De Boerenjongens- en meidenclub bij informatieboerdrij Zorgvrij

Genieweg 50, 1981 LN Velsen-Zuid

Informatieboerderij Zorgvrij trekt het hele jaar door vele bezoekers. En niet alleen mensen die voor het eerst komen, want op Zorgvrij is steeds weer iets nieuws te zien en te beleven.

De boerderij is in gebruik als melkvee- en schapenhouderij en een erkend fokcentrum voor de lakenvelder koe, een zeldzaam landbouwhuisdier. Deze en andere bijzondere dieren kunt u met eigen ogen komen bewonderen. Maar er is nog veel meer te beleven op de boerderij. Het schapen scheren is bijvoorbeeld ieder jaar weer een bijzondere gebeurtenis. En wat is er leuker dan in het voorjaar naar de pasgeboren lammetjes te komen kijken? Of maakt het melken van de koeien eens mee; dat kan elke dag.

Boerenjongens- en meidenclub

Lid worden van een club die leuke dingen doet?

Dat kan vanaf 18 september, want dan start op informatieboerderij Zorgvrij in recreatiegebied Spaarnwoude de Boerenjongens en Meidenclub voor jongens en meiden tussen de 7 en 10 jaar. De club komt iedere derde woensdagmiddag van de maand bijeen van 14.00 tot 16.00 uur.

Iedere maand een ander thema
De onderwerpen hebben altijd wat te maken met de boerderij, zoals uilenballen zoeken en uitpluizen, kippen, schapen en hun wol, eten uit de natuur, vlinders, winterwandeling en zuurkool maken. Na afloop mogen de kinderen de boer helpen met het voeren van de kalfjes. In het voorjaar als de lammetjes er zijn, kunnen die gevoerd worden. Ook zullen we in de club iets creatiefs doen. Bijvoorbeeld knutselen, strokrans maken, mozaïeken, vogelkastje timmeren of een memobord maken met vlinders.

Er zijn tien bijeenkomsten. Om lid te worden betaal je € 75,--. Je kan je opgeven via zorgvrij@spaarnwoude.nl. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Dus wees er snel bij!