Leeghandseweg 12, 5476 VD Vorstenbosch

Genieten tussen de alpaca's met het hele gezin!

Bij Alpacafarm Vorstenbosch kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met de alpaca. Ze hebben de weides en de stal zo ingericht dat er een gangpad is, waar bezoekers doorheen kunnen lopen. Je kunt zo de dieren bewonderen en je vindt hier leuke weetjes. De veulens die rondspringen door de wei zijn heerlijk om naar te kijken. Als je geluk hebt komen de meest tamme dieren naar het hek, zodat je kunt voelen hoe zacht ze zijn.

Alpaca’s voeren

Je kunt het geluk ook een handje helpen. Met een bekertje voer lok je de alpaca’s naar het hek, zodat je ze uit de hand kunt laten eten. Maar, de alpaca’s bepalen natuurlijk zelf of ze lekkere trek hebben. Wanneer het slecht weer is staan er altijd dieren binnen, zodat het ook dan een leuk uitje is.

Spelen op de boerderij

Kinderen kunnen heerlijk spelen bij Alpacarfarm Vorstenbosch. Er is een grote zandbak met een waterpomp en modderkeuken en een trampoline. Daarnaast wonen op de boerderij een aantal lieve cavia’s. Je mag in het caviahok, zodat je de cavia’s op schoot kunt nemen en aaien. Even bijkomen? Zoek dan een rustig hoekje en kleur de alpaca Chilli kleurplaat mooi in.

Speurtocht voor de kinderen

Voor de kinderen is er een gave alpaca Chilli speurtocht beschikbaar. Kinderen dienen de codes van negen kisten te kraken en leren daarbij op een speelse manier van alles over de alpaca.

Lunch of high tea in de Alpacabar

Een bezoekje kun je combineren met een lunch of high tea in de heuse Alpacabar. Vanuit de bar en vanaf het terras kijk je uit over de alpaca weides. In de Alpacabar is ook een winkel te vinden met o.a. alpacawollen knuffels, sjaals, plaids, sokken, dekbedden en andere alpaca gerelateerde producten.

Alpaca meet & greet

Het betreden van de weides en het verblijf kan enkel onder begeleiding. Daarvoor kun je een alpaca meet & greet of één van de andere activiteiten boeken.

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Go-Kids nieuwsbrief!

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor