Kamperen en glamping met kinderen bij de boer in Friesland

Kindvriendelijke boerencampings met luxe tenten in Friesland

Ben jij opzoek naar een comfortabele boerderijvakantie voor je gezin in Friesland? Lees snel verder om de leukste luxe plekjes voor een echte boerderijvakantie in Friesland te ontdekken!

Deze tenten zijn perfect voor gezinnen die nog een beetje moeten wennen aan het idee van kamperen. Of juist voor de die-hard kampeerders die nu wel eens willen ervaren wat er nu precies met Glamping wordt bedoeld!

1. De FarmCamps Tenten op boerderijcamping De Geele Bosch

Op deze knusse gezinscamping op een kleinschalige veehouderij in Oldeholtwolde kun je luxe Safaritenten, geschikt voor 4 of 6 personen, van FarmCamps huren. In de Safaritent heb je o.a. een keuken, koelkast met vriesvak, Lavazza Espressomachine, toilet en een hele grote Jumbo-Spellenkist voor de kinderen. Er is een fijn groot bed en stapelbed om in te slapen. Een gaskachel, voor als het wat fris wordt, een toilet zodat je niet je tent uit hoeft met een WC-rol. En natuurlijk de heerlijke zitbank en grote eettafel.

De kinderen mogen tijdens hun vakantie op camping De Geele Bosch helpen bij het verzorgen en voeren van de kalfjes en de rest van de beestenboel; de ezel, paarden en knuffelpony’s. De dwerggeitjes, de makke lammetjes, konijnen, katten en kippen. En daarna is het tijd om te spelen in het avonturenbos! Hier zullen ze wel even vermaken met hout sprokkelen voor het kampvuur of hutten kunnen bouwen. Verder zijn er op diverse plekken op de camping zijn speeltoestellen te vinden en staan er skelters en mini trekkers klaar voor een ritje. In de stal is een tafeltennistafel en tafelvoetbalspel aanwezig. Boer Bill zal regelmatig een ritje maken met zijn huifkar voor de campinggasten! 

De FarmCamps Tenten op boerderijcamping De Geele Bosch

meer info FarmCamps De Geele Bosch

Een BoerenBed tent huren in Friesland

Bij de inrichting van de BoerenBed Tenten staat comfort voorop, je slaapt op een echt bed met goede kwaliteit matrassen en een heerlijke wollen dekbed. De tenten zijn super ruim en sfeervol ingericht. De gezellige tenten zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Midden in de tent staat een houtkachel die de tent verwarmt en hiernaast kun je hier een heerlijke maaltijd op koken.

BoerenBed, de meest bijzondere vakantie van Nederland

2. Het BoerenBed op Hoeve Meskenwier in Akkrum

Hoeve Meskenwier is een traditionele kop-hals-romp boerderij met jongvee (jonge koeien) die tweemaal daags worden gevoed in de stal. Natuurlijk mogen de gasten van het BoerenBed een handje meehelpen! Op deze boerderij zijn verschillende dieren. In de schuur kun je naar hartenlust knuffelen met de geitjes en konijnen. Ook vind je op het erf een pony die geknuffeld en geborsteld mag worden.

Luxe kamperen in BoerenBed tent op Hoeve Meskenwier in Akkrum

Vanaf deze BoerenBed locatie heb direct toegang tot de Friese meren, perfect voor een (zeil)boottocht, er kan worden gezwommen, werp je hengel uit of maak een tocht worden gemaakt met de kano. De kano mag kosteloos worden gebruikt.  De gebied is ook ideaal om op de fiets te verkennen en tijdens je verblijf op Hoeve Meskenwier staan fietsen gratis ter beschikking, zolang de voorraad strekt. 

meer info Hoeve Meskenwier

3. Het BoerenBed Hoeve Waterschap in Echtenerbrug

Hoeve Waterschap is een oude typische Friese Stelp boerderij midden in het weidse Friese landschap, net buiten Echtenerbrug. In de weilanden rondom de boerderij eten en rusten de Fries Roodbonte koeien. Vanuit de luxe BoerenBed tenten kun je wel 2 kilometer ver uitkijken over de weilanden! Het is maar een klein stukje lopen, tussen de koeien door, en dan ben je bij de aanlegsteiger waar twee elektrische sloepjes klaarliggen die je kunt huren. Op de boerderij kun je natuurlijk ook naar hartenlust knuffelen met de geitjes, kalfjes en konijnen. Op het erf vind je verder een pony die, onder begeleiding, geknuffeld en geborsteld mag worden. Vanaf 2021 is het ook mogelijk om in de buurt privé paardrijles te volgen op een echt Fries Paard, als gezin of alleen In de oude koeienstal is een ruimte met strobalen waar je mooie hutten kan bouwen en touw slingeren.

In de boerderijwinkel haal je je dagelijkse boodschappen en vlees van de eigen Friese roodbonte koeien! In het hoogseizoen gaat de pizza-oven regelmatig aan aan. Zin in een relaxte dag? Reserveer dan de (mobiele) hottub bij je eigen tent, dat is pas genieten.

meer info Hoeve Waterschap

Glamping op de Wadden!

Zodra je op de boot stapt naar de Waddeneilanden krijg je zo'n fijn vakantiegevoel, letterlijk even alles achter je laten en genieten van de rust en vrijheid! Combineer het eilandgevoel met het boerenleven, ga dit jaar voor een glamping vakantie bij de boer op de Wadden!

4. Kom naar Ameland en geniet van het eilandgevoel én het boerenleven!

Deze luxe BoerenBedTenten staan op een prachtige plek met een weids uitzicht over het weiland, de dijk en de duinen. Op ditzelfde weiland staan vaak de paarden of schapen te grazen. Voor de kinderen is er volop ruimte om veilig te spelen. En op Ameland zelf is ook genoeg te beleven! Maak bijvoorbeeld een zeehondentocht en ook de vuurtoren is zeker een bezoekje waard!

Meer info BoerenBed Ameland

5. Of boek een luxe BoerenBed tent op De Zeekraal op Terschelling

Deze biologische melkschapenhouderij vind je op het Waddeneiland Terschelling. Je vind er meer dan 250 Friese melkschapen. En luxe BoerenBedtenten! Als echte eilanders kunnen de gastvrouw en gastheer Jolanda en Gerben je alles vertellen over de charme van de omgeving, plus alle mooie plekjes en leuke uitstapjes op Terschelling.

Meer info over de Zeekraal

Log In