psssttt... deze foto mocht ik eigenlijk helemaal niet met jullie delen. Maar hij past toch perfect bij een blog over vaderdag?

Op de derde zondag van juni vieren we elke jaar Vaderdag. Wij hebben daarom de stoerste tips voor kinderen en hun papa op deze dag op de Veluwe voor je op een rijtje gezet. Lekker gek doen met papa!

Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders, waarbij het vaderschap en het belang van vaders voor de verzorging en de opvoeding van hun kinderen wordt gevierd. Ook wordt hij op deze dag vrijgesteld van huishoudelijke taken.
(Doet die bij jou thuis op zondag dan wel eens iets anders dan vissen of voetbal kijken?)

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Wat ga jij doen op vaderdag?

Ben jij al voorbereid op een ochtendje vroeg opstaan om voor de vader van je kinderen het ontbijt klaar te maken, of om de keuken op te ruimen na alle zooi die je kinderen achter zullen laten? Je krijgt er wel heel veel liefde voor terug ;) 


» Vaderdag 2024 «

 

Formule 1 op Vaderdag

Vaderdag uitje tip
Het is niet alleen Vaderdag maar ook Formule 1 zondag. De Grand Prix van Canada begint zondagavond. Kom samen met je vader lekker racen in de Racelounge en ervaar hoe het is om een echte Formule 1 coureur te zijn. Aansluitend kunnen jullie genieten van een heerlijke burger in het naastgelegen restaurant.
Check dan hoe stoer! ➤


Vaderdag knutsel

Vaderdag knutsel op de Veluwe
Op de website van de Julianatoren hebben ze hele leuke knutselvoorbeelden voor vaderdag. Pak de potloden, lijm, schaar en mooie versierspulletjes er maar bij want Jul en Meneer Kaasgaaf hebben drie te gekke knutsels voor jou om te maken voor jouw allerliefste vader. 
Dat wordt leuk! ➤


Vaderdag in Harderwijk

Vaderdag in Harderwijk
Kok Experience en bioscoop Kok CinemaxX zijn op Vaderdag geopend. Kom lekker spelen in het speelparadijs met leuke mooi weer tarieven. Als je kinderen al wat ouder zijn zijn de escaperoom of de lasergame en virtual reality (VR) arena echt super stoer om te doen. Of kom lekker relaxed een film kijken.
Toffe tip! ➤


Vissen op vaderdag

Vissen op vaderdag
In de visvijver van Nederlands grootste forellenkwekerij 't Smallert in Emst kun je vissen op forel en op de avonturenvijver op karper, steur en meerval. Perfect voor een gezellig dagje uit met je vader. 
Dat wordt genieten! ➤


Vaderdag tip in Apeldoorn

Vaderdag in Apeldoorn op de Veluwe
Met graafmachines, hijskranen en bouwmateriaal maak je bijna elke vader wel blij. De tijdelijke tentoonstelling bij Paleis Het Loo laat je meegenieten van de grote verbouwing van afgelopen jaren. 
Bekijk het Meesterwerk! ➤


Vaderdag aanbieding

Vaderdag in Apeldoorn bij ZERO55
Waar kun je beter vaderdag vieren dan bij ZERO55? Geniet van een heerlijk vaderdag menu en daag je vader uit op de kartbaan.
Wie is het snelst? ➤


Vaderdag aandenken

Vaderdag stoer uitje op de Veluwe
Wat is er nou leuker dan samen herinneringen maken. Bij dit stoere klimuitje zorgen zij deze dag voor een leuk aandenken voor alle vaders!
Samen klimmen! ➤


Vaders houden van...

Vaderdag op de Veluwe
Een balletje trappen of golfen. Bij Multi Fun Bussloo lekker gezellig en samen actief. Zelfs opa wordt hier blij van. Helemaal top toch!?
Of samen met papa op de E-Chopper. Ook super leuk.
Let's have some fun! ➤


Vaderdag ontbijt

Vaderdag ontbijt in Apeldoorn op de Veluwe
Als je wilt slingeren aan een liaan heb je eerst wel even een stevig ontbijtje nodig. Ga lekker uitgebreid ontbijten bij de Apenheul. Perfecte start van de dag.
Heel uniek! ➤


Kijk die spierballen van die vaders

Vaderdag tip op de Veluwe
Bezoek het gratis Drakenbootfestival in Apeldoorn. Het Drakenbootfestival begon ooit als spannende bootrace over Kanaal Noord. Nu zijn de Drakenbootraces het middelpunt van het tofste festival van Apeldoorn. Want er is nog zoveel meer te zien en doen.
Laat de draak in je los! ➤


Samen klussen voor vaderdag

Vaderdag in Apeldoorn op de Veluwe
Kom zaterdag al samen met je vader klussen bij Hornbach Apeldoorn.
Tof idee! ➤


Vaderdag korting

Vaderdag tips op de Veluwe
Vier Vaderdag bij de Flierefluiter. Via de Go-Kids' grote vaderdag actie kun je met 10% korting naar binnen bij de Flierefluiter door KORTINGSCODE gkvader10 te gebruiken bij het boeken! 
Check die deal! ➤


» Vaderdag cadeautjes «

 

Cadeau tips voor vaderdag

vaderdag cadeau tips op de Veluwe
De allerjongsten knutselen meestal op school wel iets voor vaderdag. Een toffe peer, een wc-rol houder voor scheet van een vader of een kei van een vader, wat zal er dit jaar allemaal langskomen?
Het is natuurlijk ook altijd leuk om samen nog een cadeautje uit te zoeken voor papa. Dat kan heel makkelijk online. Wij hebben wel enkele toffe tips voor je.


