Het Fruitteeltmuseum Kapelle

Annie M.G.Schmidtsingel 1, 4421 TA Kapelle

Een dagje weg met kinderen; museum

Een museum bezoeken hoeft helemaal niet saai te zijn. Zeker niet als het museum zich richt op kinderen en er voor heeft gezorgd dat de kinderen op een actieve manier zelf kunnen ontdekken. Ze zijn lekker bezig, hebben plezier én ze steken er wat van op.

Met kinderen naar het fruitteeltmuseum

De kinderen kunnen op zoek gaan naar voorwerpen in het museum of doen een speurtocht met allerlei opdrachtjes. Ook zijn er knutselactiviteiten (ook leuk voor kinderfeestjes!) in de vakanties. Als de kinderen na dit bezoek weer op school komen kunnen ze aan hun juf of meester haarfijn uitleggen waar de spreekwoorden over fruit vandaan komen. In het museum zijn allerlei vragen te vinden die te maken hebben met fruit (wat hebben bijen en hommels te maken met fruit? Wat is enten? Waarom wil je oorwormen in een boomgaard?) waarop ze zelf het antwoord kunnen ontdekken door een laatje open te doen of op een knop te drukken.

Museumtuin

Buiten het museum staan in de museumtuin allerlei soorten oude rassen van peren en appels, maar ook bramen, frambozen, kersen, kweepeer en moerbei. Wat je vooral ziet in de tuin zijn de vele experimenten die zijn gedaan om het fruit zo goed mogelijk bloot te stellen aan de zon en om het plukken zo makkelijk mogelijk te maken.
De fruitboom als klimplant, haag of boog. Het is allemaal te zien en te ontdekken in het Fruitteeltmuseum in Kapelle.Op pad met kinderen in Zeeland