Bijna Zomervakantie 2024 dat betekent 6 weken vrij voor de kinderen! Wij hebben de leukste tips voor je verzameld, van leuke zomerkampen, naar een museum, theater, film, knutselen, zwembad of toch lekker buiten spelen?. Heb jij al bedacht wat je allemaal gaat doen deze zomervakantie? Wij inspireren je graag! Fijne vakantie!

------

Theatervoorstellingen voor het hele gezin in de Zomervakantie!

De zomervakantie is een fijne vakantie om eropuit te trekken met elkaar. En er is weer zoveel leuks te doen dit jaar! 

Familie Zomer Zondagen bij de Schuur/Caprera!

In samen­wer­king met Open­lucht­the­ater Caprera presenteert De Schuur deze zomer een divers aanbod jeugd­voor­stel­lingen! Dus ook tijdens de zomer­maanden, als de Schuur de thea­ter­zalen even sluit, kunnen kinderen blijven genieten van heel veel (muziek) theater, dans en circus! Van mini-musical tot poppen­the­ater en circus­the­ater, het komt komende maanden allemaal voorbij. 

Meer weten? >

Zomervakantie: een periode vol leuke en nieuwe kinderfilms voor de hele familie

De kleinste bezoekers hoeven zich deze zomer niet te vervelen, er is tijdens de vakantie van alles te beleven voor kinderen bij Pathé. De nieuwste kinderfilms zijn de gehele periode te zien op het grote doek! 

Check hier de agenda ►

----

Leuke kampen voor kinderen in de vakantie

De lange zomervakantie komt eraan. De ultieme periode om je kind op zomerkamp te laten gaan. Waarom? Daar geven wij van Go-Kids je een aantal goede redenen voor, inclusief tips om goedkoper op kinderkamp te gaan. Wij verzamelen de leukste kampen voor je! In en om Haarlem. Voor overdag óf iets verder weg met of zonder overnachtingen, er zijn zoveel leuke kampen voor kinderen.

Check hier het overzicht ►

----

Binnen spelen 

De vakantie! Wie kijkt er niet naar uit? Zes weken lang relaxen en genieten van én met elkaar. En de ideale vakantie om uitstapjes te maken in eigen land. En dat kan ook prima binnen!


----

Naar het museum in de schoolvakantie

Veel van deze kindermusea hebben speciaal voor kinderen een museum speurtocht, een speciale tentoonstelling, een rondleiding voor kinderen of een familierondleiding, een kinderatelier waar ze zelf aan de slag kunnen en leuke workshops kunnen volgen. Zo is een museum héél erg leuk voor peuters, kleuters, jonge kinderen en oudere kinderen! In de zomervakantie hebben deze musea zeker een leuk programma:


----

Vrijzwemmen bij De Waterkanten in Lisse

Zwemmen is altijd een goed idee toch? Bij De Waterkanten is altijd wat leuks te doen!

Meer info ►

Heerlijk zwemmen bij een van de andere Sportfondsen baden in de omgeving

In de omgeving van Haarlem zijn meerdere Sportfondsen baden te vinden! Zo heb je bijvoorbeeld SKWA in Hoofddorp, De Estafette in Nieuw-Vennep, De Sporthoeve in Badhoevedorp en natuurlijk Groenendaal in Heemstede!

Zwemmen bij De Boerhaave of lekker buiten bij De Houtvaart!

Bij mooi weer kun je weer heerlijk zwemmen bij De Houtvaart! Maar ook binnen kun je je top vermaken in het Boerhaave Bad.

Leuke buitenactiviteiten in de zomervakantie

Lekker buiten spelen! Dat willen we toch het liefst in de zomervakantie. 

Jumpen bij Trampolinepark Bloemendaal aan Zee

Groot, klein, jong, oud, professioneel, amateur. Iedereen is ook dit seizoen weer van harte welkom om allerlei acrobatische toeren uit te halen. Springen tot je een ons weegt of even lekker luieren op de strandbedjes, het mag allemaal. Tot op de trampo!

Meer info ►

Klimmen bij Klimpark21

Via touwen en hangbruggen van punt naar punt en vervolgens in een bungelende regenton naar de overkant van het parcours slingeren: dat is Klimpark21. Dat klinkt spectaculair en dat is het ook! Maar eigenlijk is deze attractie voor iedereen geschikt: waaghals of niet.

