Ontdek hier de leukste lente dagjes weg met kinderen. Een uitje op de Veluwe deze lente. In de lente is het weer vaak erg wisselvallig. Daarom hebben wij zowel leuke tips voor binnen als buiten voor jullie kinderen verzameld. Wij maakten een handig overzicht. Fijne lente!

Lente uitjes op de Veluwe met kinderen

 

Yes, de eerste groene blaadjes komen al weer aan de takken. Op de Veluwe is dit misschien wel de mooiste tijd van het jaar. De natuur begint weer te leven. We kunnen al weer bijna 'met zonder jas' naar buiten. 

Vier de lente in de Julianatoren

Lente in Apeldoorn op de Veluwe met kinderen
Vanaf 24 maart is de Julianatoren weer geopend. Met twee grote evenementen. Kom op 24 maart of in het Paasweekend van 29 maart t/m 1 april paaseieren zoeken met Jul & Julia bij kinderpretpark de Julianatoren. De paashaas heeft hééééél veel paaseieren verstopt in het Julianatoren-bos. Tegelijk start Het grote Lentefestijn. Er zijn weer heel veel toffe shows en volop spanning te beleven.
Dat wordt genieten! ➤


Nieuwe Zandsculpturen in Garderen

lente op de Veluwe met kinderen
De nieuwe zandsculpturententoonstelling van 2024 bij de Beeldentuin in Garderen heeft het thema “BOEKEN”. Krachtige verhalen worden zichtbaar van onder andere sprookjes, literatuur en kinderboeken.
Boeken saai? Echt niet! Denk aan oude klassiekers uit de kindertijd van Ot en Sien, Dik Trom en De Kameleon, maar ook sprookjes zoals Hans en Grietje. En de nieuwste boeken van deze tijd zoals bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje.
Breng nu een bezoekje! ➤


Lente in de Apenheul 

Lente in Apeldoorn
In het prachtige, groene park van Apenheul vind je wel 35 verschillende soorten apen. Meer dan de helft van de 300 apen loopt zelfs los tussen de bezoekers! Met een seizoenkaart kun je onbeperkt apen spotten. En bij je tweede bezoek heb je je seizoenkaart al terugverdiend!
Koop nu jouw seizoenkaart met 24% korting voor maar 26,95 euro (3 t/m 12 jaar) of 29,95 euro (13+ jaar)!
Kom de aap uithangen! ➤


Nieuw in de Lente op de Veluwe

lente voorjaar op de Veluwe met Kinderen in Terschuur
Kom kijken bij de nieuwste expositie van het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum: Barbie Around the World. Het is bijna niet te geloven, maar barbie wordt op 9 maart alweer 65 jaar. Op 9 maart 1959 werd de eerste Barbiepop geïntroduceerd op de Toy Fair in New York. Ze werd meteen datzelfde jaar nog een weergaloos succes met meer dan 350.000 verkochte Barbiepoppen.
Om jaloers op te zijn! ➤


Leukste uitje in Harderwijk

Lente in Harderwijk
Ben jij ook zo gek van de boeken van opa Jan? De schrijver van deze boeken is Marius van Dokkum. Naast schrijver is hij ook kunstenaar. Hij maakt schilderijen van gewone mensen die grappige dingen meemaken. Al die schilderijen hangen in zijn eigen museum in Harderwijk. Dat museum heet -hoe kan het ook anders - het Marius van Dokkum Museum! Een museum waar jong en oud genieten van de vrolijke en herkenbare schilderijen van Marius.
Speciaal voor de jonge bezoekers bieden zij nu ‘De Toffe Peren Tour’ aan. Een interactieve speurtocht met vragen en (teken)opdrachten, waarin Pietje Peer je meeneemt op ontdekkingstocht door het museum. 
Nu nog leuker! ➤


Lente agenda tips voor kinderen

lente op de Veluwe
Ontdek in onze agenda nog veel meer bijzondere lente activiteiten op de Veluwe. 

Check onze agenda! ➤


Lente inspiratie blogs

Ontdek hier toffe tips voor de lente in onze overzichtspagina's: boordvol met de leukste, lekkerste, mooiste en bijzondere uitjes voor je kinderen.

Lente op de Veluwe

Lente op de Veluwe

lente op de Veluwe met kinderen

dierenuitjes op de veluwe met kinderen


Wandelen met kinderen op de Veluwe

Wandel je lekker warm op de leukste wandelplakken in de regio. Willen jouw kinderen nou niet graag mee wandelen. Ga dan eens op pad met Geocaching: een soort schatzoeken 2.0. Check onze topplekken en ga zelf op pad. 
>> Toffe wandelingen met kinderen!

Kikkerdril 

Vanaf eind maart is er weer kikkerdril te vinden in poel of sloot. Wij namen vorig jaar dril mee naar huis en weken lang was de bak met kikkervisjes het eerste wat ’s ochtends gecheckt werd. Dus... wapen je met schepnet en emmer (of een plastic 2 liter melkcontainer, werkt ook gewoon) en maak het een missie! Vervolgens is wat vers water scheppen iedere paar dagen natuurlijk ook een goede reden voor een frisse neus! Voor alle ins and outs voor het verzorgen van de visjes is er online genoeg te vinden.
>> Kikkervisjes vangen met kinderen

Het leukste buitenspeelgoed

Verras je kind eens met wat nieuw buitenspeelgoed. Zeker weten dat ze hiermee zich buiten uren kunnen vermaken. Wij hebben het leukste buitenspeelgoed voor je op een rijtje gezet!
>> Check het hier!

De hoogte in bij de mooiste uitkijktorens van Gelderland

Wat ook echt tof is, is wandelen naar uitkijktorens. Wij zochten de 30 mooiste uitkijktorens op. De meeste torens kun je wel gratis bezoeken, voor sommigen moet je een kleine vergoeding betalen. Maar dat uitzicht wat je dan daarvoor krijgt is echt de moeite waard!!!
>> Kijk zo gaaf deze uitzichten!

Klimmen in een klimbos in Gelderland

Kun je geen genoeg krijgen van die mooie uitzichten, bezoek dan een klimbos. Check hier de tofste klimbossen van Gelderland.
>> Dé tofste klimbossen!

 

 

☆ Lente in Gelderland  ☆

 

Geniet van deze dagen, ontdek de eerste groene blaadjes en bloemknopjes die al weer naar boven komen. Doe samen leuke dingen met je kind. Voor je het weet is de tijd al weer voorbij.

Liefs Judith