Gooien met verf

Wij hebben met ons gezin deelgenomen aan de workshop 'Gooien met verf' bij de Pretfabriek in Woerden. Wat een ontzettend leuke ervaring was dat! De workshop 'Gooien met verf' bij de Pretfabriek in Woerden is een fantastische manier om je creatieve kant te ontdekken. Of je nu een ervaren schilder bent of nog nooit een kwast hebt aangeraakt, deze workshop is voor iedereen geschikt.

Gooien met verf Pretfabriek Woerden

Atelier

Het atelier waar de workshop plaatsvond was ruim opgezet en had een gezellige sfeer. Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door de begeleider, die ons uitlegde wat we konden verwachten tijdens de workshop. In de kleedruimte waren overalls, evt. shirts en schoenen beschikbaar om de eigen kleding te beschermen. Mocht je gehecht zijn aan je kleding dan is het verstandig om iets ouds aan te trekken, want gooien met verf is op eigen risico. Er is airconditioning aanwezig in het atelier, waardoor je ook in de zomer een leuke activiteit kunt beleven.

Workshop in het atelier Gooien met Verf Pretfabriek

Technieken oefenen

Bij binnenkomst in het atelier worden de technieken eerst geoefend en worden kleurencombinaties getest. Aan de hand van voorbeelden, werden de technieken toegelicht. Na een korte uitleg ga je geheel zelfstandig aan de slag. Tijdens het proces krijg je tips en ondersteuning van de begeleider, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

Technieken oefenen gooien met verf pretfabriek

Een kunstwerk maken

Vervolgens kregen we allemaal een wit canvas waarop we onze eigen creatie mochten maken en was het tijd om los te gaan! De verf vloog in het rond en er ontstonden prachtige kleurrijke patronen op onze doeken. Dit was ontzettend leuk om te doen en we hebben ons allemaal flink uitgeleefd. Alles mag vies worden in de verfgooi ruimte, je mag combinaties proberen op de vloer en je kunt je naar hartenlust uitleven.  Natuurlijk hebben we verschillende technieken op de doeken gecombineerd en verschillende materialen gebruikt.

 Lekker aan de slag gooien met verf

Iedereen, van jong tot oud, kan op deze manier een geweldig kunstwerk maken. Het resultaat van de workshop is altijd verrassend. De kleurrijke patronen die ontstaan op de doeken zijn stuk voor stuk uniek en prachtig om te zien. Na afloop van de workshop heb je je eigen kunstwerk gecreëerd. Het wordt op een droogrek geplaatst, zodat je het kunstwerk een week later helemaal droog trots mee naar huis kunt nemen.

Droogrek gooien met verf

Workshop of kinderfeestje

De 'Gooien met verf' workshops duren ongeveer 1,5 uur en zijn geschikt voor groepen vanaf 4 personen. Zorg ervoor dat je een aantal dagen van tevoren reserveert, zodat er voldoende begeleiding aanwezig is.
Ben je met een kleinere groep, dan kun je altijd even informeren naar de beschikbaarheid. En ook fijn om te weten: er is een kleedkamer aanwezig, zodat je na afloop weer schoon en fris naar huis kunt gaan.

Al met al kunnen wij de workshop 'Gooien met verf' bij de Pretfabriek in Woerden zeker aanraden! Het is een ontzettend leuke activiteit om met het gezin te doen, maar ook als kinderfeestje zal het zeker in de smaak vallen. En wie weet ontdek je wel een verborgen talent voor kunst!

Gooien met verf

De workshop is erg goed te combineren met een van de andere leuke activiteiten bij de Pretfabriek!

Gooien met verf!