Na een oproep via onze Facebook pagina  om het nieuwe kinderpaspoort bij Dierenpark Taman Indonesia te gaan testen hebben we veel aanmeldingen ontvangen. Familie Brink was gelukkige winnaar en mocht onlangs het park bezoeken en samen met hun zoon het kinder paspoort gaan testen. Ze hebben hun belevenissen van die dag en hun ervaring over het kinderpaspoort in deze blog verwerkt. 

Op zondag 9 juni hebben wij een bezoek gebracht aan dierenpark Taman Indonesia. Bij aankomst kun je de auto parkeren op een ruime parkeerplaats waarmee we door het park zouden gaan. Een leuke manier om kinderen te betrekken bij (gratis) en word je vervolgens verwelkomd door een prachtig Indisch gebouw. Bij binnenkomst waan je je meteen in Indische sferen. Nadat we de kaartjes hadden opgehaald, kreeg onze zoon het paspoort, alles wat ze te zien krijgen. Hij moest eerst een visum stempel krijgen, daar je anders het land niet in mag. Ook moesten naam, adres en met wie je op reis gaat ingevuld worden. Vervolgens kun je aangeven hoe je op reis gaat en wat je allemaal gaat doen. Zo krijg je een idee wat er allemaal in het park te doen is. Nadat deze handeling voltooid was, zijn we de specerijentuin binnengegaan.


In de specerijentuin moeten we op zoek naar bepaalde planten zoals: banaan, gember en koffie. De een is wat makkelijker te vinden dan de andere en niet alle planten staan er even goed bij. Uiteindelijk hebben we ook nog een selfie gemaakt bij de enorme afbeelding van de sawa’s.


Als we alles gevonden hebben in de specerijentuin en aan wat verschillende specerijen  geroken hebben (jammer dat sommige potjes al wat ouder waren, waardoor het niet meer goed te ruiken was, zoals het kaneel), gaan we de tuin weer uit. Via het winkeltje lopen we naar buiten, waar we de heerlijke geuren van Nasi Goreng met saté ruiken. Aangezien het al tegen enen loopt, besluiten we meteen maar wat te gaan eten en drinken. En dat moet dan natuurlijk ook in Indische stijl. Wij kiezen voor de Nasi Goreng met saté, maar onze zoon gaat voor de Indische loempia, lemper en stroop susu, maar natuurlijk ook een stukje spekkoek. Zo kan hij al wat smaken proberen voor als we deze zomer echt in Bali zijn. En natuurlijk moet hij mee proeven van wat papa en mama hebben. Ondertussen kan hij ook nog een hutje maken van bamboestokken en doek. En er is een overdekte ruimte, waar de kinderen
zich kunnen verkleden en met wajangpoppen kunnen spelen.


Na het eten gaan we de vogel- en dierentuin in. We zien allerlei vogels, zoals de Balispreeuw, de Rijstvogel en de Schamalijster, maar ook dieren zoals otters, een Beermarter en de Loewak. Om 2 uur komt er een dierverzorgster, die een aantal dieren eten gaat geven. Bij de Loewak mogen de kinderen zelf helpen, door stukjes fruit op het hok te gooien, waarna het door het gaas in het hok valt. Ondertussen vertelt ze over de dieren. In het park staan ook wat Indische huisjes, waardoor je een idee krijgt hoe het leven in Indonesië eruit moet zien.  We vervolgen onze weg en komen weer uit in het winkeltje. Hier kijken we nog even rond, waarna we weer een stempel gaan halen om Indonesië weer uit te kunnen.


Als we naar de auto lopen, komen we tot de conclusie dat het een klein, maar leuk park is. De toegangsprijs van €9,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen vanaf 2 jaar, is flink, maar wel begrijpelijk met de dieren die verzorgd moeten worden en het personeel dat daar voor nodig is. Het is een leuk park en zeker een bezoekje waard! Een aanrader als je je even in Indonesië wil wanen.

 

Groetjes,

Familie Brink uit Steenwijk