Bij Go-Kids regio Nijmegen verzamelen we handige opgroeitips en opgroeiadressen uit Nijmegen en omgeving. Wat dacht je van professionals waar je als ouder terecht kunt voor vragen, ondersteuning, workshops en cursussen over allerlei opgroei-onderwerpen? Op Go-Kids vind je bijvoorbeeld ook een kindercoach, zwemles, bibliotheek, ontmoetingsochtenden, babymassage, kinderopvang, kinder EHBO, maar ook leuke adressen voor het pimpen van de slaapkamer van je opgroeiende kids of een fotograaf die jou en je - steeds groter wordende - kinderen voor eeuwig vastlegt. 

Bewegen en sporten is uiteraard voor iedereen belangrijk, maar voor opgroeiende kinderen helemaal. Daarom in dit overzicht ook een aantal sport(les)aanbieders uit Nijmegen en omgeving.

Hieronder onze 12 tips (in willekeurige volgorde) van handige opgroei-adressen in de regio. Klik op de naam voor meer informatie!

1. Zwemles bij Optisport: 't Hoogkoor (Boxmeer), Pica Mare (Gennep) en Swimming Academy (Berg en Dal) 

In deze regio heeft Optisport 3 locaties waar je zwemles kunt volgen: 't Hoogkoor in Boxmeer, Pica Mare in Gennep en Swimming Academy Berg en Dal. Op alle locaties wordt reguliere en turbo zwemles gegeven. In Boxmeer en Gennep is het aanbod groter met o.a. privé zwemles, Liz & Wes Spetterles en watergewenning.

2. SAAM Nijmegen - Nijmegen 

SAAM Nijmegen organiseert laagdrempelige ontmoetingen voor ouders met jonge kinderen in Nijmegen. Dat kan zijn op een locatie buiten (als het mooi weer is) of op een locatie binnen tijdens de wintermaanden. Bij SAAM Nijmegen draait het om ouders, hun jonge kinderen en het onderlinge contact.

3. Primates Outdoor & Survivalrun - Ottersum

Zorgen voor voldoende sport en beweging is erg belangrijk voor opgroeiende kinderen. Je kunt kiezen uit veel verschillende sporten. In opkomst is de survivalrun-sport. Bij Primates Outdoor & Survivalrun in Ottersum komen kinderen spelenderwijs in aanraking met deze tak van sport.

4. Coachingspraktijk OOW - Rijkevoort

OOW in Rijkevoort is een coachingspraktijk voor kinderen, ouders, professionele opvoeders en organisaties. Pedagoog Wendy Coppelmans geeft advies en verzorgt trainingen en bijeenkomsten. Onderwerpen die regelmatig op de agenda staan zijn bijvoorbeeld: kinderen en emoties, zindelijkheid, communiceren met kinderen, mindsettraining voor kinderen en kindermassage.

5. Monkey Moves - Nijmegen

Monkey Moves biedt leuke sportlessen voor kinderen vanaf 18 maanden. In Nijmegen heb je keuze uit dreumesgym (1,5 - 3 jaar), peutergym (3-4 jaar), kleutergym (4-6 jaar) en multisportlessen voor basisschoolkinderen (6-9 jaar).Monkey Moves heeft als doel om kinderen fit en zelfredzaam te maken en ze een positief zelfbeeld te geven.

6. Bibliotheek Gelderland Zuid - Gemeenten: Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe

Bibliotheek Gelderland Zuid - met vestigingen in de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe - organiseert veel activiteiten voor kinderen. Deze zijn vaak gratis toegankelijk. Zo zijn er interessante kindercolleges over uiteenlopende onderwerpen, workshops, festivals, voorleesmomenten en meer!

7. Marcella Moves - Boxmeer / Nijmegen

Marcella Moves verzorgt danslessen in Nijmegen en Boxmeer voor kinderen vanaf 5-6 jaar. Iedere leeftijdscategorie heeft een eigen dag/tijd wanneer de lessen plaatsvinden. Voor kids tussen 6 en 9 jaar is er bijvoorbeeld Urban Streetdance in Het Danslokaal in Nijmegen, iedere woensdag van 16.00-17.00 uur.
Iets oudere kinderen - vanaf groep 8 (12 jaar) - kunnen op maandag van 18.00-19.00 uur in Boxmeer terecht voor Urban Streetdance en op woensdag tussen 18.00-19.00 uur in Nijmegen voor Hiphop-les!

8. Malou Slungers Fotografie - Gennep

Je kind groeit op van (pasgeboren) baby naar dreumes, peuter, kleuter tot tiener. De mooiste momenten uit het leven van je kind wil je natuurlijk vastleggen. Je maakt zelf natuurlijk veel foto's, maar soms wil je je kind(eren) - en jezelf - laten fotograferen door een professionele fotograaf. Maak dan een afspraak met Malou Slungers Fotografie uit Gennep!

9. Artistic Movements - Nijmegen

Houden jouw kinderen van bewegen? Dan heeft Artistic Movements uit Nijmegen verschillende mogelijkheden! En wie weet zwaaien ze straks als een circusartiest in een hoepel door de lucht of zwieren ze aan de paal! Bij Artistic Movements kun je namelijk lessen Aerial Hoop en paaldansen volgen.

10. Moris Graffiti - Wijchen 

De wensen van opgroeiende kinderen veranderen voortdurend en dat kan betekenen dat ze toe zijn aan een nieuwe of gewijzigde slaapkamer. Wil je iets origineels? Laat de slaapkamer van de kind verfraaien met een wandschildering van Moris Graffiti uit Wijchen!

11. Jij & je baby - Mill 

Mariska van Jij & je baby uit Mill geeft cursussen babymassage aan prille ouders. Ook kun je bij haar terecht voor de vervolgcursus Plezier met je baby, workshops voor zwangeren en telefonische consulten bij vragen en advies tijdens de kraamperiode.

12. FC Dreumes Peutervoetbal - Nijmegen / Beuningen

FC Dreumes ken je misschien al van de lessen die worden gegeven in Lindenholt in Nijmegen, maar in maart 2019 start FC Dreumes ook met voetballessen in Beuningen. Deze lessen worden op woensdagmiddag gegeven in de Tinnegieter en zijn net als in Nijmegen geschikt voor jongens en meisjes vanaf 2 jaar.

Weet jij nog een leuk bedrijf of organisatie op het gebied van opgroeien die niet in deze lijst of op onze website staat? Geef het aan ons door via nijmegen@go-kids.nl