Culturele uitjes voor kinderen in Gelderland

Ben je al eens met je kinderen naar een concert, muziektheater of dansvoorstelling geweest? Kinderen zijn echt nooit te jong om te kunnen genieten van culturele uitjes.

Ontdek samen de magie van een bibliotheek, bioscoop of filmhuis in Gelderland. Kinderen kunnen helemaal opgaan in een verhaal of fantasiewereld. Kom, kijk, luister en geniet!

Theaters in Gelderland

In de theaterzalen, schouwburgen en openluchttheaters van Gelderland worden prachtige kindervoorstellingen opgevoerd. Dit zijn onze favoriete theaters en schouwburgen. Kijk in de agenda's voor actuele voorstellingen. 

1. Veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet is een prachtig verzamelgebouw in het centrum van Nunspeet. Er is een theaterzaal, een bioscoopzaal, een bibliotheek, een restaurant en sportaccommodaties. Een geweldig modern pand waar je je hart op kunt halen aan leuke activiteiten.

>> Meer weten?

2. Theater Cultura in Ede

Gezellig met de kinderen naar het theater? Bij Theater Cultura in Ede kan je de leukste familievoorstellingen zien! Het aanbod is heel gevarieerd, voor kinderen vanaf 2 jaar zijn er allemaal leuke voorstellingen.

>> Meer weten?

3. Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging zijn de grootste podia van Nijmegen in het hartje van de stad. Jaarlijks programmeren ze ruim 250 voorstellingen en concerten. Daarnaast vinden er tientallen evenementen plaats. Ze houden van goed theater en willen dat zoveel mogelijk mensen laten zien.

>> Meer weten?

Bioscopen en filmhuizen in Gelderland

In Gelderland kun je met kinderen naar de film in de bioscoop, in een filmhuis of een filmtheater. Kies een leuke kinderfilm of bezoek eens een film première met kinderen. Zeer indrukwekkend zo'n groot scherm en overal geluid om je heen. Check de agenda voor de actuele films.

1. Filmhuis MIMIK in Deventer

Eigenlijk ligt dit filmhuis in Overijssel. Maar ik vind het hier zo tof! En het ligt echt recht tegenover het pontje in Deventer op een paar meter van de grens van Gelderland af. Filmhuis MIMIK is cultureel uitgaan in Deventer. Elke week worden er kinderfilms vertoond bij Filmhuis MIMIK in Deventer.
Ik vind het hier zo leuk omdat er populaire films worden getoond maar ook de wat onbekendere films komen hier aan bod. 

>> Meer weten?

Filmhuis MIMIK in Deventer

2. Focus Filmtheater in Arnhem

Bij het Focus Filmtheater in Arnhem kan je de leukste kinderfilms zien! Voor elke leeftijd zijn hier regelmatig leuke films te zien. In de vakanties is het aanbod helemaal groot en worden er leuke extra activiteiten georganiseerd. 

>> Meer weten?

3. Pathé Nijmegen

Met kinderen naar de bioscoop is voor jong en oud een waar feestje! Is het buiten slecht weer met regen en wind? Dan is er niets leuker om met het hele gezin naar de film te gaan! Is het buiten juist super heet? Ook dan is het natuurlijk heerlijk om af te koelen in de bioscoop met airco! 

>> Meer weten?

pathe, nijmegen, bioscoop, gezinsuitje, erop uit, uitje, dagje weg

4. LUX Nijmegen

Film, theater, dans, muziek en debatten. Je vindt het allemaal bij LUX Nijmegen. Voor kinderen heeft LUX Nijmegen een speciaal filmaanbod, waarbij er bewust voor gekozen wordt om niet de grote blockbusters te programmeren, maar juist de wat 'kleinere' en onbekendere films. Deze films onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. De films behandelen belangrijke uiteenlopende thema’s op een luchtige manier, vanuit de belevingswereld van een kind. 

>> Meer weten?

LUX, nijmegen, filmhuis, centrum, gezinsuitje, erop uit, uitje, dagje weg

Muziek en dans in Gelderland

Gelderland kent vele dansscholen. De meesten tonen jaarlijks een prachtige voorstelling. Geniet van dansvoorstellingen en muziekoptredens. Bezoek de agenda voor speeldata en kom genieten.

1. Telekids Musicalschool Veluwe, Arnhem, Nijmegen en Zutphen

In het speciaal ontwikkelde lesprogramma van de Telekids Musicalschool Veluwe, Telekids Musicalschool Arnhem, Telekids Musicalschool Nijmegen en de Telekids Musicalschool Zutphen wordt iedereen uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen…. en er wordt veel plezier gemaakt! Onder leiding van topdocenten wordt er wekelijks gewerkt aan zingen, dansen en acteren. Er wordt gerepeteerd voor 2 voorstellingen per jaar: de kleinschalige Wintervoorstelling in de veiligheid van de eigen locatie met de eigen groep en een klein publiek, en de grote Eindvoorstelling samen met andere groepen in het midden van het land voor het grote publiek.

>> Telekids Musicalschool Veluwe 

>> Telekids Musicalschool Zutphen

>> Telekids Musicalschool Arnhem

>> Telekids Musicalschool Nijmegen

telekids, musicalschol, lessen, cursus, dansen, zingen, acteren

2. MDE in Vaassen

Bij Dansgroep MDC in Vaassen wordt jaarlijks een grote dansvoorstelling opgevoerd. Er wordt bij deze dansgroep het hele jaar getraind voor het MDE. Het verjaardagsfeest van MDC. Een super toffe dansshow met de allermooiste dansen uit Vaassen en omgeving. 

>> Meer weten?

Dansgroep MDC in Vaassen

 

Bibliotheken in Gelderland

In de bibliotheken in Gelderland kun je meer dan alleen boeken lenen voor kinderen: er zijn speciale voorleesuurtjes, activiteiten voor kinderen, workshops voor kinderen en soms zelfs speciale kindervoorstellingen. 

1. Bibliotheek CODA in Apeldoorn 

CODA heeft voor kinderen, jongeren en ouderen een enorme collectie aan toffe boeken! CODA junior is in de kelder en dé kinderafdeling van CODA. CODA Junior is een echt boeken paradijs voor kinderen en een uitje op zich! Op een super toffe manier is het landschap van de Veluwe nagemaakt met een speel en ontdek landschap. Kinderen kunnen met een glijbaan die een etage hoger begint helemaal naar beneden glijden. Hoe tof is dat?

>> Meer weten?

Bibliotheek CODA in Apeldoorn

2. Bibliotheek Cultura in Ede

Bibliotheek Cultura heeft vier locaties in de gemeente Ede en naast dat je hier natuurlijk heel veel boeken hebt worden hier ook regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. In de vakanties zijn hier leuke workshops en in het Techlab kunnen kinderen verschillende technische snufjes uitproberen. 

>> Meer weten?

3. Bibliotheek Gelderland Zuid in Nijmegen en omstreken

De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert veel activiteiten voor kinderen. De activiteiten vinden in alle regio's plaats en zijn vaak gratis toegankelijk. Zo zijn er interessante kindercolleges over uiteenlopende onderwerpen, workshops, festivals, voorleesmomenten en nog veel meer! 

>> Meer weten?

Meer leuke tips?

Ben je op zoek naar meer leuke uitjes in de regio? Kijk dan op de websites van de verschillende regio's!

Log In