STEAM Acdemy: FIRST LEGO LEAGUE

Wat is de First LEGO League?

De First LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”.

Het Thema van 2019 – 2020 - CITY SHAPER 

Meer dan ooit moeten we samen innoveren en problemen oplossen. In de FLL maak je deel uit van een bloeiende gemeenschap boordevol inspiratie, creativiteit en hoop op een sterkere, duurzamere toekomst – een die beter is gebouwd door het samen te doen. Jullie hebben de macht om steden, dorpen en plaatsen, die jullie thuis noemen, tot nieuwe hoogtes te brengen. Met de steun van de FLL- gemeenschap, is dit jullie kans onze toekomst te leiden en verbeteren.

DOE JE MEE?

Ben je tussen de 9 en 15 jaar oud, woon je in de omgeving van Winterswijk en lijkt je het leuk om onderdeel te zijn van een team dat samen met een robot missies gaat vervullen met LEGO Mindstorms? Kom dan! Je bent van harte welkom. Bart en Sabine helpen je verder!

Oefenmiddagen

Vanaf 3 september tot 14 december zijn de dinsdagmiddagen van 14:30 – 16:30 uur aan het Beatrixpark 22 ingepland voor de First LEGO League. Afhankelijk van het team wordt gekeken wat precies nodig is. Het doel is de regiofinale bij het Saxion in Enschede op 14 december te behalen!

Impressie van vorige keer: