Open Monumentendag: Middachten te bezoeken tegen gereduceerd tarief

  • van:  15 september 2019 12:00
  • tot:  15 september 2019 16:30
Open Monumentendag: Middachten te bezoeken tegen gereduceerd tarief

Open Monumentendag: Middachten te bezoeken tegen gereduceerd tarief

DE STEEG - Tijdens de Landelijke Open Monumentendagen zijn duizenden monumenten in heel Nederland gratis of met korting toegankelijk. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt. Landgoed Middachten doet mee op zondag 15 september. Het kasteel en de tuinen zijn deze dag met 50% korting te bezoeken. Op vertoon van een entreekaartje kunnen bezoekers tevens deelnemen aan een rondleiding langs plekken van plezier; het Open Monumentendagthema van 2019.

Middachten
Landgoed Middachten is op nationale schaal van grote waarde als cultureel erfgoed. De rijke historie, nauwe verbondenheid met een familie en de compleetheid – van laan tot livrei - inclusief woon- en leefcultuur, maakt Middachten uniek.

Rondleidingen langs plekken van plezier
Op vertoon van een entreekaartje kunnen bezoekers mee met een rondleiding langs de plekken van plezier op Middachten. Een gids neemt deelnemers mee naar de oudste squashhal van Nederland, het koetshuis, het grastennisveld, croquetveld en groene theater.

Kasteel
Het huidige kasteel Middachten is eind 17de eeuw gebouwd op de plek van een middeleeuwse voorganger. Doordat kasteel Middachten nooit is verkocht, is de inboedel bewaard gebleven. Het is dan ook volledig ingericht met authentieke meubels en voorwerpen. Kasteel Middachten is nadrukkelijk geen museum, maar een bewoond huis. Direct bij binnenkomst door de monumentale voordeur voelt u de huiselijke, warme sfeer. Op zondag 15 september kunt u het kasteel op eigen gelegenheid bekijken, er zijn geen rondleidingen.

Tuinen
Landgoed Middachten onderscheidt zich van veel andere landgoederen door de indrukwekkende tuinen, die groene kamers worden genoemd. Met een rozentuin, een geurende kruidentuin, een openluchttheater met coulissen van taxushagen, grote grasparterres en zeldzame boomsoorten doen de tuinen majestueus aan. Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers in de tuinen genieten van de nazomerkleuren. Verder behoort een partijtje tennis of croquet tot de mogelijkheden. 

Praktische informatie
Tijden: 
De tuinen zijn open van 10.30 - 16.30 uur (laatste toegang om 15.30 uur). Het kasteel is open van 12.00 - 16.30 uur (laatste toegang om 15.30 uur). De rondleidingen langs plekken van plezier starten om 12.30, 13.30 en 14.30 uur vanaf de oranjerie.
Entree: Kasteel en tuinen: € 5,50 p.p. (i.p.v. € 11,00 p.p.), kinderen tot 12 jr. gratis.  Alleen tuinen: € 3,00 p.p. (i.p.v. € 6,00 p.p.). kinderen tot 12 jr. gratis. 
Parkeren: 
Parkeerplaats Smidsallee, Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.             Entree via de oranjerie.
Informatie - www.middachten.nl