Wat ga jij doen in de herfstvakantie 2024 in de regio Utrecht & Amersfoort?

De leukste tips voor een hele gezellige herfstvakantie week!

Het is weer (bijna) herfstvakantie! De bladeren beginnen weer van de bomen te vallen en de kinderen hebben hun eerste schoolweken er weer opzitten! Tijd om daar weer een weekje bij te komen tijdens de herfstvakantie en eropuit te gaan in de regio Utrecht & Amersfoort! Wij hebben naast de uitjes uit deze blog nog meer activiteiten in onze agenda staan voor de herfstvakantie (én daarna!). Download onze gratis app om alle uitjes bij de hand te hebben! Je kunt ons ook vinden op Facebook en Instagram. Volg jij ons daar ook al? Dat vinden wij leuk.
Veel plezier en fijne herfstvakantie!

De leukste uitjes in de herfstvakantie

DierenPark Amersfoort

In de herfstvakantie beleef je een onvergetelijk avontuur tijdens de DinoAdventures. Stap in de tijdmachine en maak een reis van miljoenen jaren terug in de tijd. Ontdek alles over de dinotijdperken, sta oog in oog met reusachtige dino’s en pas op voor de gevaren die toen op de loer lagen! Met de speciale kortingscode boek je een ticket met maar liefst € 7,00 korting (op=op) met de kortingscode 2024DINO! Natuurlijk maak je de dag compleet met een bezoek aan alle dieren in DierenPark Amersfoort.
In de herfstvakantie organiseren ze ook DinoAdventures in het donker, extra spannend! Dat is van 25 oktober tot en met 3 november van 16:30 uur tot 17:30 uur. 
Tot € 7,00 korting >

DinoAdventures DierenPark Amersfoort

En wist je dat je elk weekend uilenballen kunt uitpluizen bij DierenPark Amersfoort?
Super interessante en leerzame activiteit voor het hele gezin!
Uilenballen uitpluizen >

Zwemmen bij Optisport Veenweidebad in Mijdrecht

Nieuw op Go-Kids Utrecht & Amersfoort is het Optisport Veenweidebad in Mijdrecht. Beleef een dag vol waterplezier in het fantastische zwembad Veenweidebad in Mijdrecht. Er is voor iedereen wat te doen: van een ruim wedstrijdbad tot een recreatiebad vol leuke extra’s. Voor de kleintjes is er een speciaal peuterbad van 10x4 meter, en het hele gezin kan samen razen van de glijbaan.
Optisport Veenweidebad > 
Halloween Discozwemmen 1 november >
Optisport Veenweidebad Mijdrecht

Play-in Utrecht

Er is zoveel te doen bij Play-in in Utrecht. Boek een van de toffe activiteiten voor het hele gezin. En houdt je kind van dagkampen? Ga dan lekker een dag spelen, klimmen en jumpen tijdens de OKKIEdag bij Play-in Utrecht waarbij de kids gebruik mogen maken van verschillende Play-in faciliteiten!
Tijdens de vakantie is en een Jump Deal en een VR Deal! 

Play-in Utrecht

Pretfabriek Woerden

In de vakantie en in het weekend zijn er tijdsloten, dus reserveer je plekje om teleurstelling te voorkomen. Ook leuk om te combineren met een Silent Disco, Gooien met Verf of Golf in the dark!

Batenstein Woerden & H2O Harmelen

Woerdensport bestaat uit verschillende zwembaden. Zwembad Batenstein in Woerden is lekker overzichtelijk en prettig zwemmen. Het heeft een recreatie bad met 'Turbo Dukkie' glijbaan. Bij lekker weer kun je ook nog in de buitenspeeltuin met midgetgolfbaan terecht!
Ook bij H2O Harmelen is het goed vertoeven en worden er extra activiteiten aangeboden in de herfstvakantie. 
Op 29 oktober organiseren ze een speciale herfstactiviteit bij H2O in Harmelen. Er is een ochtendprogramma, geschikt voor kinderen van 6+10 jaar en een een middagprogramma voor kinderen van 8-12 jaar. Ga samen met Roel Grouwstra naar buiten en maak een ontdekkingsreis in de natuur. 

Halloween Disco bij Batenstein

Lego dagkampen bij e2Young Engineers

Houden je kids van Lego en vinden ze het leuk om naar een dagkamp te gaan? Elke dag begint het programma om 09.30 uur. Iedereen doet eerst een voorstelrondje. Daarna krijgen ze wat uitleg over ons programma en de Lego bouwpakketten van e2 Young Engineers. Vervolgens duiken ze in de technische en natuurkundige principes van de modellen die ze gaan bouwen. 

