Technische workshop pakketjes voor thuis.

Nieuwe serie Make-It@Home kits: uitdagende techniekactiviteiten voor op schoolvrije dagen

Na weken van thuisonderwijs kunnen de kinderen eindelijk weer een dag of dagdelen naar school. Omdat ze nog niet alle dagen op school onderwijs krijgen blijft het belangrijk dat ze, vanuit huis, te inspireren om iets leuks én nieuws te doen.

Tetem biedt kinderen en jongeren uitdagende maakactiviteiten en online workshops, allemaal op het gebied van techniek en digitalisering. Een online concept dat eenvoudig in huis te halen is! Ze kunnen eindeloos aan de slag met de Make-It@Home kits, want de succesvolle techniekkits zijn uitgebreid met uitdagende en leerzame nieuwe kits!

Make-It@Home kits

De Make-It@Home kits zijn techniek pakketjes voor kinderen van 6 t/m 12 jaar waar ze thuis veel plezier aan beleven én tegelijk wat van opsteken. Er waren al vier Make-It@Home kits; de Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-hand en de Elektronische wenskaart. Onlangs zijn de Elektromagneet & Circuit Buddies en de Festive Flashlight uitgekomen en binnenkort verschijnt het Magnetisch Zwevend Potlood.

Festive Flashlight

Deze techniekkits zijn een superleuke manier om samen met je kind met verschillende technieken aan de slag te gaan. Allemaal met uitgebreide uitleg via tutorials, werkbladen en instructiekaarten.
Maak bijvoorbeeld je eigen feestelijke Festive Flashlight, een LED-zaklamp die een zelfgemaakt figuurtje kleurrijk oplicht. Als figuurtje kun je bijvoorbeeld een ster, smiley of superheld ontwerpen en het tot leven laten komen in het donker. Leuk voor als ze gaan kamperen in eigen tuin of tijdens een logeerpartijtje!

 
Hoe werkt het?
Ouders/verzorgers kunnen bovenstaande kits bestellen via Tetem (zie hieronder ‘bestellen’). Nadat deze thuis zijn bezorgd zitten in het pakketje de benodigde materialen.

Er is nog meer!

Naast de Make-It@Home kits kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar Code-It@Home programmeer workshops volgen. Hier leren ze alles over coderen, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Via een speciale website (code-it.tetem.nl) kunnen ze kosteloos de workshops volgen

Online tutorials
Bij elke kit is een online tutorial beschikbaar via http://make-it.tetem.nl/. Hierin wordt stap voor stap het maakproces uitgelegd. De tutorials zijn nog volop in de maak en komen op de volgende momenten online:
 
Bestellen
De kosten bedragen tussen de  € 3,-  en €5,00 per kit, inclusief verzending.  Plaats je bestelling via het bestelformulier