Mad Science Theatertour van start in Nederland

Op zaterdag 5 oktober ging de theatershow 'Het grote Mad Science Theaterfeest' van Mad Science van start in Nederland. De eerste show was in theater De Schalm in Veldhoven en Go-Kids was er bij!

Mad Science Nederland bestaat dit jaar 15 jaar en dat vieren ze met een spectaculaire theatertour door heel Nederland. Samen met de Mad Science professor Bibber en zijn assistente ga je tijdens de show op zoek naar de formule om het perfecte feest te geven. Tijdens deze energieke kindervoorstelling trakteert Mad Science je op het leukste en meest spectaculaire proefjes uit de wereld van de wetenschap. 

Bij binnenkomst in de zaal krijgen we een onzichtbare stempel op onze hand door een Mad Science professor. Later wordt duidelijk waarom.

We betreden het laboratorium van professor Bibber. Zijn assistent laat ons stiekem binnen en kijkt wat er in de agenda staat voor die dag. Een groot feest is gepland voor het 15 jarig bestaan van Mad Science, maar ja, wat heb je allemaal nodig om een knalfeest te organiseren? En dan kan de professor zijn lijstje niet vinden. Met behulp van de kinderen in de zaal, die precies wisten wat er allemaal bij een feestje komt kijken, komen ze tot een lijst:

  • Taart
  • Ballonnen
  • Muziek
  • Slingers
  • Cadeautjes
  • Champagne 
  • Uitnodigingen

Ook de virtuele lab-assistent Kees wordt ook gevraagd om mee te denken en te helpen. Ondertussen wordt ook alles vastgelegd door de vloggende assistent van de professor. 

Katja, de katapult gaat helpen om met spoed en kracht de uitnodigingen de zaal in te versturen. Koos het proefkonijn wordt geblinddoekt i.v.m. hoogtevrees en wordt gelanceerd de zaal in. Heel hilarisch!

Alle mensen met een stempel mogen op het feestje komen. UV licht ultra violet licht heeft veel energie en laat dingen zien die je anders niet ziet. En natuurlijk waren wij ook voorzien van zo'n mooie lichtgevende stempel.

Voor de versiering worden er ballonnen opgehangen en worden er 2 volwassenen en kinderen ingeschakeld die over een wc rol mogen blazen. Met behulp van blazer Stella wordt de zaal mooi versierd met gekleurd wc papier door luchtkracht en windstroom.  Ook wordt er samen met het publiek een goede beat in gezet voor een Mad Science feestlied. Maar dan wordt er een taartdoos bezorgd met een hele aparte geur.......

De professor is inmiddels wel toe aan champagne maar één fles is niet voldoende voor de hele zaal. Wat nu? De professor gaat bubbeltjes maken. De champagne vliegt door de lucht. Hilarisch, vooral om gedurende de show dat nog even doorgaat! Helaas sneuvelt de verjaardagstaart maar virtueel assistent Kees regelt er nog 'eentje'. 

Ondertussen gaat de disco van start. De zaal krijgt een speciale Mad Science regenboog bril voor speciale disco effecten. Dit vinden de kinderen super! De verjaardagstaart is eindelijk gearriveerd. En het knalfeest kan beginnen. En zo laat de professor Bibber het dan ook flink knallen in theater De Schalm. En zo eindigde het feestje in Veldhoven. Na afloop kon je nog een leuke Mad Science goodiebag kopen en proefjes doen samen met een professor.

Er komen nog 25 shows in de theaters in Nederland. Kijk snel in dit overzicht of Mad Science ook binnenkort bij jou in de buurt in het theater komt:

Programma theatertour Mad Science 2019-2020

15-10 Roermond, ECI Cultuurfabriek
16-10 Dongen, De Cammeleur
20-10 Capelle a/d IJssel, Isala Theater
23-10 Hendrik-ido-Ambacht, C.C. Cascade
25-10 Almere, Kunstlinie Almere Flevoland
03-11 Venray, Schouwburg Venray
17-11 Bergeyk, Theater de Kattendans
24-11 Oss, De Lievekamp
28-12 Delft, Theater De Veste

05-01 Sittard, Schouwburg de Domeinen
09-01 Heerenveen, Posthuis Theater
26-01 Steenwijk, Rabo Theater de Meenthe
02-02 Laren, Singer Theater
16-02 Wijchen, Theater 't Mozaïek
19-02 Kampen, Stadsgehoorzaal Kampen
21-02 Nijverdal, ZINiN Theater
23-02 Vlaardingen, Stadsgehoorzaal Vlaardingen
07-03 Etten-Leur, Nieuwe Nobelaer
08-03 Goirle, CC Jan van Besouw
22-03 Nieuwegein, De Kom
29-03 Uden, Markant Uden
05-04 Eindhoven, Parktheater Eindhoven
18-04 Panningen, Dok6 Theater
19-04 Vianen, Theater Vianen
26-04 Leiden, Leidse Schouwburg

Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van Mad Science.

Wil je een voorproefje? Bekijk dit filmpje!