Laarzen aan en ontdek het platteland!

Informatieboerderij Zorgvrij trekt het hele jaar door vele bezoekers. En niet alleen mensen die voor het eerst komen, want op Zorgvrij is steeds weer iets nieuws te zien en te beleven.

De boerderij is in gebruik als melkvee- en schapenhouderij en een erkend fokcentrum voor de lakenvelder koe, een zeldzaam landbouwhuisdier. Deze en andere bijzondere dieren kunt u met eigen ogen komen bewonderen. Maar er is nog veel meer te beleven op de boerderij. Het schapen scheren is bijvoorbeeld ieder jaar weer een bijzondere gebeurtenis. En wat is er leuker dan in het voorjaar naar de pasgeboren lammetjes te komen kijken? Of maakt het melken van de koeien eens mee; dat kan elke dag.

In september start de boerenjongens en-meidenclub. Kinderen tussen 7 en 10 jaar zijn iedere derde woensdagmiddag van de maand van harte welkom bij Informatieboerderij Zorgvrij om al spelende wijs te leren over de boerderij.

De laarzen aan en het platteland ontdekken, creatief aan de slag met stro en schapenwol, de koeien melken en spelletjes spelen, kinderen hoeven zich niet te vervelen met het boerenjongens en -meidenprogramma op boerderij Zorgvrij. Een middag vol activiteiten, met iedere maand een ander thema, maakt de club niet alleen heel gezellig, het is nog leerzaam ook. 

Boerenjongens- en meidenclub

Lid worden van een club die leuke dingen doet?

Dat kan vanaf 16 september, want dan start op informatieboerderij Zorgvrij in recreatiegebied Spaarnwoude de Boerenjongens en Meidenclub voor jongens en meiden tussen de 7 en 10 jaar. De club komt iedere derde woensdagmiddag van de maand bijeen van 14.00 tot 16.00 uur.

Iedere maand een ander thema
De onderwerpen hebben altijd wat te maken met de boerderij, zoals uilenballen zoeken en uitpluizen, kippen, schapen en hun wol, eten uit de natuur, vlinders, winterwandeling en zuurkool maken. Na afloop mogen de kinderen de boer helpen met het voeren van de kalfjes. In het voorjaar als de lammetjes er zijn, kunnen die gevoerd worden. Ook zullen we in de club iets creatiefs doen. Bijvoorbeeld knutselen, strokrans maken, mozaïeken, vogelkastje timmeren of een memobord maken met vlinders.

Dit is het derde jaar dat de club bij Zorgvrij van start gaat. Vanaf september tot en met juni vinden de clubbijeenkomsten iedere derde woensdag van de maand plaats van 14:00 tot 16:00 uur. Er zijn 10 bijeenkomsten en de kosten om lid te worden bedragen € 75,00. Je kan je opgeven via zorgvrij@spaarnwoude.nl