Waar kun je er gratis op uit in Noord-Holland? Gratis uitjes voor je gezin, waardoor je een leuke tijd hebt met de kinderen zonder dat je een kapitaal kwijt bent aan entreegelden? De regiomanagers van Go-Kids in Noord-Holland hebben allerlei leuke gratis uitstapjes in de provincie voor je op een rij gezet!

Uitjes zonder entreegeld

Een uitje in hoeft niet gepaard te gaan met een aanslag op je portemonnee. Er zijn gelukkig heel veel leuke dingen die je kunt gaan doen met de kids zonder dat je entree hoeft te betalen.

Je kunt meestal ook je eigen consumpties meenemen, dat scheelt enorm in de kosten ten opzichte van alles op locatie kopen. Er is ook niet altijd wat te koop, dus neem vooral je eigen lekkers mee!

Picknick is ook een gratis uitje!

We hebben hieronder in elk van onze zeven Go-Kids regio's in Noord-Holland een lijstje voor je van gratis uitjes in de volgende soorten:

Wij zeggen: kijk lekker rond bij al die leuke gratis uitjes in onze provincie - en verken ze allemaal!

Wendy & Charlotte
Regiomanagers van Go-Kids in Noord-Holland

-----------------

Gratis de natuur in!

De natuur in - dat is altijd een goed idee. Of nou ja, tenzij het écht slecht weer is, dan is het wat minder. Dus tenzij het klettert van de regen: ga lekker naar buiten, frisse lucht inademen en lekker in beweging met je kinderen.

Natuurgebieden rondom Haarlem en Haarlemmermeer

Kabouters in de omgeving Haarlem | Leuke kabouterpaden

Misschien ben je ze al stiekem een paar tegen gekomen, maar wist je al dat er op verschillende plekken in en om Haarlem kabouters en kaboutersporen te zien zijn? Soms zie je alleen een kabouterdeurtje. Soms zie je ineens een groepje kabouters of zelfs een heel dorp vol. Wij van Go-Kids zijn dol op deze kleine wezentjes. Daarom zijn wij maar eens voor jullie op onderzoek uitgegaan. Want waar zitten nu al die kabouterplekken en kabouterpaden in de buurt?
 

Natuur in Zaanstreek-Waterland

Avonturenspeelplaats op t Twiske

Recreatiegebieden in Westfriesland

Streekbos in Bovenkarspel

Groengebieden en strand in Amsterdam en omgeving

Bekijk alle recreatiegebieden en standen in en om Amsterdam!

Recreëren in de natuur in de regio Alkmaar

Natuur en recreatie in en om regio Alkmaar!

Natuurgebieden in Noordkop

Nog veel meer natuur ontdekken in Noordkop?

't Gooi, puur natuur en lekkere strandjes

Alle natuurgebieden en strandjes in Gooi.

Natuurbingo

Nu is het ene recreatiegebied het andere niet. Soms zijn er speeltoestellen of water om in te spelen of zwemmen - misschien een fijn strandje of grasveld. Soms gaat het vooral om wandelen en moet je onderweg de kinderen zelf bezighouden. Daar maak je natuurlijk iets gezelligs van, bijvoorbeeld met de Go-Kids Natuurbingo!

Go-Kids Natuurbingo

Gratis downloaden!

-----------------

Heerlijke natuurspeeltuinen in Noord-Holland

In een natuurspeeltuin hoef je de kinderen nauwelijks te vermaken, daar kunnen de kids dat meestal heel goed zelf. Er is in zo'n natuurspeeltuin van alles te beleven, soms best een beetje spannend en uitdagend. Supergoed voor ze dus! Gelukkig zijn er steeds meer van die fijne speelplekken in Noord-Holland, eigenlijk altijd met gratis toegang.

Spelen in de natuur: Speeltuinen in de omgeving Haarlem

Natuurspeeltuinen in Westfriesland

Natuurspeeltuin Het Kreekbos in Wognum

Natuurspeeltuinen in Zaanstreek-Waterland

Speelbos in het Purmerbos

Buiten spelen in de natuur in de omgeving van Amsterdam

Ontdek nog meer natuurspeeltuinen en -plekken in en om Amsterdam

In regio Alkmaar lekker spelen in de natuur

Zoveel meer natuurspeeltuinen te vinden in Alkmaar!

Spelen in de natuur in 't Gooi

Nog meer spelen in 't Gooi!

