Leuke activiteiten bij Fort van Hoofddorp

Hoofdweg 739, 2132 BD Hoofddorp

De bouwwerkzaamheden op het forteiland in Hoofddorp zijn sinds november 2018 in volle gang. In opdracht van Stichting Fort van Hoofddorp wordt het forteiland momenteel getransformeerd tot een openbaar park, inclusief horecagelegenheid, wilde tuin en klein theater. April 2020 moet Hoofddorp’s nieuwe ontmoetingsplek gereed zijn.

Een lange adem was er nodig voor de realisatie van dit project. Theatermaakster Femme Hammer en architect Serge Schoemaker ontwikkelden de eerste ideeën voor de herbestemming van het eiland reeds in 2010. Ze hebben zich sindsdien ingezet voor de openstelling van dit werelderfgoed monument. Samen met voormalig projectontwikkelaar Jaap Breunesse vormen zijn nu Stichting Fort van Hoofddorp.

De gemeente Haarlemmermeer, eigenaar van Fort bij Hoofddorp, de provincie Noord-Holland en een architect hebben de handen ineens geslagen om het fort te ontwikkelen. Vanaf 17 april 2020 zal het fort voor iedereen toegankelijk zijn als stadspark met openluchttheater en horeca. Er is een wandelroute van circa 1 kilometer vanaf Fort Hoofddorp naar de coupure in de Geniedijk Haarlemmermeer. Het terrein rond de coupure in de Geniedijk is vrij toegankelijk.

Welke activiteiten en ondernemers kun je allemaal in het Fort vinden?

Restaurant Vis aan de Linie

Dineren, vergaderen, feesten en trouwen op het fort

Zangschool Hoofddorp

Zingen is voor iedereen - Particuliere lessen en schoolaanbod

2BEmoved business entertainment

Theater&Spel - Zakelijk aanbod i.c.m. vergader arrangementen

Stichting OTO

Verkoopbureau voor alle georganiseerde activiteiten