dat is tegenwoordig wel anders! Surfen, duiken, dansen, science, natuur of een taal zijn maar enkele van de toffe kampen die nu mogelijk zijn. Kampen met overnachten of dagkampen waarbij je weer lekker thuis slaapt. Er is genoeg te doen!

Maar waarom zou je ervoor kiezen om je kind op vakantiekamp te laten gaan? Daar kunnen wij wel een paar hele goede redenen voor bedenken.

1. Een kinderkamp is super gezellig

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: op kamp gaan is super tof, hartstikke gezellig en gewoon ontzettend leuk. Ben jij vroeger zelf op zomerkamp geweest, dan weet je dit vast wel. Bij elk kamp is groepsleiding aanwezig die ervoor zorgt dat ieder kind gewoon een fantastisch kamp heeft. Dat begint al als iedereen aankomt. Kinderen worden direct uitgenodigd om mee te doen met een kennismakingsspel. En kom je ze na afloop ophalen? Dan rollen ze moe maar voldaan de auto in.

2. Op vakantiekamp leer je nieuwe dingen, sporten en kwaliteiten

Je leert in 1 week surfen, zeilen, nieuwe sporten of een nieuwe taal. Een week onderdompelen in de Engelse taal, in Nederland of tijdens een zomerkamp in het buitenland. Mét geaccrediteerde docenten. Engels is tegenwoordig zo belangrijk en zo krijgt je kind een voorsprong of de kans om een achterstand in te lopen.

3. Nieuwe vrienden en vriendinnen maken

Bij zomerkampen komt een deel van de kinderen samen met een vriendje of een vriendinnetje, maar er zijn ook veel kinderen die alleen gaan. Waar je ook voor kiest, de kampleiding zorgt ervoor dat de kinderen elkaar snel leren kennen en iedereen erbij hoort.

Heeft jouw kind al een mobieltje? Dan heb je grote kans dat ze thuis komen met een speciale app-groep met alle kinderen van het kamp erin. Voor je het weet maken ze daar met elkaar al plannen voor het jaar daarna… Mobiel mee op kamp betekent trouwens niet dat ze de hele dag achter hun schermpje zitten. Overdag zijn ze druk met alle leuke activiteiten en ligt de mobiel op hun kamer. Natuurlijk mogen ze ’s avonds contact hebben en vertellen wat ze die dag hebben gedaan, maar onze ervaring is dat ze daar nauwelijks de tijd voor nemen of het vergeten.

4. Je maakt herinneringen voor het leven

Iedere ouder die vroeger zelf op kamp is geweest, weet zich dit nog te herinneren. Zo ging ik vroeger als kind altijd op zeilkamp met de scouting. Zomerkampen zijn tegenwoordig ingedeeld in kleine leeftijdsgroepen. Dus jouw 8-jarige slaapt niet bij een puber op de kamer.

5. Het is goed voor zelfvertrouwen en zelfstandigheid

Zeker als kinderen alleen of voor het eerst op kamp gaan, is dat best spannend. Niet alleen voor de kinderen maar zeker voor de ouders.... Misschien valt er zelfs een traantje bij het wegbrengen. Maar dan kom je ze ophalen en lijkt je kind niet een week ouder maar een jaar ouder. Zoveel zelfstandiger worden ze er van en zoveel groeit hun zelfvertrouwen. Dat is onbetaalbaar.

6. Het is handig als extra opvang

Een hele praktische reden om voor een kinderkamp te kiezen; het is handig als opvang tijdens de lange zomervakantie. Nu gaan jonge kinderen vaak naar de BSO tijdens de vakantie, maar er komt een moment dat ze dat eigenlijk niet meer leuk vinden en net te jong zijn om meerdere dagen alleen thuis te blijven. Meestal begint dat als ze in groep 6 of groep 7 zitten. Een vakantiekamp is dan echt een uitkomst. Go-Kids heeft verschillende vakantiekampen op de site staan. Onderaan onze blog zullen we er een paar leuke uitlichten.

7. Voor tieners is een zomerkamp misschien wel leuker dan een vakantie met de ouders

Stiekem wil ik hier nog niet aan denken, maar het moment gaat een keer komen. Zo halverwege de tienerjaren is met je ouders mee op vakantie gaan opeens niet cool meer. Het lijkt mij dan een uitkomst om voor een combinatie te kiezen. Deels met papa en mama mee en deels op kamp. Want om nou mijn puber met zo’n goedkope jongerenbus naar Salou te laten gaan, zonder enige begeleiding, nee, daar zou ik echt van wakker liggen. Een zomerkamp voor tieners onder begeleiding van goed opgeleide jongvolwassenen is dan een veel prettigere keuze.

8. Heeft je kind een beperking?

Er zijn ook vakantiekampen speciaal voor kinderen met bepaalde aandoeningen, zoals autisme en ADHD, of speciaal voor kinderen met een handicap, zoals een lichamelijke of een licht verstandelijke handicap. Deze vakantiekampen kunnen soms betaald worden van het persoonsgebonden budget.

Veel kinderen vinden het leuk om naar een zomerkamp te gaan en activiteiten te ondernemen met andere kinderen. Behalve vakantiekampen zijn er ook ‘logeerhuizen’ waar je kind een weekend naartoe kan. Dit geeft je als ouder de mogelijkheid om zelf goed tot rust te komen en eventueel meer tijd te kunnen besteden aan andere gezinsleden.

Goedkoper op zomerkamp?

Een vakantiekamp voor kinderen is niet goedkoop. Daarom hebben we ook wat tips om het op zomerkamp gaan, goedkoper te maken:

  • Wees flexibel in data, bij sommige kampen zijn de prijzen aan het einde van de zomervakantie lager.
  • Kies voor een kamp in Nederland, dat scheelt weer reiskosten.
  • Bekijk het breder. Is jouw kind bijvoorbeeld niet sterk in Engels? Laat hem of haar dan op taalkamp gaan. Een week helemaal onderdompelen in een vreemde taal is zo leerzaam. Je bespaart hiermee weer op dure bijlessen. Daarnaast is het veel leuker om spelenderwijs een taal te leren dan in een duf lokaal. Voor een taalkamp hoeft je kind trouwens niet altijd naar het buitenland, ze worden ook in Nederland gegeven.
  • Een week op kamp? Dan hoef je die week geen BSO af te nemen als je kind daar normaal gesproken heen zou gaan.