Mollaan 4, 2061 BD Bloemendaal

Thijsse's Hof is een planten- en vogeltuin in het Bloemendaalse Bos.

Je kan daar heerlijk rond speuren, het is voor jong en oud! Je vindt hier meer dan 400 soorten planten en ongeveer 24 soorten broedvogels. Natuurlijk kun je ook slakken, vlinders, libellen, wilde bijen en andere waterdiertjes vinden. Bekijk de composthoop en voel de warmte aan de buis.

Je kan hier heerlijk rondlopen met je kinderen of een speurtocht doen! Is het insectenhotel al bewoond of bekijk de bijen in de kast. Hoe druk ze het hebben met het maken van honing! Bekijk ook hoe de zandbij een huisje maakt in de zandheuvel. Heb jij de grootste slak van het hof al bekeken. In iedere jaargetijde kan je weer iets anders bijzonders vinden.

Ook is er een instructielokaal waar je informatie kan vinden over de planten en de dieren. Er worden workshops en activiteiten georganiseerd, dus hou de agenda in de gaten.

Blotevoeten pad

Schoenen en sokken uit. Voel met je blote voeten de verschillen tussen glad en stroef, zacht en hard, nat en droog. Hoe voelt het om over dennenappels of schelpen te lopen? Of voel je liever een zacht mostapijt? Het lopen op blote voeten is heel apart. Het prikkelt je zintuigen!

Het pad is zeer gevarieerd en leuk om te doen. Je loopt over een lengte van ongeveer 100 meter door een deel van de Hof en komt van alles tegen. Kom kijken, voelen en beleef de natuur anders.

Open van 1 mei tot 1 oktober.

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Outdoor