Hagedissen zoeken in het Wooldse veen (10+)

  • van:  23 juni 2019 09:00
  • tot:  23 juni 2019 11:00
Hagedissen zoeken in het Wooldse veen (10+)

Hagedissen zoeken in het Wooldse veen (10+)

Op zondag kan je samen met een reptielenexpert op zoek naar hagedissen in het Wooldse veen. De wandeling start om 9.00 uur en voert door het bijzonder mooie hoogveengebied dat op de grens met Duitsland ligt. Opwarmen in de ochtendzon Hagedissen zijn koudbloedig en moeten zich daarom ’s ochtends eerst opwarmen voordat ze naar voedsel kunnen zoeken.

Het plankenpad dat door het veen slingert is een ideale opwarmplek. Tijdens wandeling maak je kans dan ook kans om daar hagedissen te zien. Ook ga je op zoek naar andere opwarmplekjes in het veen en krijg je antwoord op vragen als: ‘Waar vinden hagedissen verkoeling op zeer warme zomerse dagen? Wat eten ze eigenlijk? En waar vinden ze hun voedsel?’ Kortom; je leert de hagedissen van het Wooldse veen kennen.

Ook als de hagedissen zich niet laten zien, is het genieten in het Wooldse veen. Het is één van de nog laatst levende hoogveengebieden in Nederland. Bijzondere planten als zonnedauw en moerasaardbei zijn er te vinden. Vogels zingen er lustig op los en met wat geluk laat de prachtig gekleurde blauwborst zich zien.

Kosten € 5,= voor leden van Natuurmonumenten en € 8,= voor niet-leden (kinderen lid € 4,=, kinderen niet lid € 7,=).

Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Tickets zijn alleen van tevoren te koop via de website.

Wooldse Veen
Kuipersweg 0
7108bd Winterswijk


Website: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/wooldse-veen/agenda/wandeling-op-zoek-naar-hagedissen-wooldse-veen#2019-06-23T09:00