De laatste 2 weken van oktober staan bij Museum Buurtspoorweg in het teken van de herfstvakantie. Met extra rijdagen en leuke activiteiten is er gedurende deze weken van alles te zien en te doen op de stations Haaksbergen en Boekelo. De aftrap van het programma is zondag 17 oktober, deze dag houdt Museum Buurtspoorweg haar jaarlijkse Najaarsstoomdag en wordt er gereden volgens een extra uitgebreide dienstregeling én zijn alle rijvaardige stoomlocomotieven in actie te zien.

Najaarsstoomdag
Zondag 17 oktober wordt er maar liefst 8 keer heen en weer gereden tussen Haaksbergen en Boekelo. De eerste trein vertrekt om 10:20 uur vanaf station Haaksbergen en de laatste trein vanaf station Boekelo vertrekt om 18:00 uur. Speciaal voor deze dag kan er ook opgestapt worden vanaf station Boekelo. Tijdens de Najaarsstoomdag is er van alles te zien en te doen. Zo vind je op station Haaksbergen diverse stoommachines en een bijzondere collectie blikken vrachtwagens, in de museumloods op station Boekelo staan verschillende modelbanen opgesteld. Ook komen de Tijdreizigers op bezoek. Het kan dus maar zo dat je in de trein naast een reiziger uit het verleden zit.

Vakantieprogramma
Tijdens de herfstvakantie is het museum vaker geopend en is er van alles te doen. Ga bijvoorbeeld op expeditie met Jack de stationskat en ontdek op speelse wijze de geschiedenis van onze stoomtreinen. Of kruip in de huid van een machinist of conducteur met behulp van onze verkleedkist. Kom je met opa en oma? Dan kunnen zij je misschien nog wel voordoen hoe ze vroeger speelden met loophoepels. En natuurlijk staan onze vrijwilligers klaar om al je vragen te beantwoorden en laten ze je heel graag kennis maken met het vertreksein of het historische handeltoestel. Probeer jij onder hun begeleiding maar eens een vertreksein om te zetten of een wissel te bedienen. Daar heb je best wel spierballen voor nodig.

Bezoek ook eens de werkplaats, waar je de stoerste gereedschappen vindt, waarmee ze de treinen en rijtuigen onderhouden. Of ga op bezoek bij Gait in zijn ploegkeet, hij weet alles over werken aan het spoor. En sla ook vooral de locomotievenloods en de ouderwetse telefooncel naast de werkplaats niet over. Tot slot kun je in de horeca, de Goederenloods even helemaal tot rust komen met wat drinken en iets lekkers. Kortom, je hoeft je geen moment te vervelen bij Museum Buurtspoorweg.

Voorbereid naar het Museum Buurtspoorweg
Met het versoepelen van de Corona-maatregelen vervalt de 1,5 meter maatregel. Dat betekent onder andere dat iedereen weer een eigen plekje mag zoeken in de trein en niet meer persé met dezelfde trein heen en terug hoeft te reizen. Omdat het museum een doorstroomlocatie is, kun je deze bezoeken zonder controle van de  Corona Toegangspas. Alleen binnen de horeca, in museumcafé De Goederenloods op station Haaksbergen kan naar deze code gevraagd worden. Hoe het precies zit met alle huidige maatregelen, dat leest je op de website van het Museum Buurtspoorweg.  

Reserveer snel je ticket(s)
Via onderstaande button vind je het hele programma van de Najaarsstoomdag en een compleet overzicht van alle activiteiten in de herfstvakantie. 

Reserveer en lees meer