HERFSTVAKANTIE BOMVOL RIJDAGEN EN ACTIVITEITEN BIJ MUSEUM BUURTSPOORWEG

Tijdens de herfstvakantie is er van alles te zien en beleven bij Museum Buurtspoorweg. Niet alleen zullen de treinen elke dag rijden, ook zijn er op beide stations in Haaksbergen en Boekelo, allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Zoals activiteiten met Lego om de gemiste lego dagen van afgelopen zomer in te halen.

Ga op ontdekkingstocht en beleef het boeiende verleden van ons lokaalspoor. Alleen hier voel je de geur van verbrande kolen in je neusgaten, de originele bekleding en het houtsnijwerk van de rijtuigen onder je vingers. Alleen hier waait de wind door je haren terwijl je door de open raampjes het Twentse landschap aan je voorbij ziet glijden.  Welkom in het leukste stoomtreinmuseum van Oost Nederland.

Overzicht rijdagen herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie kun je elke dag een treinrit komen maken. Daarbij wisselen ze af met onze stoom- en diesellocomotieven. Het rij overzicht vind je op de website van Museum Buurtspoorweg. 
Let wel op, er is beperkt plek in verband met de maatregelen inzake Covid-19. Je kunt eenvoudig je plek reserveren via de website, www.museumbuurtspoorweg.nl.

Kom spelen met LEGO® en win een Vriendenpas
Het evenement Bouwen met LEGO® kon dit jaar vanwege Corona helaas niet doorgaan. Gelukkig hebben ze een leuk alternatief bedacht met LEGO stenen. In de museumloods op station Boekelo vind je in de herfstvakantie verschillende bouw-tafels. Terwijl je wacht tot de trein weer terug gaat kun je hier naar hartenlust de mooiste creaties maken. Er valt zelfs iets mee te winnen, want wie bouwt de mooiste locomotief?

Daarnaast zijn het stationsgebouw uit Haaksbergen én de stoomlocomotief De Kikker in legosteentjes te bewonderen in Boekelo en zullen er diverse modeltreinen rijdend te zien zijn. Dit alles wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Dol op Bouwen en Blokbricks Lego®.

Overige activiteiten
Ook op station Haaksbergen is er van alles te doen. Ga bijvoorbeeld op expeditie met Jack de stationskat en ontdek op speelse wijze de geschiedenis van de stoomtreinen. Of kruip in de huid van een machinist of conducteur met behulp van de verkleedkist. Kom je met opa en oma? Dan kunnen zij je misschien nog wel voordoen hoe ze vroeger speelden met loophoepels. En natuurlijk staan de vrijwilligers klaar om al je vragen te beantwoorden en laten ze je heel graag kennis maken met het vertreksein of het historische handeltoestel. Probeer jij onder hun begeleiding maar eens een vertreksein om te zetten of een wissel te bedienen. Daar heb je best wel spierballen voor nodig.

Bezoek ook eens de  werkplaats van Museum Buurtspoorweg. Hier vind je  de stoerste gereedschappen waarmee de treinen en rijtuigen onderhouden. worden. Of ga op bezoek bij Gait in zijn ploegkeet, hij weet alles over werken aan het spoor. En sla ook vooral onze locomotievenloods en de ouderwetse telefooncel naast de werkplaats niet over. Tot slot kun je in de Goederenloods even helemaal tot rust komen met wat drinken en iets lekkers. Kortom, je hoeft je geen moment te vervelen bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen en Boekelo.

Najaarsstoomdagen bij Museum Buurtspoorweg
Midden in de 2 herfstvakantieweken valt het weekend van 17 en 18 oktober. Dan organiseren ze bij Museum Buurtspoorweg de jaarlijkse Najaarsstoomdagen. Tijdens deze dagen rijden de treinen extra vaak. Voor zowel personen- als goederenvervoer. Zo kun je onder andere zien hoe het transport van o.a. zout- en kolenvervoer vroeger ging. Daarnaast is er op  zaterdag 17 oktober weer een prachtige avondrit rijden en kun je in het donker met de stoomtrein. 

Coronaproof uitje 
Bij Museum Buurtspoorweg gelden belangrijke maatregelen om een bezoek voor iedereen zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. De perronwachten vertellen je heel graag wat de regels zijn en hoe je binnen de maatregelen toch alles van ons mooie museum kunt zien én beleven. Zo blijft het verplicht om vooraf een treinkaartje te reserveren, aangezien we een beperkte capaciteit hebben in onze treinen. Daarbij rekenen we als museum van harte op jullie medewerking. Kom alleen als je geen klachten hebt volg de aanwijzingen van onze medewerkers. Zo zorgen we er samen voor dat een bezoek aan Museum Buurtspoorweg een bijzondere en onvergetelijke ervaring wordt. Wil je meer weten over onze maatregelen? Kijk dan op onze website.