Meer info ►

Tijdens de Zomervakantie Hutten bouwen op Palènpa park!

Op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep kun je naar hartelust hutten bouwen. Deze huttenbouwplaats is voor kinderen vanaf 4 jaar en kun je, heerlijk buiten, een prachtige hut bouwen op jouw eigen kavel. Wist je dat je hier ook je feestje kan vieren? ►Reserveer alvast een plekje!

Leuke activiteiten bij informatieboerderij Zorgvrij

Stallen, speeltuin en speelbos zijn alle dagen van de week geopend. Je kunt allerlei leuke speurtochten doen of een egel knutselen, kippen voeren of ga op zoek in de natuur naar inspiratie voor nieuwe uitvindingen. ► Bekijk hier de volledige agenda!

De hele dag buiten zijn in Spaarnwoude Park

Spaarnwoude Park is een oase van groen tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam. In dit uitgestrekte gebied is van alles te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen door de veenweidegebieden, klimmen, skiën, paintballen en in de Groene Weelde ligt een fantastisch mountainbikeparcours. Bij Boerderij Zorgvrij is het hele jaar door veel te doen!

Wat is er allemaal te doen in Spaarnwoude? ►

----

Lekker eten in de zomervakantie bij één van deze kindvriendelijke en hippe restaurantjes

Er zijn zo veel leuke horeca gelegenheden voor gezinnen met kinderen, met een speelhoek of andere leuke faciliteiten. Go-Kids regio Haarlem ging op zoek naar de leukste kindvriendelijke horeca voor kinderen. Wat zijn er veel leuke plekken om uit eten te gaan voor kids en gezinnen!

    • Paviljoen Het Witte Huis in Overveen: Na een wandeling door de duinen, zwemmen bij Het Wed of een dagje strand is dit een goede uitvalsbasis. Bij Paviljoen Het Witte Huis kun je uiteraard genieten van vele lekkere pannenkoeken en poffertjes, maar er staan ook andere lekkere dingen op de kaart. ► Reserveer nu
    • Brasserie De Smaeckkamer in Beverwijk: is opgezet vanuit de gedachte dat het er leuk moet zijn voor groot en klein. Dus hebben ze niet alleen plek om te eten, maar ook om te spelen; met een geweldige speelkamer en buiten een gave natuur speeltuin! ► Reserveer een plekje
    • Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom: Je verwacht het niet bij een tuincentrum, maar Tuincentrum Oosteinde heeft een gezellig restaurant waar je een lekker hapje kan eten en een heerlijk drankje kan drinken, terwijl de kinderen hun gang gaan bij de kinderboerderij of de natuur speelweide ► Kom ook eens kijken naar de vlindertuin
    • Restaurant Gestrand bij camping de Lakens:  Geniet van het zonnetje op het terras met zicht op de gave speeltuin. Slecht weer? Ze hebben ook een gave indoor speeltuin! Binnen in het restaurant kun je ook gezellig lunchen, borrelen en dineren met  familie en vrienden. Op zondag zijn er leuke activiteiten voor de kids! Reserveer alvast een plekje!
    • Tuincentrum De Oosteinde in Vijfhuizen: Ook Tuincentrum Oosteinde heeft een gezellig restaurant waar je een lekker hapje kan eten en een heerlijk drankje kan drinken, terwijl de kinderen hun gang gaan bij de kinderboerderij of de natuur speelweide ► Gezellige kinderboerderij

  • Pannenkoe in Lisse: Na 10 jaar Pannenkoekenhuis Vrouw Holle in het centrum van Lisse geweest te zijn, is het per juli 2019 overgedragen aan Pannenkoe en doopt daarmee de naam om in “Pannenkoe Lisse”. In een ouderwets gezellige boerderij in het centrum van Lisse kun je op jouw gemak genieten van de ambachtelijk bereide maaltijden. Ze hebben een uitgebreid menu en er is voor ieder wat wils. In de zomer hebben ze een prachtig terras, waar je uitzicht hebt op het winkelend publiek of je kunt plaatsnemen aan de achterzijde van de boerderij. ► Heerlijk uiteten met de kinderen in Lisse

Er zijn nog meer leuke kinderactiviteiten in de omgeving Haarlem!