Lammetjes aaien, geitjes knuffelen en biggetjes kijken, het is altijd leuk om een bezoekje te brengen aan een kinderboerderij. In het voorjaar worden er vele jonge dieren geboren en vaak is er ook nog wel een speeltuin bij de boerderij. Spelen en dieren knuffel, een perfect uitje dus voor zowel jonge als oudere kinderen. We hebben de leukste voor je op een rij gezet in en om Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. 

1: Kinderboerderij De Oude Zustertuin in Bodegraven

Heerlijk spelen en genieten van de dieren kan bij de knusse kinderboerderij De Oude Zustertuin in Bodegraven. Er zijn verschillende dieren, twee speeltuinen, voor de jongere en voor de oudere en picknicken kan op het grote grasveld. Ook kunnen de kinderen wandelen over een kabouterpaadje. Leuk voor een ochtendje of middagje vertier. 

2: Kinderboerderij De Goudse Hofsteden in Gouda

Gelegen aan de Bloemendaalseweg ligt deze middelgrote kinderboerderij De Goudse Hofsteden, een leuke boerderij met veel verschillende dieren. Zo kun je er kijken naar ezels, varkens, kippen, geiten, pony's, konijnen, cavia's, watervogels en de bijenkasten. Uiteraard mag de speeltuin niet ontbreken, waar verschillende klim- en klautertoestellen aanwezig, de kinderen heerlijk kunnen spelen zijn en waar de trekkers en fietsjes klaarstaan om een ritje te maken. 

3: Dierenweide Kukele-boe in Woerden

Dierenweide Kukele-boe is gelegen in het centrum van Woerden op Landgoed Bredius. Vind je het fijn om met dieren te zijn? Breng dan een bezoek aan deze dierenweide waar je geitjes kan aaien, er konijnen zijn, een gezellig varken en schapen, maar ook veel verschillende vogels, van wie de kippen, de eenden, duiven en de mooie pauwen vrij rondlopen. Een bezoekje aan dierenweide kukele-boe kan je perfect combineren met een wandeling over het landgoed en spelen in natuurspeeltuin Brediuspark. Enne heb jij de drie nieuwe alpaca's bij Dierenweide Kukele-boe al bezocht? 

4: Kinderboerderij Oortjespad in Kamerik - Buitenplaats Kameryck

Het Oortjespad in Kamerik is een unieke kinderboerderij, deze is namelijk gelegen tussen de weilanden ligt. Veel ruimte en zo mooi gelegen, met een peuterbadje, speeltoestellen, doolhof en horeca bij terras Kameryck een leuk gezinsuitje. 

5: Kinderboerderij De Zegersloot in Alphen aan den Rijn

Als je in de buurt bent van Alphen aan den Rijn, vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij, welke vlakbij de Zegersloot, de pannenkoekenboerderij, klimpark, speel- en kabouterbos gelegen is. Genoeg te doen dus en een perfect combinatie uitje voor heel het gezin. 

6: Kinderboerderij Dierendal in Waddinxveen

Netjes en prachtig onderhouden kinderenboerderij is Dierendal. Gezellig kennis maken met de bewoners van de boerderij, lekker knuffelen met de geiten, de pauwen, de varkens, de knaagdieren en nog zo veel meer. Er is een bijentuin en een educatieve tuin bij kinderboerderij Dierendal. Ook worden er regelmatig leuke en interessante activiteiten georganiseerd. 

7: Kinderboerderij Merenwijk in Leiden

Een fijne plek en prachtig gelegen is Merenwijk, de grootste kinderweide van Leiden, met meerdere stallen en veel verschillende dieren. Ruim opgezet en netjes onderhouden kun je hier wandelen in een mooie omgeving, spelen in de speeltuin en na afloop een lekker ijsje scoren of een theetje in de gezellige theetuin, de Trotse Pauw.

8: Kinderboerderij 't Schaapsherdertje in Noordwijk

Hier zijn verschillende boerderijdieren te vinden, zoals geiten, schapen, varkens, een pony, kippen en huisdieren zoals konijnen, maar ook hebben ze hier een mooie vlindertuin. 

9: Kinderboerderij Leiderdorp

Wordt jij ook zo vrolijk bij het knuffelen van dieren? Breng dan een bezoekje aan de kinderboerderij in Leiderdorp. Genieten van de kuikentjes en lammetjes. Geitjes aaien en varkens kijken. De kinderboerderij is gelegen centraal in Park De Houtkamp, waarna je na afloop fijn kunt genieten van een kopje koffie of een lekkere lunch bij  Brasserie Park aan de Van Diepeningenlaan. 

10: Kinderboerderij De Dierenhoeve in Noordwijkerhout

De Dierenhoeve is de Zorg- en Kinderboerderij in Noordwijkerhout, dé plek waar je midden in de natuur kunt genieten van een avontuurlijk dagje uit. Er zijn allerlei verschillende dieren te vinden op de boerderij, van geiten en schapen tot aan alpaca's, varkens, kippen en reptielen. Je kan een bezoek perfect combineren met een bezoek aan het Koffiehuis, waar je kan genieten van lekkernijen.