Speurtocht: Griezelige Gasten in Kasteel de Haar

Het spookt deze herfst op Kasteel de Haar. Er werd een groot gemaskerd bal gehouden op het kasteel. Er waren veel echte griezels, iedereen was verkleed. Opeens waren de Griezelige Gasten verdwenen. Ga je griezelspeuren je in de herfstvakantie? De speurtocht is gratis verkrijgbaar bij een kasteelkaartje. 

Griezelige Gasten Kasteel de Haar

Disco en lasergamen bij Monkey Town Maarssen

Deze vakantie kunnen de kinderen zich weer helemaal uitleven bij Monkey Town Maarssen, alle dagen zijn ze geopend. Op maandag 28 oktober is het Discoparty met de leukste DJ van Nederland: Blijwin. Op dinsdag 29 en donderdag 31 oktober is het gratis Lasergamen!

Monkey Town Maarssen >

Naar buiten!

En wat is er leuker dan genieten van een mooi bos in de herfst. Vallende bladeren, diertjes en paddenstoelen zoeken. Natuurlijk kun je er ook veel mooie kastanjes en dennenappels vinden! Gebruik hiervoor onze natuurbingo. Wij hebben de mooiste wandelroutes van Staatsbosbeheer, de leukste speeltuinen en speelbossen op een rijtje gezet voor veel herfstplezier! 

De leukste binnenuitjes

Als het weer wat slechter is, willen de kinderen nog steeds hun energie kwijt of lekker chillen tijdens een film. Dan vermaken ze zich vaak erg goed bij een van onze favoriete aanbieders van binnenactiviteiten: Film kijken, gamen, spelen of jumpen is altijd een goed idee!
Ouders kunnen genieten van een heerlijke kop koffie, terwijl de kinderen zich goed vermaken. 

Go!Gaming Utrecht

Dierenuitjes in het hele land!

Zijn je kinderen gek op dieren? Wij hebben twee leuke blogs voor je klaar staan met leuke uitjes tips in het hele land! De Dino uitjes voor stoere kinderen en de dierenuitjes blog voor de leukste uitjes. 

DierenPark Amersfoort

Halloween in de regio Utrecht & Amersfoort

Halloween valt dit jaar in de herfstvakantie. Er zijn veel leuke activiteiten in de regio. Lees ze allemaal in de speciale Halloweenblog.
Halloween in de regio Utrecht & Amersfoort >
Halloween in de regio Utrecht & Amersfoort

Theater en concerten

Kindertheater De Toverknol Utrecht

Nog tot en met 13 november kun je bij Kindertheater de Toverknol in Utrecht genieten van de voorstelling Juno's dromen. Geniet van het verhaal terwijl de kinderen verkleed naar de voorstelling kijken. 
Juno's dromen tickets >

In de herfstvakantie organiseert Kindertheater De Toverknol in Utrecht ook toffe theaterkampen! 
Theaterkampen De Toverknol >

Juno's dromen

Concertagenda TivoliVredenburg

Het seizoen is weer begonnen. TivoliVredenburg Utrecht heeft een mooi familieprogramma samengesteld. Van Groove beest Fenix, tot my first festival en decemberliedjes, er is voor ieder wat wils. Bekijk snel de agenda en boek kaartjes voor je favoriete concert!
Groove beest Fenix 6+ | 27 oktober 2024 >
Sara's Mysteries 6+ | 17 november 2024 >
't Zet je schoenconcert 3+ | 30 november 2024 >
My first Festival | 28 december 2024 >
Bekijk de volledige agenda en boek je favoriete concert >

Kindertheater special 2024-2025

Wat zijn de leukste jeugdvoorstellingen in de Nederlandse theaters in het seizoen 2024/2025? Superleuke kinder musicals en andere shows voor uiteenlopende leeftijden... wij hebben er weer een heel stel voor je op een rij gezet in onze nieuwe Theater Special. Tijdens de herfstvakantie is het Kindertheaterweek en zijn er erg veel voorstelling! 
Theaterspecial >

Eropuit, ook buiten de regio

Vanuit onze centraal gelegen regio, ben je ook snel op andere leuke plekken in de regio's naast ons. 

In de agenda voor najaar 2024

Sinterklaas komt naar Nederland

Op 16 november 2024 komt Sinterklaas weer in het land. Het Sinterklaasjournaal begint de week vooraf weer en ook de verschillende intochten zijn weer gepland. Om de Sinterklaasstress bij de kinderen wat te verminderen, hebben wij de gratis printable aftel- en schoenzetkalender weer voor jullie klaar staan.
Download de printables >

Sinterklaas aftel- en schoenkalender

Kinderfeestje?

Heb je binnenkort een kinderfeestje? Leuk! Wij hebben veel tips voor kinderfeestjes, zowel thuis als op locatie. 

Kinderfeestjes