Dag van de IJssel

© Peter Bakker

Zaterdag 28 september 2019 vindt de eerste editie van de Dag van de IJssel plaats. Van Arhnem tot Kampen verbinden initiatieven van bewoners, culturele makers, natuurorganisaties, waterschappen en gemeenten het IJsselgbied tot één groot festival van één dag.

Dag van de IJssel Museum De Waag Deventer

Heb jij ook iets gevonden in of nabij de IJssel? Op de Dag van de IJssel kun je je eigen vondst voorleggen aan en laten determineren door de gemeentelijk archeoloog Bart Vermeulen, die van 14.00-16.00 uur aanwezig is in Museum De Waag. Op vertoon van jouw vondst kun je het museum gratis bezoeken (max. 2 personen). Daarnaast zijn er om 13.00, 14.00 en 15.00 uur extra rondleidingen voor museumbezoekers.

Dag van de IJssel, Kinderactiviteiten

Speciaal voor kinderen organiseert IVN Wijhe in samenwerking met Staatsbosbeheer op de Dag van de IJssel diverse leuke en leerzame activiteiten rondom het infocentrum IJssel Den Nul. Je kunt er bijvoorbeeld uilenballen bekijken en uitpluizen, en vogelmemorie (van vogels uit het gebied) spelen met een prijsvraag. Ook is er een aquarium waar je waterbeestjes uit de lange kolk kunt zien. Je kunt ook zelf op zoek naar kriebelbeestjes in de boomgaard/bloemenwei. Daarnaast zijn er verschillende zoekkaarten waarop je dieren kunt determineren. 

Dag van de IJssel, het volledige programma

Kijk voor meer informatie op: https://beleefdeijssel.nl/programma/