Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens

Kom je op bezoek in het magische en grootste kasteel van Nederland met de prachtige omliggende tuinen? 

Kasteel de Haar is het meest luxueuze en grootste van Nederland! Het ligt in het pittoreske dorp Haarzuilens en beschikt over prachtige tuinen.
Het middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. 

Kasteel de Haar - Bibliotheek

Leren en plezier voor kinderen

Voor kinderen is er altijd iets te doen! Het lijkt wel alsof je in een sprookje rond loopt! Neem tijdens een wandeling eens een parkspeurtocht mee en leer meer over het park én het kasteel. In het doolhof kunnen de kinderen plezier maken en in het hertenkamp kunnen ze op zoek naar hertjes. Ze voelen zich vast een prinses of prins of ridder in het kasteel en leren meer over de baronnessen en baronnen die op het Kasteel gewoond hebben. 

Kasteel de Haar beschikt over een app waar veel leuke informatie en ook activiteiten voor de kinderen in staan. 

In de vakanties zijn er vaak extra leuke activiteiten georganiseerd. Houd de agenda dus goed in de gaten!

Kasteel de Haar - Balzaal

 

Kasteel de Haar 

n het kasteel krijg je een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20ste eeuw. In het kasteel kun je de verschillende vertrekken bekijken;  het souterrain, de bel etage, de eerste verdieping en de personeelsverdieping. 

Je mag zelfstandig door het kasteel lopen. In elke zaal zijn leeskaarten te vinden, waarom informatie over de ruimte te vinden is. Ook is het mogelijk om een audiotour te doen. 
Er zijn in verschillende zalen zaalgidsen aanwezig, die alle vragen kunnen beantwoorden.

Kasteel de Haar - Haarzuilens

De tuinen 

Rondom het kasteel liggen het park en de tuinen, met een oppervlakte van ruim 55 hectare. Je kunt er heerlijk wandelen over de lanen en slingerende routes die door het park en de tuinen lopen. De romantische overdekte brug, de picknickwijde bij de vijver, het doolhof en het grote hertenkamp maken het een prachtig park.  

Kasteel de Haar

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor