Kinderen vinden het heerlijk om dieren te bekijken en te aaien. Een uitje met dieren staat vaak bovenaan het lijstje met de leukste uitjes. Maar hoe snel kom je tegenwoordig nog in aanraking met boerderijdieren? Ik kan me van vroeger herinneringen dat wij op de basisschool een bezoek brachten aan de lokale melkboer en hoe machtig mooi was het om in die stallen tussen de grote koeien te mogen lopen. Gelukkig zijn er nog heel veel leuke boerderij uitjes in Nederland te vinden. Bij Go-Kids hebben we ze voor je op een rij gezet per provincie:

Boerderij uitjes voor kinderen 

Bij Go-Kids hebben we de leukste boerderij uitjes voor kinderen in Nederland voor je verzameld. Leuk om te bezoeken in je eigen regio of als je op vakantie in bent in een andere regio in Nederland. Wij zijn benieuwd welke bij jullie kinderen favoriet is. Heb je zelf ook een leuke tip? Laat het ons weten via een mail naar info@go-kids.nl.

Boerderij uitjes in Brabant

Doeboerderij de Steenuil in Oirschot

Bij Doe-Boerderij “De Steenuil” geniet je van het gezellige platteland en de Brabantse gastvrijheid. Kinderen kunnen hier zowel binnen als buiten spelen op een échte boerderij. Ook zijn er tal van kinderactiviteiten zoals ponyrijden, bodemdiertjes ontdekken en voorleesverhaaltjes in het hooi. Maar het voeren met de boer is toch wel het allllerrr-leukste van de dag! Zelf de eitjes rapen en koe melken? Of ben jij het beste in kruiwagen rijden? Ga naar Doe-Boerderij De Steenuil om een keer mee te doen! Lees hier meer.
 

Alpacafarm Riethoven

Bij de Alpacafarm in Riethoven kan je een alpaca wandeling boeken met je gezin. Je kan zelfstandig op pad met de alpaca's. Je kan ook met een gids wandelen. Kijk hier voor meer informatie.
 

Alpacafarm Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is een professionele alpacaboerderij in Noord-Brabant en ontstaan vanuit een wens om te werken met dieren en een liefde voor alpaca’s. Je kunt hier wandelen met alpaca’s en ze verzorgen rondleidingen. Daarnaast hebben ze een horecagelegenheid, De Alpacabar! Lees hier meer.

spelen, alpacafarm vorstenbosch, voeren, verzorgen, alpaca wandeling, terras

Recreatieboerderij van Johan & Caroline in Wagenberg

Super leuke boerderij met speeltuin en veel skelters in Wagenberg bij Breda. Een dagje uit, een weekendje weg of heerlijk op vakantie. Bij recreatieboerderij, camping en boerderijwinkel Johan en Caroline kan het allemaal. Kinderen kunnen heerlijk spelen terwijl de ouders op het terras zitten met een kopje koffie met huisgemaakte cake of iets anders lekkers. Kinderen kunnen hier ook fantastische kinderfeestjes vieren.  En wil je thuis nog verder genieten? In de boerderijwinkel koop je verse groenten en fruit en is er een ruim assortiment aan lekkere streekproducten en mooie streekpakketten. Kortom Brabantse gezelligheid, gastvrijheid en lekkernijen. Boergondisch genieten bij Johan en Caroline! Lees hier meer.

Voor de omgeving Tilburg hebben wij ZoekDeBoer gevraagd voor wat aanvullende tips: 

Boerderij uitjes in Friesland

Boer Barts’ Speelboerderij

Bartele en Rianne, beter bekend onder de naam Boer Bart, heit en mem van 3 jongens weten net als alle ouders dat kinderen hectische dagen met zich mee brengen en dat bracht hen op het idee voor een speelboerderij. Dit is een plek waar kinderen even helemaal kind kunnen zijn, waar ze kunnen buiten spelen en tegelijkertijd leren over het boerenleven, terwijl de ouders even helemaal vrij kunnen ontspannen. Lees hier meer.

Speel- en ijsboerderij Boereiis

Kom genieten van heerlijk vers ijs (gemaakt van de melk van de eigen koeien) de prachtige speelweide én de dieren bij IJs- en beleefboerderij Boereiis in Akkrum. Kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen en bezoekers ook in de stallen bij de melkkoeien kijken. Je vindt deze leuke ijsboerderij in middenin Friesland, tussen de grote steden Leeuwarden en Heerenveen. Lees hier meer

Beleef- en Kaasboerderij De Deelen 

Kom de kaasboerderij ontdekken; volg de leuke en leerzame route langs de pompebleden met informatie en opdrachten. En leef je uit in de speeltuin, met skelters en karren! Je vindt deze kaas- én ijsboerderij in het hart van Friesland tussen de dorpen Aldeboarn en Tijnje, grenzend aan natuurgebied: De Deelen. Lees hier meer 

Of ben je opzoek naar een comfortabele boerderijvakantie voor je gezin in Friesland? Lees dan hier verder: Kamperen en glamping bij de boer in Friesland

Boerderij uitjes in Gelderland

HARM's Hoeve in Malden

Bij HARM's Hoeve is er van alles te doen! In het bijzondere roundhouse aai je de koeien of voer je de geiten, of je kijkt van bovenaf naar hoe de dieren rustig rondscharrelen. Regelmatig kun je komen helpen eieren rapen, vers gelegd door de loslopende kippen, aai Kenzo Knol, vlieg aan de kabelbaan, spring op de trampolines of rijd een rondje over het terrein met één van de traptractors! Lees hier meer.

Boerderij uitjes in Overijssel

Landgoed Kaamps in Deurningen (Twente)

Bij Kaamps in Deurningen draait alles om de zorg voor de koeien en de kwaliteit van de melk. Beleef het beste van het platteland tijdens een unieke ervaring bij Landgoed Kaamps. In het hart van Twente maak je kennis met een modern boerenbedrijf, waar je kunt zien hoe van de melk van de Kaamps koeien Boer Herbert kaas en zuivelproducten worden gemaakt. Het hele proces van gras tot kaas kunt je allemaal zelf bekijken in de belevingsboulevard. Maar er zijn ook een landgoedwinkel, een kleine speeltuin, brasserie en kleine kinderboerderij. Er wordt momenteel aanvullend een leuke knapzakroute georganiseerd, waarbij je wat lekkers mee krijgt en een leuke wandeling door de omgeving maakt. En binnenkort is er zelfs een heus dorpsommetje waarbij Landgoed Kaamps 1 van de stops is die je aandoet. Er is hoe dan ook genoeg vertier voor een dagdeel vermaak! Lees hier meer.

Kinder- en speelboerderij de Flierefluiter in Raalte

De Flierefuiter is van oorsprong een kinderboerderij, maar is uitgegroeid tot een hele grote speelboerderij. Je kunt hier eindeloos binnen en buiten spelen. Op de boerderij zijn er nog steeds heel veel dieren, zoals geitjes, biggetjes, kippen, schapen en pony's. Je kunt zelfs 2  keer daags een ponyritje maken. Binnen zijn er de knuffeldieren zoals de konijntjes en cavia's. Deze mag je in een bak op schoot nemen en ze lekker aaien en knuffelen.   Boerenknecht Harm kan je alles vertellen over de dieren op de boerderij.  

En wist je dat je ook bij de Flierefluiter kunt logeren? Ze hebben een camping en na sluitingstijd mag je als campinggast onbeperkt spelen op de (speel)boerderij. Lees hier meer.

Op ons boerenerf & Groot Sallands Maisdoolhof in Lemelerveld

Op ons Boerenerf in Lemelerveld kun je heerlijk spelen en meehelpen op de boerderij. Zo kun je hier een Boer'n Xpededitie doen en alles leren over de boerderij en de dieren verzorgen. Na afloop ontvang je dan een diploma. En in de zomer maanden wordt het nog leuker met een dwaaltocht in het grote maisdoolhof. Aan de hand van opdrachten kun je het maisdoolhof door. En in september worden er op een paar avonden een heuse spooktocht in het doolhof georganiseerd.  Je kunt ook op de boerderij overnachten op de minicamping.  Lees hier verder

op ons boerenerf Lemelerveld

Activiteitenboerderij Roke's erf bij Ommen

Op Roke's erf kun je van alles doen, zoals klomgolf door het bos. Er is een klompad over de boerderij en onderweg kom je allerlei dieren tegen en kun je opdrachten doen. Je kunt op de boerderij spelen en heerlijk ravotten in de hooispeelschuur.  In de zomer kun je ook lekker ronddolen in het maisdoolhof. Lees meer. 

