De Weiden Paardencoaching *Paardenkracht voor pubers*, Beltrum  

Schuurmansweg 6, 7156 SK Beltrum

  Paardenkracht voor pubers

  PUBEREN IS NIET GEMAKKELIJK

  Jouw zoon of dochter bevindt zich in de puberteit. Als ouders van een puberend kind kan het leven soms knap ingewikkeld zijn. Er vinden veel veranderingen plaats in deze levensfase. Elkaar begrijpen en met elkaar samenwerken op een prettige manier kan al een hele uitdaging zijn!

  Daarnaast maak je je als ouders regelmatig zorgen over hoe jouw kind zich staande houdt in de 'grote' wereld en of het zich voldoende kan ontwikkelen op zijn eigen manier. Wanneer laat je als ouders de touwtjes los (ser) en wanneer niet?

  In de cursus Paardenkracht voor Pubers behandelt Monique thema's welke voor het puberend kind en hun ouders heel actueel zijn. De thema's ondersteunen de sociale en emotionele ontwikkeling van jouw kind, zodat jouw zoon of dochter een positief zelfbeeld kan ontwikkelen en zich kan manifesteren in lastige situaties.
  Als ouder kun je over de schouder van jouw kind meekijken tijdens deze cursus. In het "persoonlijk Paardenkrachtboek" komen opdrachten aan bod waarbij jouw puber wordt uitgedaagd tot communicatie en samenwerking.

  IN BEWEGING

  In deze cursus werken we niet met saaie zitsessies maar worden de pubers letterlijk in beweging gezet. Doordat de cursus een afwisselende en praktische invulling heeft, zorgt Monique ervoor dat leren leuk wordt. De theorie van de cursus wordt afgewisseld met praktische oefeningen in combinatie met pony's. De pubers gaan aan de slag met de thema's en leren door zelf te doen en te ervaren.

  De thema's hebben direct verband met hele praktische situaties, waar de puber in het dagelijkse leven mee te maken krijgt. Denk aan zelfvertrouwen, zelfverzekerd zijn, grenzen bewaken, communiceren, samenwerken en met emoties omgaan.
  Doordat in groepsverband gewerkt wordt, leren de kinderen ook van elkaars processen. Inzicht in elkaars situatie , maar ook op elkaar leren afstemmen lopen als een rode draad door deze cursus.
  Het motto is DOEN - ERVAREN - LEREN. Samen in beweging komen, samen groeien. 

  PAARDENKRACHT

  Wat maakt deze cursus uniek? In de leerprocessen wordt heel bewust de kracht van het paard ingezet. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor een emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen zichzelf zijn.

  Het samenzijn met de paarden of pony's versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en samenzijn met de paarden wordt er een positief stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine), waardoor het kind haar of zijn zorgen kan vergeten, en even in het moment zelf is.

  Daarnaast leert de puber door de samenwerking met de paarden veel over gedragsvaardigheden. Het paard spiegelt het kind, en laat het kind letterlijk daardoor naar zichzelf kijken. Kinderen krijgen hierdoor inzichten in hun eigen gedrag en zien ook de gevolgen hiervan. Doordat het geleerde direct wordt toegepast in de praktijk kan het kind een positieve ervaring opdoen en wordt het geleerde direct bekrachtigd. De directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.
  Er wordt tijdens de lessen NIET paardgereden, alle oefeningen vinden plaats vanaf de grond naast het paard of de pony.

   

  HET WERKBOEK

  Elk kind krijgt zijn of haar eigen "persoonlijke Paardenkrachtboek" tijdens de cursus. Hierin staat de theorie van de 5 lesthema's uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen. De oefeningen worden voor een klein gedeelte tijdens de lessen uitgevoerd.
  Het kind neemt het werkboek elke week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Het liefst samen met ouders, broers, zussen of andere familieleden.
  Doordat het gezin ook deelnemer wordt van de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis krijgen.

  De kracht van deze cursus zit voor een deel in de driehoek kind - ouders - coaches. Het blijft niet bij de 2-uurtjes les, het leeft door thuis, op school, en bij andere activiteiten.

   

  Adres

  • Adres: Schuurmansweg 6
  • Stad:  Beltrum
  • Land: 
  • Postcode:  7156 SK