Spelen met LEGO voor alle leeftijden bij Museum Buurtspoorweg

Inmiddels is “Bouwen met LEGO” bij Museum Buurtspoorweg een begrip in Twente en omstreken. Honderden bezoekers komen jaarlijks af op dit unieke evenement. Dit jaar worden de zogeheten LEGO-dagen van Museum Buurtspoorweg gehouden op 6, 7 en 8 augustus van 10:00 tot 17:00 uur. Daarvoor wordt de museumloods op station Boekelo omgetoverd zijn tot een inspirerende LEGO-wereld, waarbij er van alles te zien én te doen is voor jong en oud. De stoomtreinen rijden deze dagen volgens een extra uitgebreide dienstregeling en pendelen elk uur op en neer tussen station Haaksbergen en station Boekelo. Een ideaal vakantie-uitje voor het hele gezin!

Wat is er te beleven
Drie dagen lang biedt Museum Buurtspoorweg een gevarieerd programma voor alle leeftijden. Zo kun je terecht op de extra grote Playgrounds om met DUPLO® en LEGO® de mooiste creaties te bouwen, zullen er alle dagen een ballonnenclown én een schminkteam aanwezig zijn en maakt één van de deelnemers op verzoek leuke armbandjes met behulp van een echte lego-trein. Één ding is zeker, niemand hoeft zich te vervelen.  Schuif bijvoorbeeld aan bij een gave workshop, verzorgd door techniekmuseum Oyfo uit Hengelo. Of ga kijken bij de internationaal op YouTube bekende Bananenbuurman. Hij gebruikt een echte stoomlocomotief als decor voor zijn spectaculaire treinbaan. Daarnaast zijn natuurlijk veel van de vertrouwde deelnemers weer aanwezig met hun LEGO verzamelingen. Tijdens Bouwen met LEGO® kun je de mooiste creaties bekijken, bewonderen én wellicht je eigen verzameling aanvullen.

Elk uur een stoomtrein
Om iedereen de kans te geven met LEGO te spelen zullen de stoomtreinen van Museum Buurtspoorweg deze dagen rijden volgens een 1-uurs pendeldienst tussen Haaksbergen en Boekelo. Heb je geen zin (meer) om met LEGO te spelen? Dan is er nog heel veel te zien én te doen in de rest van het museum. 

Zo vaak met de stoomtrein als je wilt
Maak je tijdens dit evenement een ritje met de stoomtrein? Dan zit entree tot het evenement inbegrepen in je treinticket. Een treinticket is altijd geldig als dagkaart, wat betekent dat je op dezelfde dag zo vaak met de stoomtrein mag als je wilt. Natuurlijk kun je het evenement ook bezoeken zonder een stoomtrein rit. Een toegangsticket kost dan € 5,00 vanaf 4 jaar.  Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree tot het evenement.

Meer informatie & tickets
Wil je meer weten over het programma, de treintijden, prijzen of online tickets? Kijk dan op www.museumbuurtspoorweg.nl voor meer informatie. 

Tip: wil je op de hoogte blijven van leuke uitjes in Twente, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.