Het is een hele rare tijd nu natuurlijk met die corona maatregelen. We zijn nog niet zo beperkt als in het voorjaar, maar de aanscherping van de maatregelen vorige week was toch wel weer pittig. Alle horeca dicht, óók in de indoor speelparadijzen, bioscopen, musea en trampoline hallen. Je kunt er nog wel op uit met de kinderen - het is alleen anders. Alles vooraf reserveren is een must om er niet tegenaan te lopen dat de plek waar jij naartoe wilt vol is. 

Corona regels natuurlijk volgen

Wie zich aan de regels houdt (en ik hoop dat jij dat doet) zoekt niet de drukke plekken op, houdt afstand en draagt binnen een mondkapje. Misschien kies jij ervoor om helemaal nergens naartoe te gaan, dat kan natuurlijk ook. Toen ik afgelopen zondag in het Purmerbos ging lopen met m'n lieve hond merkte ik duidelijk dat het daar véél drukker was dan anders. Niet onverantwoord druk, maar duidelijk drukker zonder dat het nou echt prachtig weer was.

Kabouterpad Purmerbos

Het zal vast en zeker hetzelfde zijn op 't Hemmeland in Monnickendam, het Jagersveld in Zaandam en op 't Twiske.

Wat kun je wél gaan doen met de kinderen?

De volgende vraag is wat je wél kunt gaan doen met de kinderen, behalve een wandeling in de natuur. Eigenlijk nog best veel, alleen is het aantal bezoekers wel sterk beperkt en zijn sommige uitjes even niet mogelijk.

Zwemmen in coronatijd

Recreatief zwemmen bijvoorbeeld, dat zit er bij het Leeghwaterbad in Purmerend nu even niet in. Gelukkig gaan de zwemlessen en andere activiteiten grotendeels wel door.

Zwembad de Waterdam in Edam heeft nog wel wat mogelijkheden voor vrijzwemmen - natuurlijk beperkt tot 30 personen per tijdsblok. Dus wil je gaan zwemmen - reserveer je plekje op tijd!

Van de zwembaden in Zaanstad (Zaangolf, De Crommenije en De Slag) heb ik het nog niet helemaal duidelijk, of je daar nu wel of niet kunt gaan vrijzwemmen. UPDATE 26 oktober: Je kunt in alledrie de baden vrijzwemmen, daarbij is het verplicht om vooraf een ticket te kopen op de website van Sportbedrijf Zaanstad). 

En dan heb je ook nog het Sportfondsenbad Monnickendam: hier kun je op zondagochtend wel vrijzwemmen - natuurlijk op reservering met beperkte capaciteit.

Zwemmen in coronatijd

Naar de film met coronamaatregelen

Ja, naar de film kun je nog steeds. De bioscopen zijn open - natuurlijk voor een beperkt aantal bezoekers van 30 per zaal. Je kunt er alleen geen drinken, popcorn, ijsjes en ander lekkers kopen. Door het beperkte aantal plekken per film voorstelling is het slim om op tijd te reserveren...

Check bijvoorbeeld wat er draait in:

Familiefilm De Magische Poort

Theater voorstellingen: alleen kleine theaters

De theaters hebben het zwaar te verduren met de corona maatregelen. Ze mógen wel open, maar niet met meer dan 30 personen per zaal. Dat is voor de grote theaters niet te doen: de Purmaryn en het Zaantheater hebben de jeugdvoorstellingen dan ook uitgesteld totdat ze weer meer mensen mogen toelaten. De kleinere theaters laten de voorstellingen veelal wel doorgaan, met natuurlijk dat maximum aantal bezoekers.

Voor komend weekend heeft Theater De Kunstgreep in Oostzaan bijvoorbeeld een optreden van Dirk Scheele op de planning staan. Die gaat door - maar er worden geen nieuwe kaarten meer verkocht. Heb je dus nog geen tickets, dan kun je er niet naartoe.

In Amsterdam zijn meer mogelijkheden. Check bijvoorbeeld:

Dat zijn kleine, knusse theaters waar je ook binnen de corona regels kunt genieten van heerlijke voorstellingen met je kids.

Ariadne en Pegasus bij het Nederlands Marionettentheater Amsterdam

Uitjes vol beweging binnen en buiten

Ook qua sportieve uitjes met klimmen, klauteren en springen kan er nog veel - als je maar op tijd reserveert:

Monkey Town Purmerend

Kinderspeurtocht door Volendam

Ook superleuk en gloednieuw: een kinderspeurtocht door Volendam. Die doe je als gezin en buiten, dus perfect coronaproof en supergezellig om samen te beleven. Natuurlijk met toffe opdrachten onderweg en een spannende schatkaart... én met 10% Go-Kids korting!

Kinderspeurtocht door Volendam

Escaperoom met je gezin

Of je boekt een escaperoom om met je kids uit te ontsnappen! Dat is alleen met je eigen gezin in de escaperoom dus behoorlijk coronaveilig, en superleuk om samen te doen. Dat kan heel goed met kinderen bij:

Escaperoom De Hoek Purmerend

Klompen en klederdracht

Deze aanbieding geldt ook nog steeds: het arrangement waarbij je samen klompen gaat decoreren, op de foto in Volendamse klederdracht én een rondleiding door de kaasmakerij en klompenmakerij in Katwoude. Superleuk uitje met een speciale Go-Kids aanbieding waar jullie nog lang van kunnen nagenieten met je gezin.

Klompen decoreren bij De Simonehoeve in Katwoude

Sinterklaasfeest met Go-Kids korting

Simonehoeve heeft nóg iets leuks: er staat een geweldig Sinterklaasfeest op de planning. Op de kaarten daarvoor krijg je een mooie Go-Kids korting, dat is lekker.... Natuurlijk met beperkte capaciteit qua aantal deelnemers dus ik zeg: op tijd reserveren!

Sinterklaasfeest op de Simonehoeve

 

Eigen consumpties meenemen - houd het bescheiden

Indoor speelparadijzen en bioscopen: daar mag je normaal gesproken niet je eigen consumpties meenemen. Nu de horeca daar gesloten is mag dat tijdelijk wel - dat is wel zo fijn. Kunnen jij en je kids in elk geval wat te drinken en snoepen nemen. Als ik dan lees dat er mensen zijn die bij een binnenspeeltuin binnenkomen met een compleet gevulde picknickmand, of er zelfs eten laten bezorgen, dan begrijp ik dat écht niet. Om vervolgens de rommel ook gewoon niet eens op te ruimen... dat verzin je toch niet?

Wat je ook wel of niet gaat doen de komende tijd... ik wens je hoe dan ook veel plezier met je kinderen.
Zorg goed voor je gezin en voor anderen, houd je aan de regels en blijf gezond!

Anneke Ranzato - Go-Kids Zaanland