Groengebied Amstelland is het groene gebied tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Langs de rand van de stad vind je allerlei mogelijkheden om met het gezin te recreëren. Er zijn recreatiegebieden met speeltoestellen voor kinderen, een golfbaan, plassen, stranden en meer. Het landschap bestaat zowel uit polders (o.a. Veenweidepolder, Middelpolder en polder de Rondehoep) als uit bossen (zoals het Diemerbos). Je kunt hier paardrijden, skaten, wandelen, fietsen en natuurlijk van de natuur en het landschap genieten.

Recreatieplassen en lekker zwemmen

Fijn om even onder het genot van een zonnetje in natuurlijk water te zwemmen? In Amsterdam Zuidoost ben je bij de Gaasperplas of de Hoge Dijk aan het juiste adres en in Ouderkerk aan de Amstel kun je naar de Ouderkerkerplas.

Actief met de kids vlakbij Amsterdam

Over het asfalt zweven met de skates van de Gaasperplas naar de Ouderkerkerplas, een bezoekje brengen aan Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen, golfen bij Golfclub Amstelborgh/Borchland of als kleine wildebras meedoen aan de Ruige Kids-activiteiten bij de Ruige Hof tussen Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam Zuidoost in. In Groengebied Amstelland kun je je plezier niet op. Is het rotweer en wil je liever met de kids naar binnen? Neem dan eens een kijkje bij het indoor speelparadijs Ballorig, gelegen langs het groengebied.

Met de hond op pad?

Ook gezinnen met honden zijn van harte welkom in grote delen van Groengebied Amstelland. Bekijk van tevoren alleen nog wel even het hondenkaartje, zodat je precies weet wat wel en niet is toegestaan.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!