Roke's erf boerderij

 

Salland boert en eet bewust

De  boerderijen, die aangesloten zijn bij de vereniging Salland boert en eet bewust, willen graag iedereen kennis laten maken met het leven op de boerderij. Dit kunnen melkvee-, pluimvee- of landbouwboerderijen zijn. Ze bieden allerlei (kinder)activiteiten, open dagen en evenementen aan. Denk aan biggetjes knuffelen, expedities voor gezinnen, help de boerin. Er zijn ook veel boerderijen met een boerderijwinkel.  Lees verder. 

salland boert en eet bewust boerderijen

Koesafari erve Vechtdal in Ommen

In het Vechtdal kun je op heuse Koesafari. Je gaat samen met boerin Simone in de huifkar achter de vintage trekker op koesafari en koeien spotten in het natuurgebied van Staatsbosbeheer. Je gaat op bezoek bij de  Brandrode Vechtdal runderen. De kalfjes worden in de natuur geboren en niet op stal. Je leert onderweg alles over de koeien, het natuurgebied en het leven van dit moderne boerenbedrijf.  Er is horeca aanwezig met een groot terras. Lees meer.

vechtdal koesafari

IJsboerderij Rosahoeve en Overesch ecologische landbouw in Raalte

Rosahoeve is één van de Sallandse boerderij van Salland Boert..... Op deze ijsboerderij kun je uiteraard zelfgemaakt ijs krijgen, maar ze hebben ook een gezellig terras. Kids kunnen heerlijk spelen in de speeltuin en speelweide. Dieren bezoeken in de dierenweide. Je kunt zelf ook een kijkje in de stal nemen. Lees verder.

Bij Overesch kun je heerlijke inkopen doen in de boerderijwinkel. Er is een horecagedeelt en je kunt het belevingspad van 2 km lopen. Onderweg kom je van alles te weten over groenten, gewassen en dieren en kids kunnen onderweg klimmen en klauteren.   Lees meer

rosahoeve ijsboerderij raalte

Boerderij uitjes in Utrecht

Geertjes Hoeve in Haarzuilens

Bij Geertje's Hoeve kun je volop genieten van het echte boerderijleven. Er worden leuke activiteiten georganiseerd, er is een kaasmakerij, een winkel met de lekkerste producten van de boerderij en je kunt er heerlijk lunchen. De pannenkoeken worden gemaakt van melk van de eigen geiten! De dieren worden hier graag geknuffeld en de kinderen kunnen pony rijden, of de geiten voeren. Kinderen beleven uren speelplezier in de speeltuin en de hooiberg. Een leuk dagje uit voor het hele gezin! Lees hier verder.
 

Boerderij uitjes in Zuid-Holland

Kinderboerderij De Oude Zustertuin in Bodegraven

Heerlijk spelen en genieten van de dieren kan bij de knusse kinderboerderij De Oude Zustertuin in Bodegraven. Er zijn verschillende dieren, twee speeltuinen, voor de jongere en voor de oudere en picknicken kan op het grote grasveld. Ook kunnen de kinderen wandelen over een kabouterpaadje. Leuk voor een ochtendje of middagje vertier. Deze kinderboerderij is op dit moment geopend. Lees hier verder.

Kijk hier voor meer leuke tips

Avonturenboerderij Molenwaard

Op deze plek heeft het hele gezin het naar de zin! De Avonturenboerderij staat in het teken van het landleven. Je kunt er niet alleen diertjes knuffelen, maar ook op een tractor rijden, een koe melken of je wagen aan het wilgendoolhof. Lees hier meer.