Vaderdag cadeautjes

Vaderdag cadeautjes
Bij Bezoekerscentrum Nunspeet vind je echt super stoere cadeautjes voor papa's. Maak gelijk ook een heerlijke wandeling door het mooie gebied rondom het bezoekerscentrum. De speurtochten zijn echt super leuk voor kinderen.
Altijd genieten hier! ➤


Cadeautips voor vaderdag

Koffie: altijd een goed idee
Zet koffie op de traditionele manier met een percolator zoals de Bialetti 3-kops Moka Express. Als je echt wilt uitpakken kun je er zelfs een leuk koffiepakketje van maken. Met bijvoorbeeld vers gemalen espresso en deze stoere koffiekopjes erbij.

Geef een heerlijk zomers luchtje
Van bijvoorbeeld Paco Rabanne Invictus, een frisse en sensuele geur voor mannen. Of de heerlijke David Beckham Instinct, een verleidelijke geur voor de stijlvolle en moderne man. Mijn topper is Hugo Boss Bottled Night. De geur heeft een unieke samenstelling die intens en erg mannelijk is.

Elke man wil graag een mooie zonnebril
De heren zonnebrillen hebben vaak gekleurde glazen die passen bij het montuur. Kies een stijlvol model, zoals een klassieke pilotenbril of een sportieve rechthoekige bril. Twee echte toffe mannelijke brillen zijn: Kingseven Heren Zonnebril en SINNER Heren Zonnebril.

Gereedschap
Als hint of gewoon omdat het makkelijk is. Voor de startende klusser een gereedschapskoffer die alle basics bevat. Perfect voor alle klussen voor het hele jaar door. Of wat dacht je van een multifunctionele brander, om in te zetten voor het het wegbranden van onkruid, het afbranden van verf of het aansteken van de barbecue.

Een mooie man loopt in een prachtig overhemd 
Even spieken in de kast wat ook al weer zijn maat is! En als het toch niet helemaal past, ruil je het zo weer om. Bestel bijvoorbeeld deze chique WE Fashion Heren slim fit stretch overhemd

Als je het echt niet meer weet... geef dan sokken
Sokken draag je bijna elke dag en je kan niet zonder. De toffe sokken van Happy Socks zorgen voor een vrolijk gevoel. Happy Socks worden gedragen door de grappige man, maar ook door een serieuze man. Happy Socks combineren met een nette outfit zorgt voor een leuke twist. Heren die Happy Socks onder hun nette pak dragen hebben humor. 


» Agenda tips «

 

Voor later in de agenda

Veluwe Vaderdag agenda


♬ Met vaderdag eropuit ♬

 

We hebben al heel wat leuke uitjes voor vaderdag genoemd. Maar er zijn in onze regio nog veel meer leuke tips die niet alleen met Vaderdag leuk zijn, maar elke dag voor veel plezier zorgen.

Binnen spelen:

  • Lekker actief trampoline springen of durf jij over het gave krachtparcour van FunZone Apeldoorn 
  • Kom klimmen en klauteren bij de Happyfarm in Terschuur

Zwemmen:

Musea:

  • Bezoek het museum in Elburg, wandel een spannende speurtocht in het museum of in de stad
  • Kom buiten spelen met speelgoed van vroeger bij het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur
  • Kasteel Cannenburch laat je een vorstelijke middag beleven. Ontdek het museum in Vaassen
  • Vind wat je zoekt en laat je verrassen door dat wat je niet zocht bij CODA museum Apeldoorn
  • Bezoek het Zandsculpturenfestijn in Garderen

Actieve uitjes:

De natuur in:


Handige blogs:

☆ Vaderdag in Gelderland ☆

 

Weten jullie trouwens, dat de traditie om papa’s in het zonnetje te zetten vanuit Amerika naar Nederland is overgewaaid?  President Richard Nixon heeft in 1972 Vaderdag tot officiële feestdag uitgeroepen.

Liefs Judith

Vaderdag op de Veluwe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*** 

 

Vaderdag 2024: de leukste uitjes op de Veluwe

Elburg, Epe, Terschuur, Garderen, Uddel, Heerde, Hoenderloo, Apeldoorn,

Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Voorthuizen, Barneveld, Ugchelen, Elspeet, 't Harde, Vierhouten en Vaassen

Log In