Intocht Sinterklaas in de Achterhoek 2019

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam? Kunnen jullie ook niet wachten om die heerlijke tijd te beleven met de kinderen? Vol spanning kloppen de hartjes de komende weken. Er worden lijstjes gemaakt en volop geknutseld en Sint is hard aan het sparen om wensen te vervullen.

Ook komt Sinterklaas dit jaar natuurlijk weer naar de Achterhoek om alle kinderen weer te zien, tekeningen in ontvangst te nemen en natuurlijk om cadeautjes en lekkers te brengen. 

De grote Sinterklaas intocht wordt dit jaar gevierd op zaterdag 16 november 2019 in Apeldoorn. Maar na de intocht op tv, gaat Sinterklaas Pieten meteen de trein in onderweg naar de Achterhoek!

Wij hebben alle Sinterklaas intochten op een rijtje gezet: kijk hier! Mis je iets? Mail ons: achterhoek@go-kids.nl

 

 

 

Sinterklaas activiteiten voor kinderen in de Achterhoek

We zullen jullie zoveel mogelijk op de hoogte brengen van alle leuke Sinterklaas activiteiten in de Achterhoek via de Go-Kids agenda. Alvast een erg leuke tip om samen met jouw zoon of dochter te doen: de Sinterklaas ouder- en kind workshops bij Studio-Lie-La-Lot in Terborg!

Start Sinterklaasjournaal

Vanaf 11 november 2019 begint het Sinterklaasjournaal weer. De uitzendingen vinden iedere avond plaats tot en met 4 december 2019 en beginnen om 18.00 uur. Ze worden uitgezonden door NTR op Zapp (NPO 3).

Staf- en Mijterfestival in Lochem

Het Staf- Mijterfestival Lochem wordt bezocht door honderden gezinnen uit Lochem en omstreken. Dit knusse gezellige evenement wordt steeds populairder en is echt niet meer weg te denken. Met Amerigo vanaf het Sinterklaashuis naar het Twentekanaal onder begeleiding van de te gekke Pietenband, graffiti-spuiten, met de brandweerpiet in een brandweerauto rijden... er is zoveel te beleven!

Sinterswijk: Bezichtiging slaapkamer Sinterklaas

Sinterklaas blijft dit jaar ook weer overnachten in het raadhuis. Wil je zien hoe Sinterklaas slaapt, dan staat de deur van zijn slaapkamer open en kun je binnen lopen. Burgemeester van Sinterswijk Joris Bengevoord heeft het raadhuis beschikbaar gesteld als Sinterklaashuis voor Sint en zijn pieten. Op de benedenverdieping is een grote kamer speciaal ingericht voor hen, inclusief bed, bureau en het grote Sinterklaasboek! 

Welkom bij de Sint, 's-Heerenberg

Op 23 en 24 november zijn de Sint en alle Pieten weer te bezoeken op Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg.  Kom de Pieten helpen met het inpakken van de cadeau’s en bak je eigen pepernoten! Maak muziek met de Pieten en de voetjes gaan van de vloer in de Pietendisco. Ontmoet Sinterklaas, zijn slaapkamer, de postkamer en het Pietenparcours.

Aadje Piraatje viert Sinterklaasfeest, Doesburg

Zoals altijd spelen de kinderen in het publiek een hoofdrol in de voorstellingen van Ton Meijer. In deze vertelvoorstelling vertelt hij met hun hulp een aantal verhalen. De voorstelling begint met het nieuwste boek van Aadje, en eindigt met het Sinterklaasverhaal!

 

OPGROEIEN in Sinterklaas-tijd

De Sinterklaastijd is een leuke maar voor kinderen toch ook echt een spannende tijd! Anne van Omme, kindercoach van Praktijk Bloei, schreef een blog over hoe je jouw kind goed kunt helpen tijdens deze spannende tijd.

BLOG: Sinterklaasje kom maar binnen met ..... je spanning!

Het verhaal van Sinterklaas voor grote kinderen

Hoe je 'Het Verhaal van Sinterklaas' zou kunnen vertellen, als je kind niet meer gelooft in Sinterklaas. Misschien de komende weken wel actueel bij veel gezinnen?  Dit blog kan je voorbereiden en kijk ook even naar de boekentip (Sinterklaas voor grote kinderen van Chariva).

 

Gratis download Sinterklaas kalenders

Download hier de gratis Sinterklaas aftelkalender 2019!

 

Download hier de gratis Sinterklaas schoen zetten kalender 2019!