Boerderij uitjes in Noord-Holland

Kaas- en klompenboerderij Simonehoeve in Volendam

Bij de Simonehoeve kun je zien hoe kaas en klompen gemaakt worden, superleuk. Je kunt er ook op de foto in Volendammer klederdracht. De toegang is gratis. Lees hier meer.
 

Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos

Op de Geitenboerderij in het Amsterdamse bos lopen allerlei dieren rond, niet alleen geiten. Van de geitenmelk maken ze o.a. lekkere ijsjes! Lees hier verder.
 

Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen

Op Elsenhove worden allerlei boerderijdieren - ook zeldzame rassen - verzorgd. Bovendien is er een fijne speeltuin en een theehuis om met je kids te genieten. Lees hier meer.
 

Informatieboerderij Zorgvrij in Spaarnwoude

Kom heerlijk spelen in de grote speeltuin of dieren aaien in de kinderboerderij, maar je kunt ook kijken hoe de koeien gemolken worden of een speurtocht doen in Spaarnwoude. Op Zorgvrij is steeds weer iets nieuws te zien en te beleven.  Kijk hier voor meer informatie.
 

Zuivel- en zorgboerderij De Schapenstreek in Lutjebroek

Kom rustig een kijkje nemen op zuivel- en zorgboerderij De Schapenstreek in Lutjebroek - en neem meteen iets lekkers mee uit het winkeltje. Kijk hier voor meer informatie.

Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve in 't Veld 

Als je aan komt rijden bij deze enorme belevingsboerderij dan hoef je niet te twijfelen of je op de juiste plek bent aangekomen; met enorme letters staat 'Belevingsboerderij' op de schuur, de skelters staan al klaar op de oprit en de gezellige boerderijwinkel trekt direct de aandacht. Om het hoekje vind je het speelveld met onder andere een flinke zandbak. Je kunt hier tijdens vakanties vaak leuke activiteiten doen zoals speurtochten en knutselworkshops. En daar hoort altijd wat lekkers bij, pannenkoeken, knakworstjes, patatjes, ijsjes, het is altijd een feestje bij Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve! Lees hier verder.
 

Novalishoeve Texel

Op deze boerderij op Texel mag je bijna overal op ontdekkingsreis! Ze maken hier hele lekkere dingen. Wat dacht je van vers brood bij de bakkerij, de lekkerste kazen en het meest overheerlijke ijs! En je kunt dus meekijken hoe dit allemaal ambachtelijk en puur natuur wordt gemaakt. In het dagcafé kun je het vervolgens allemaal proeven. Je mag ook een kijkje nemen in de stallen of een coole speurtocht doen. Perfect uitstapje dus als je een dagje uit of op vakantie bent op Texel! Lees hier meer.
 

Boerderij uitjes in Zeeland

Paardenmelkerij Nortier-Buijze in Oostburg

In het zomerseizoen zijn er diverse activiteiten en speciale dagen waarop een bezoek aan de paardenmelkerij zeker de moeite waard is. Behalve de ongeveer 20 Zeeuwse trekpaarden die je er kunt bezichtigen is er ook een verkooppunt van producten, uiteraard op basis van paardenmelk. Kijk hier voor meer leuke boerderij uitjes in Zeeland.

Boerderij uitjes in Limburg

BoeBaDoe Farm in Beringe

Van april t/m september kunnen de kinderen kennis maken met alles waar het boerenleven om draait bij de BoeBaDoe Farm! Je vindt er veel dieren, een maisdoolhof en nog veel meer! Lees hier verder voor meer informatie. 

Boerderij Daalhoeve in Maastricht

Bij deze kinder- en zorgboerderij vind je veel dieren en een boerderijwinkel met producten uit eigen streef en erf! Lees hier verder.

Speelboerderij 't Platteland in Veulen

Vanaf 28 april is deze toffe speelboerderij weer open. Hier kunnen de kinderen genieten van alle dieren die er rondlopen en heerlijk spelen in de speeltuin! Lees hier meer!

Tip van ZoekdeBoer: zelf asperges oogsten, lees hier verder!