Kinderboekenweek 2020. En toen?

De Kinderboekenweek is dit jaar van 30 september t/m 11 oktober en het thema is dit jaar: En toen? Een thema die je terugneemt in de tijd. De boeken brengen de geschiedenis weer tot leven. Spannende verhalen over ridders en jonkvrouwen of over de oudheid en misschien wel een verhaal over de oorlogstijd. 

Koop je tijdens de Kinderboekenweek voor €12,50 aan Nederlandse kinderboeken, dan ontvang je gratis het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door Arend van Dam. Er is dit jaar ook weer een prentenboek van de Kinderboekenweek. Dit boek is geschreven door Mylo Freeman.  Hij is ook bekend van de boeken met het donkere prinsesje Arabella. Tijdens de Kinderboekenweek is dit prentenboek te verkrijgen voor maar € 7,25.  

Boekentips: En toen? 

We  hebben een paar boekentips in dit thema voor je verzameld. Leuk voor je kind om lekker zelf te lezen of om voor te lezen aan je kind.

Jochem Myjer - De Gorgels - En toen?

Ga op zoek naar je eigen geschiedenis met de Gorgels. En toen? is een uniek invulboek om samen met je familie in te vullen. Inclusief een uitklap-stamboom.

Guido van Genechten - Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's

Een hilarische rondleiding door de wondere wereld der dinosauriërs. Voor iedereen van 4 tot 250 miljoen jaar oud.
Dit is geen doodgewone kip. Dit is een dino. De Gallus gallus domesticus, jawel! En deze doodgewone kip - pardon - deze dino weet alles over de andere dinosaurussen. Dat zal hij wel even bewijzen!

Rian Visser - De steen en de tijd

Een zwerfkei uit de ijstijd maakt duizenden jaren geschiedenis mee. Boeren zetten hem rechtop. Romeinen en ridders komen voorbij. De tijd gaat steeds sneller. Wie kijkt er nog om naar de steen?

Thijs Goverde - AVI kanjers - Vandaag ben ik ridder!

Lekker dikke verhalenbundel met meer dan 30 verhalen over ridders. Over de hete helm van ridder Kees. Over ridder Flip die altijd de beste wil zijn. En over ridder Bas die een plas moet. En dat is niet makkelijk, met een harnas aan!

Selma Noort - De zee kwam door de brievenbus

Midden in de nacht maakt mama Liesje en haar zus wakker. Het is ijskoud en het stormt. ‘Snel, kleed je aan!’ zegt mama. ‘De zee komt. De dijk is kapot.’Liesje moet helpen om spulletjes naar boven te brengen. Waarom eigenlijk? Denken papa en mama soms dat de zee naar binnen zal komen?
Liesje vertelde hoe zij als klein meisje de watersnoodramp meemaakte. Selma Noort schreef haar verhaal op in dit boek.

Bette Westera - Held op sokken

In de middeleeuwen, hadden alle ridders baarden. Behalve ridder Roderik, en daarom telde hij dan ook niet mee. Ridders zonder baarden waren alleen maar goed genoeg voor klusjes. Hij mag geen draken verslaan of prinsessen uit torens redden en al helemaal niet op de vuist gaan met ridders uit een vreemd  land.  Maar ridder Roderik kan wel iets anders.....

Tosca Menten - Dummie de mummie 0 - Een jonge prins in het oude Egypte

Reis mee met de jonge Dummie door het oude Egypte!
Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni is de jonge, onbezorgde zoon van Achnetoet en zijn vrouw Enisis. Maar als zijn opa, koning Sadihotep sterft, wordt alles anders. De jonge prins moet ineens van alles leren voor als hij zelf later koning is. Maar Darwishi wordt veel liever goudsmid, zoals de vader van zijn beste vriend Noezi!

Janny van der Molen - Buiten is het oorlog

Indrukwekkend boek voor kinderen vanaf tien jaar over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog.

Iedereen kent het aangrijpende verhaal van Anne Frank. Miljoenen jongeren en volwassenen lazen en lezen haar dagboek. Ook jongere kinderen horen thuis of op school over Anne, de jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog.

Sylvia vanden Heerde - Vos en Haas - Het land van de Nijl

Een samenleesboek van Vos en Haas over mummies, piramides en farao's
'Het treft dat jullie mij treffen', knipoogt Rob. 'We gaan naar het oude Egypte, en ik ben jullie gids. Ik heb alles te koop, dus ook feitjes en weetjes.' 'Wat bedoel je met feitjes en weetjes?' vraagt Vos. 'Ditjes en datjes', zegt Rob. Daar wordt Vos ook niet wijzer van. Daarom geeft Rob een voorbeeld. 'Weet je dat het in Egypte heel droog en heet is?' vraagt hij. 'Ja', knikt Haas. 'Want in Egypte is er veel woestijn. Maar er stroomt ook een grote rivier door. Het is de Nijl.' Rob kijkt sip. Daar gaat zijn weetje! Haas wist het al!

Arend van Dam - Lang Geleden - Lang geleden…

De Nederlandse geschiedenis bevat veel mooie en spannende verhalen, maar vaak zijn ze te moeilijk voor jonge kinderen. Het luisterboek Lang geleden… biedt vijftig toegankelijke verhalen over de Nederlandse geschiedenis. Verhalen over jagers en verzamelaars, boeren en vissers, koningen en koninginnen. Maar ook over beroemde figuren als Rembrandt van Rijn, Jacoba van Beieren en Michiel de Ruyter.

Sarah Devos - Professor Kleinbrein - De Oude Grieken

Reis met Professor Kleinbrein terug in de tijd naar het oude Griekenland en ontdek alles over de indrukwekkende bouwwerken, de strijd tussen Sparta en Athene, de goden en godinnen, de eerste Olympische Spelen en de grote Griekse denkers.

Ken je ook al de andere boeken in de reeks Professor Kleinbrein over de Romeinen en Ridders?

Wil je nog meer leuke boekentips, kijk dan ook bij onze tips van voorgaande Kinderboekenweken. 

 

We wensen je veel (voor) leesplezier!