Ontdek alles over De Graafschap

In het Stadsmuseum van Doetinchem is een geweldige tentoonstelling voor jong en oud opgebouwd over de mooiste club van Nederland: De Graafschap!

De tentoonstelling is opgebouwd uit vier thema's; vreugde, verdriet, DNA en helden. In iedere ruimte zijn per thema onderdelen uit de geschiedenis van De Graafschap te zien. Gesprekken met supporters, medewerkers uit alle geledingen van de club en een archivaris, die heel veel heeft verzameld sinds de oprichting van De Graafschap in 1954, leverden mooie herinneringen op in woord, beeld en geluid. Historische overzichten en een tijdlijn met hoogte- en dieptepunten, virtual reality waarbij het lijkt of de bezoeker in de catacomben staat om het veld op te lopen, het kindermuseum met een vitrine vol foto’s en een tafelvoetbalspel, plekken waar rustig, in een comfortabele fauteuil, boeken doorgebladerd kunnen worden en waar filmpjes van de meeste hoogte- en dieptepunten continue te bekijken zijn. Het is zo gek niet te bedenken of het is te vinden en te zien.

Er is echter ook een minder gevulde vitrine te zien en een schaars gevuld prikbord. Bezoekers kunnen deze zelf vullen middels het aanbieden van een speciale herinnering of bijzonder en uniek object, dat betrekking heeft op De Graafschap. Dat maakt het dat de tentoonstelling aan het einde van de looptijd pas compleet is.

Tot en met zondag 25 augustus is de tentoonstelling tijdens de openingsuren van het Stadsmuseum, aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem, te zien. Entree is 4,75 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en bezoekers  met een museumjaarkaart kunnen de tentoonstelling gratis bezoeken. Het Stadsmuseum Doetinchem is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur

 

Onze blogger Mariska bezocht met haar dochters deze leuke tentoonstelling en schreef er een blog over: https://go-kids.nl/achterhoek/blog/superboeren-in-de-maak