Met Go-Kids reporters Jari en Noud bezochten we de Fabriek in Woerden waar zij een gezellig avontuur tegemoet gingen: de glow-in-the-dark midgetgolfbaan. Het beloofde een spannende middag te worden met een fanatiek spelelement!

Golf in the Dark >

Golf in the dark Midgetgolf Fabriek Woerden

De jongens werden ontvangen bij de balie, waar ze via een video uitleg kregen over het spel. Ze stonden al geboeid te kijken en hadden er superveel zin in! Daarna mochten ze passende golfsticks uitkiezen en kregen ze eigen balletjes mee. Ze wisten al dat het donker zou zijn en dat vonden ze wel een beetje spannend, maar bij binnenkomst was de spanning meteen verdwenen: wat ziet het er gaaf uit! De golfbaan is gehuld in blacklights, waardoor de ballen, de banen en het handgemaakte decor oplichtten en er tof uitzien. Ze voelden zich alsof ze in een andere wereld waren binnengestapt! 

18 holes midgetgolf

De 18 holes waren stuk voor stuk in verschillende thema's ontworpen, wat het spel keer op keer verrassend en uniek maakte. Terwijl Jari en Noud zich een weg baanden door de diverse banen, werden ze steeds fanatieker. Het niveau van de banen verschilde waardoor de ene baan voor Jari makkelijker was en de andere baan voor Noud. Bij sommige banen kon je ook kiezen om het iets makkelijker of iets moeilijker te maken. Hierdoor bleef het tot het einde spannend wie er zou winnen!

golf in the dark woerden Fabriek

Witte kleding 

Het dragen van witte kleding, zoals aanbevolen, versterkte het effect van de blacklights. Dit maakte het nóg leuker! Jari en Noud lachten veel tijdens het golfen. Ze probeerden elke hole te overwinnen, wat niet altijd lukte, en waren zich ervan bewust dat het extra uitdagen was omdat het ook donker was. De verrassende elementen in de banen maakte ook dat het lastiger was, elke keer moest er een andere techniek gebruikt worden.  

Golf in the dark Midgetgolf Fabriek Woerden Blacklight

Na ruim een uur vol spanning, plezier en fanatisme kon de balans worden opgemaakt. Het scoreformulier werd bekeken en de winnaar was bekend! In het restaurant hebben we nog even wat gedronken en alles nabespoken. De een vond de effecten het mooist, de ander vond het leuk dat ze elke keer iets anders moesten doen. Natuurlijk kunnen we veel vertellen over de leuke effecten en het prachtige decor, maar we willen niet alles verklappen: je moet het zelf gaan zien en beleven! 
Wil je vooraf een indruk krijgen, bekijk dan de video van Golf in the Dark.

Bezoek Golf in the dark!

Golf in the Dark wordt aanbevolen vanaf 8 jaar. Omdat het in het donker is, er soms geluidseffecten en bewegende elementen zijn, kan het zijn dat het voor kleinere kinderen wat spannend is. Jari en Noud schrokken soms ook van de onverwachte effecten. 

Wij raden Golf in the dark zeker aan! Met de verschillende banen waarmee je telkens andere technieken moet gebruiken is het zeer afwisselend. Het decor is prachtig en je komt telkens in een andere 'wereld' terecht. Het spelelement is ook erg leuk, omdat de banen zo verschillen blijft het spannend tot het einde. Het is echt een leuk uitje voor het hele gezin!

Golf in the Dark

Combineer met andere activiteiten

Bij De fabriek / De Pretfabriek in Woerden zijn meer leuke activiteiten. Combineer het bezoek aan Golf in the dark met het spelen in Indoorspeelparadijs De Pretfabriek of boek een workshop Gooien met Verf. De activiteiten zijn ook te boeken als kinderfeestjes! 

Fabriek Woerden >