De Needse Berg en uitkijktoren

Naar aanleiding van een tip van één van onze volgers vertrokken wij op een zondagochtend richting Neede, daar ligt de Needse berg. Dit is een stuwwal van 35 meter hoog uit de laatste ijstijd. Ver voor die tijd leefden er grote dieren in dit gebied, zoals de oeros, beren en woudolifanten.

Bij de VVV in Neede zijn twee speurtochten te koop waarbij Woudy de weg wijst door het mooie bosgebied. Ook zonder de speurtocht-boekjes is de route te lopen, echter kun je dan niet meedoen aan de opdrachten. Middels paaltjes met een afbeelding van Woudy zijn de routes zeer goed aangegeven en kunnen de kinderen ons prima de weg wijzen!

De routes zijn af en toe uitdagend (al kan je de tè uitdagende stukjes ook omzeilen door een kleine omweg te maken). Onze kinderen vinden het prachtig: hoe meer uitdaging hoe beter, dus glijden ze van een zandhelling af en rennen ze van Woudy naar Woudy! De route loopt op sommige stukjes langs de helling van de Needse Berg, daar moet je (kleine) kinderen echt even extra in de gaten houden! 

Na ongeveer 3 kwart van de route kom je op een heerlijke open plek in het bos en worden de kinderen beloond met een survival traject, Woudy de olifant (als glijbaan) en andere leuke (natuurlijke) klimmogelijkheden. Er staan ook een aantal tafeltjes om even uit te rusten. Nadat onze kids genoeg gespeeld hadden, liepen wij weer verder om nog een paar opdrachten te doen. 

Wij hadden onze auto niet bij de molen geparkeerd maar bij onderstaande parkeerplaats. Vanuit daar kan je ook nog even naar de (gratis te beklimmen) uitkijktoren (16 meter hoog!). Bij goed weer zijn veel dorpen in de omgeving te zien, erg leuk! 

Wil je liever niet de route lopen maar wel naar de speelplek, dat kan ook, redelijk dichtbij is een (kleine) parkeerplaats.

Wij vonden het een erg leuk GRATIS uitje!

 

VVV Neede/Tip: Oudestraat 52C te Neede (hier kan je de speurtochten kopen)

Parkeerplaats dichtbij de speelplek: 52'9'2N 6'35'42 E

Onze parkeerplaats (vanaf hier kun je ook de route starten, en sta je dichtbij de uitkijktoren) Brummelweg te Neede

Uitkijktoren: Beukenbosweg te Neede