Wat is er nu leuker dan buiten spelen? En het is ook nog gezond. We hebben een paar leuke uitjes voor buiten voor je op een rijtje gezet:

Staatsbosbeheer

Ook bij Staatsbosbeheer zijn ontzettend veel leuke kinderactiviteiten deze herfst te doen zoals in de Weerribben en op de Sallandse Heuvelrug. Zo zijn er deze vakantie bossafari's, kabouterweken, speciale wandelingen en bushcraft.

En uiteraard zijn er ook tal van leuke kinder- en wandelroutes in de regio te vinden. Zo zijn er kabouterpaden voor de allerkleinsten of korte en kindvriendelijke routes.

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Beleef een waanzinnig avontuur middenin de natuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo! Dit splinternieuwe klimbos ligt op steenworp afstand van NP de Weerribben. Er zijn 4 parcoursen die uitermate geschikt zijn voor zowel de beginnende als de ervaren klimmer. Kids met lengte vanaf 1.30 m kunnen al mee klimmen. Het klimbos heeft diverse arrangementen.

Dierenpark Taman Indonesia

Wel eens gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Binturongs die 30 meterhoog in de boom wonen? Deze en andere dieren uit Indonesië vind je in Dierenpark Taman Indonesia.

Sinds deze zomer kunnen de kinderen op ontdekkingreis naar Indonesië met hun eigen paspoort! Lees hier onze blog van Go-Kids reporter die het paspoort onlangs uitgetest heeft.

Samen met Reiziger Petan Pan of alleen, samen met je familie, je laten onder dompelen in de dans, het eten of de muziek van Indonesië. Welke eilanden ontdek je? Welke Indonesische hapjes ga je eten? Welke dieren ga je ontmoeten? Met het paspoort ontdek je alle eilanden van Indonesië, en deel je je ervaringen met opa’s, oma’s, ouders of je vriendjes. Dierenpark Taman Indonesia heeft deze herfst weer ontzettend veel leuke kinderactiviteiten.

Wandelen en spelen in de bossen en parken in regio Zwolle

Wat is de natuur toch prachtig in de herfst, mooie kleuren in oranje en geel , overal paddestoelen en natuurlijk de  natuurschatten zoals kastanjes, dennenappels, eikels en mooie bladeren .  Voor kids wordt een wandeling in de natuur alleen maar aantrekkelijker omdat je op zoek kunt naar die natuurschatten, lekkker kunt spelen met de gevallen bladeren en na afloop thuis kunt gaan knutselen met je vondsten in de natuur.  De bossen en parken in en om Zwolle zijn prachtig en gevarieerd en daarom hebben we een top 17 gemaakt met wandelroutes.

Natuurcamping de Lemeler Esch

Camping de Lemeler Esch ligt onderaan de voet van de Lemelerberg, net buiten Lemele. Deze camping is een ideeal vertrekpunt voor wandelingen en spelen in de natuur.  Je kunt een wandeling heerlijk afsluiten met een hapje en drankje in het gezellige Boscafé.  In de herfstvakantie zijn er voor zowel de campinggasten als dagrecreanten herfst doe dagen. Broodjes en marshmellows roosteren, knutselen en hutten bouwen, wat wil je nog meer?

Bezoekerscentrum Nunspeet

Het bezoekerscentrum in Nunspeet heeft tijdens de herfstvakantie weer te gekke kinderactiviteiten, zoals de kabouterweek en een lichtjes wandeling.

Speeltuinen in Zwolle

In de herfst, mits het weer het toe laat, is het heerlijk om lekker buiten te spelen.  Lekker de wind door je haren en vooral heel veel spelen. We hebben de 10 leukste speeltuinen in Zwolle op een rijtjee gezet. Zeker in de vakantie is het leuk om eens naar een andere speeltuin te gaan en daar in een 'nieuwe' speeltuin te spelen.

Reestdal Outdoor

Bij Reestdal Oudoor in Balkbrug kun je terecht voor leuke outdoor activiteiten en kinderfeestjes, familiefeestjes, maar je kunt hier ook op de camping overnachten en  nog veel meer in het mooie natuurgebied van het Reestdal.

Het Motorikpark
Ervaar een ongedwongen ontdekkingsreis langs natuurlijke speelpaden. Het Motorikpark op camping het Reestdal is een bijzondere outdoorspeeltuin, waarbij alle toestellen en oefeningen zijn gericht op het stimuleren van het concentratie- en coördinatievermogen. De natuurlijke speelpaden geven een extra uitdaging, dit maakt het Motorikpark een speciale speeltuin. Benieuwd? Ga dan snel eens langs!

Netl, de wildste tuin

Bij Netl in Kraggenburg kun je helemaal los gaan in de wildste tuin. Heerlijk wandelen of spelen op de speeltoestellen. Verstoppertje spelen in het bamboebos. Van de duinen af rennen of rollen. En na die tijd lekker bij de open haard van een warme chocomelk met slagroom bijkomen in het strandpaviljoen.

Kinderboerderijen

Er zijn natuurlijk ook tal van kinderboerderijen waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en dieren kunnen aaien of zelfs kunnen knuffelen. We hebben de 11 leukste kinderboerderijen in en om Zwolle voor je uit gezocht.

Speelparadijs en Kinderboerderij de Koperen Ezel

De Koperen Ezel is een kinderboerderij met speeltuin. Ze hebben naast ruim 40 ezels, ook cavia's, konijnen, geiten, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden,  schapen, chinchilla’s, wallaby's en een dormedaris en nog veel meer. 

Kortom: een kinderboerderij met heel veel dieren om te bewonderen en  mee te  knuffelen.

Kinderen kunnen hier ook klauteren en klimmen, springen op de springkussens, spelen in de overdekte apenkooi en skelteren op de skelterbaan! Bij de kinderboerderij is een binnen- en buitenspeeltuin waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. 

En het is helemaal leuk om op stap te gaan met een ezel. Variërend van uurtje of dagdeel wandelen.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert deze herfstvakantie  heel veel leuke activiteiten voor kinderen en het gezin. Bij Natuurmomumenten de Wieden en Natuurmonumenten Twente zijn bijna alle dagen wat te doen zoals de ING Wilde Buiten Dagen.

 

Overige uitjes in de natuur

Je kunt heerlijk wandelen op de Lemelerberg en het speelbos in de hol van de Leeuw is natuurlijk ook fantastisch. Een heerlijk combi voor jong en oud. En je kunt heerlijk bijkomen  bovenop de Lemelerberg.

En ken je de zandverstuiving de Haere bij 't Harde al? Dit een geweldige zandvlakte middenin het bos. Er is hier een wandelroute van ca. 3 km. En bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op de zandverstuiving. Kids kunnen in bomen klimmen en ravotten in het zand. 

 

 

 

 

Log In