-----------------

Gratis speeltuinen in de provincie

Speeltuinen zijn er in alle soorten en maten. Van het kleine buurtspeeltuintje tot grote stadsspeeltuinen... er zijn heel veel plekken waar kinderen heerlijk kunnen spelen. De wat grotere speeltuinen hebben meestal een bescheiden entreeprijs om te kunnen voorzien in het onderhoud, die vind je bij de Goedkope uitjes in Noord-Holland. En hier en daar vind je toch ook een gratis wat grotere speeltuin. Deze bijvoorbeeld:

De mooiste speeltuinen in Haarlem, Haarlemmermeer, Velsen en omgeving

Ga een dagje lekker spelen bij een speeltuin in Haarlem! Spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Tijdens het spelen testen en verleggen kinderen hun grenzen door nieuwe activiteiten uit te proberen en hun angsten te overwinnen. De opwinding, spanning en trots die kinderen ervaren tijdens het ontdekken en opzoeken van hun grenzen maakt dat kinderen vrij spelen heel leuk vinden. Belangrijk onderdeel van het spelen is dat kinderen leren omgaan met (kleine) risico’s, wat soms resulteert in een valpartij met een bult of blauwe plek tot gevolg. Dat hoort bij spelen! Check hier ons overzicht.

In Zaanstreek-Waterland

Speeltuinen bij Stadsboerderij Darwinpark

In Westfriesland

Speeltuin Emmapark in Medemblik

Spelen in Amsterdam en omgeving

En nog veel meer fijne speeltuinen in en om Amsterdam!

De leukste speeltuin in de regio Alkmaar

Ontdek alle speeltuinen in Alkmaar en omgeving!

Speeltuinen in 't Gooi

Nog meer spelen in 't Gooi!

-----------------

Kinderboerderijen in Noord-Holland

Hoe leuk is het om lekker naar een kinderboerderij te gaan? De meeste kinderen vinden dat superleuk: dieren kijken en misschien wel knuffelen? Vaak kan er ook heerlijk gespeeld worden op een kinderboerderij en de toegang is eigenlijk altijd gratis. Je vindt er gelukkig heel wat in Noord-Holland!

Ongegeneerd met dieren knuffelen in de omgeving Haarlem

Naar de dieren in Westfriesland

Kinderboerderij De Waalrakkers in Hoorn

Dieren kijken en knuffelen in Zaanstreek-Waterland

Kinderboerderij t Weidje in Wormer

Kinderboerderijen in Amsterdam en omgeving

En nog veel meer kinderboerderijen in en om Amsterdam!

Naar de dieren in Alkmaar & Noordkop!

Nog meer dieren knuffelen in Noordkop en Alkmaar!

Dieren aaien en bekijk in 't Gooi

Alle kinderboerderijen op een rij in 't Gooi!

-----------------

Nog meer gratis uitjes in Noord-Holland!

Na de natuuruitjes, natuurspeeltuinen, 'gewone' speeltuinen en kinderboerderijen denk je misschien dat het wel klaar is met de gratis uitjes in Noord-Holland? Niets is minder waar, er zijn ook nog andere uitstapjes die je geen geld kosten om naartoe te gaan. 

Leuke activiteiten in de omgeving Haarlem die geen geld kosten

Gratis zomerkamp! Elke week van 18 juli t/m 26 augustus voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Het zomerkamp wordt georganiseerd door de Wereldmuziekschool in samenwerking met Stadsschouwburg Haarlem. Iedere week in de zomervakantie vindt er van maandag tot en met vrijdag een zomer- kamp plaats in de Wereldmuziekschool in Schalkwijk.

Schrijf je nu in! ►

Fun in the Sun: Gratis kinderactiviteiten

Ga je niet op vakantie van 1 t/m 5 augustus en wil je toch leuke dingen doen? Dat kan! MET Heemskerk, Cultuurhuis Heemskerk, Bibliotheek IJmond-Noord en Team Sportservice hebben een leuk programma samengesteld voor jeugd t/m 16 jaar. Alle activiteiten zijn gratis maar omdat sommige activiteiten een maximum aantal deelnemers hebben, is aanmelding wenselijk. De activiteiten zijn in en rond het gemeentehuis. Sommige zijn op het veld, anderen op het terras van het gemeentehuis, in het cultuurhuis of de bibliotheek. Het hangt mede van het weer af waar de workshop plaats kan vinden.

Schrijf je nu in! ►

 

In Zaanstreek-Waterland

Simonehoeve in Katwoude - Volendam

Leuke en gratis kinderactiviteiten in Amsterdam en omgeving

Gratis in Noordkop

Bekijk alle gratis uitjes in Noordkop!

 

 

Log In