Even Sparren! 

Iedere ouder is wel eens onzeker. Doe ik het wel goed? Ben ik niet te streng, of moet ik juist strenger worden? Geef ik mijn kind wel genoeg complimenten? Hoe moet ik mijn kind voorbereiden op de middelbare school? Laten ik mijn baby even huilen ’s nachts of moet ik er meteen heen? Even afstemmen en kortsluiten met je partner is dan wat je doet. Maar als je alleenstaande (gescheiden) ouder bent, is dat niet zo vanzelfsprekend. 

Twee jaar geleden werd ik van de ene op de andere dag ongewild alleenstaande moeder. Met een baby van zeven maanden en een opgroeiende peuter van 3 jaar zat ik met enige regelmaat met mijn handen in het haar. Ik was soms te moe om me bezig te houden met opvoeden of te gemakzuchtig om corrigerend op te treden en werd onzeker van alles en iedereen die een mening had over de gang van zaken rondom de scheiding. Ik leefde niet, ik overleefde dag in, dag uit. 

Met mijn twee kinderen ging het ogenschijnlijk goed. Toch merkte ik zo af en toe dat, niet alleen ik maar ook zij ‘last’ hadden van de scheiding. De oudste werd boos om niks, huilde sneller omdat ie vond dat hij nooit wat mocht, plaste weer in zijn bed en schreeuwde ten slotte dat hij dat ie liever bij papa zou wonen. Dat was voor mij de druppel. Niet alleen ik liep op mijn tenen, ook bij mijn kinderen had de scheiding er ingehakt. Ik ging gebukt onder de verantwoordelijkheid voor deze twee die ik nu helemaal alleen droeg. Het moest anders. Niet alleen voor mijzelf maar zeker voor mijn jongens. 

Bij toeval kwam ik terecht bij Lily van kinder- en oudercoaching I Rörelse. Ze hoorde rustig mijn verhaal aan en nam alle tijd. Ze gaf me zo’n positief gevoel. De manier waarop Lily reageerde, in alle rust en met zoveel liefde, was ontzettend fijn. Ze legde mij uit dat het welzijn van kinderen begint bij het welzijn van ouders. Als ouders niet lekker in hun vel zitten, spanningen hebben of moe zijn, heeft dit direct een weerslag op de kinderen. Ik deed er goed aan om bij mezelf te beginnen. Ik kocht een ‘Even-sparren-strippenkaart’. Een kaart waarmee ik drie keer een half uur met Lily mocht sparren over al mijn onzekerheden en vragen maar waar ik ook gewoon mijn hart kon luchten. 

Lily gaf mij in deze gesprekken hele mooie concrete tips en beantwoordde samen met mij vragen die je normaal met je partner zou bespreken. Tijdens deze momenten kon Lily zo goed inschatten welke normen en waarden ik belangrijk vind. Toch kon ze ook op een juiste manier bijschaven zodat ik met tips naar huis ging passend bij de leeftijd van mijn kinderen. Ze was een echt luisterend oor en wist een sfeer te creëren waarbij er geen goed of fout bestaat. 

Waar Lily ook in uitblinkt is om samen met jou te ontdekken welke talenten en mogelijkheden je hebt. Zo ontdekte ik dat ik een ster ben in het organiseren van uitstapjes voor mijn kinderen, loop ik over van liefde voor hen en kan ik goed inschatten en aanvoelen waar zij behoefte aan hebben. Doordat Lily juist deze talenten uitvergroot en benadrukt voel je al na de eerste sessie dat je zelfverzekerder bent en steviger in je schoenen staat. 

Lily heeft er in drie sessie voor kunnen zorgen dat ik weer ruimte kon ervaren binnen de opvoedtaken. Zelfs de last en pijn die de scheiding met zich meebracht heeft zij kunnen verzachten door mij opnieuw te doen laten geloven in mijzelf. 

Tot op de dag van vandaag denk ik regelmatig aan de tips van Lily, het vertrouwen dat ze me gaf en de rust die ik heb mogen ervaren tijdens onze gesprekken. Ik zou deze sessies alle (alleenstaande) ouders willen aanraden. Niet alleen voor jezelf maar zeker voor jouw kind(eren). Want wat Lily ook al aangaf tijdens onze eerste kennismaking; een gelukkig kind kan niet bestaan zonder een gelukkige ouder. 

Gun jezelf dit!

Even Sparren-strippenkaart 

Met deze strippenkaart heb je 3x 30 minuten de mogelijkheid om met Lily in gesprek te gaan. Dit kan zijn van tegen haar aanpraten zijn tot je hart luchten of om advies vragen. Onder het genot van koffie of thee biedt Lily een luisterend oor en geeft ze hier en daar een advies passend bij de leeftijd van jouw kinderen. 

Dus maak je je zorgen, weet je niet of je aanpak als opvoeder de juiste is of voel je je eenzaam bij het maken van opvoedkeuzes? Gun jezelf een ‘Even-sparren-moment’! 

Voor €45,- koop je de strippenkaart. Deze strippenkaart is een jaar geldig. 

 

 

Naast de ‘Even-sparren-strippenkaart’ biedt Lily ook opvoedparty’s aan, een gezins-APK of kun je een workshop ‘Hulp bij opvoeden’ volgen. Meer informatie vind je hier

 

Lienke Eenink