Na een kwakkelende winter kunnen we niet wachten op het voorjaar om weer lekker naar buiten te gaan. Op verschillende plekken zijn er weer lammetjes geboren en veel schaapskooien en kinderboerderijen organiseren een lammetjesdag. 

Lammetjesdagen op de Veluwe 2024

Op sommige plekken kun je de hele week langs komen. Anderen hebben speciale dagen, met veelal extra activiteiten. Kom de lammetjes bewonderen en soms zelfs wel aaien of knuffelen! Wij kunnen niet wachten!

Schaapskudde Elspeterheide

Schaapskudde Elspeter Heide
Bij de Schaapskudde Elspeterheide kun je elke dag rond 11 uur het terrein op en komen kijken naar de lammetjes. Ook zijn er weer weer de lammetjesdagen.
Kom kijken! ➤

Schaapskudde Loenermark


Bij Schaapskooi Loenermark zijn ook dit jaar weer lammetjes geboren. Het eerste lammetje is 25 januari geboren en ze heet Lenie. De kudde Veluwse heideschapen graast op heide voor natuurbehoud. Van april t/m december zijn de schapen overdag opstap met de herder. Een mooi gezicht tijdens een bezoek aan de Loenermark!
Zo schattig! ➤

Schaapskudde Heerde - Epe 

SChaapskooi Epe Heerde Lammetjesdag
Bij de schaapskooi van Epe-Heerde kun je elke dag komen kijken en er is hier een speciale Lammetjesdag. Ook kun je hier je eigen lammetje adopteren en zijn er voor alle adoptie ouders speciale kraamvisites.
Lammetjesdag! ➤

Schaapskudde Ermelo

Lammetjesdag Schaapskudde Ermelo
Kom kijken bij de lammetjes. Er zijn er al weer heel veel geboren. Kom naar de lammetjesdag, de enige dag in het jaar dat de schaapskooi zelf toegankelijk is en de dieren van dichtbij bekeken en aangeraakt kunnen worden.
Die wil je knuffelen! ➤

Andere plekken waar je lammetjes kunt bezoeken

Je kunt natuurlijk ook lammetjes en andere jonge dieren op de kinderboerderijen vinden. Op de Veluwe kun je een kijkje nemen bij:

Heel veel plezier bij alle lammetjes en andere jonge dieren!