Zwemles bij 't Hoogkoor  

Koorstraat 1, 5831 GH Boxmeer

  Ga mee op avontuur en leer zwemmen!

  Tijdens de zwemlessen van Optisport worden kinderen meegenomen op avontuur. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven ze de leukste en spannendste avonturen. Ze gaan op zoek naar het gezonken schip De Gouden Draek en de Scharlaken Schat. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat zwemleskinderen krijgen bij de start van het zwemlestraject, samen met een prachtige schatkist. Gaandeweg wordt de schatkist gevuld met edelstenen en worden er zegels verdiend voor in het paspoort. Na het behalen van een diploma kan een medaille worden gekocht die een speciale plek heeft in de schatkist. Als het C-diploma is behaald, is het avontuur ten einde en wacht de grootste beloning: De Reuze Robijn.

  Liz & Wes Spetterles 

  Baby’s en peuters beleven samen met de karakters Liz de zeester en Wes de haai de spetterlessen. Liz en Wes zijn het zusje en broertje van Zed en Sop, de hoofdpersonages in het Optisport zwemlesconcept.

  De lessen zijn stapsgewijs opgebouwd voor de kinderen om te wennen aan het water. Zo gaan ze steeds meer ontdekken en oefenen. Dit kan samen met een ouder of grootouder.

  Bij een halfjaar abonnement ontvangen de kinderen bij aanvang een vrolijke muziekdoos, die ze gaandeweg vullen met spetterboekjes. Ieder half jaar wordt een periode afgesloten met een zwemfeestje. De kinderen ontvangen dan een certificaat en een washandje in een leuke vorm. Als alle baby-/peuterlessen zijn afgerond zijn de kinderen klaar voor het zwemlesavontuur met Zed en Sop.

  Liz & Wes Spetterles is geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

  Watergewenning

  Is je kind nog niet watervrij? Watergewenning is voor kinderen die nog niet gewend zijn aan het water of watervrees hebben. Onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur leert je kind op een leuke en speelse manier vertrouwd te raken met water. Tijdens de lessen worden verschillende bewegings- en drijfvormen aangeleerd. Zo leert je kind onder andere om van de kant in het water te springen en met het hoofd onder water te gaan.

  Zed en Sop zwemles regulier

  Zwemmen is leuk! Leren zwemmen tijdens een groot onderwateravontuur is nog veel leuker! Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven kinderen de spannendste avonturen tijdens de zwemlessen. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat kinderen samen met een prachtige schatkist krijgen bij aanvang van de zwemles. Gaandeweg worden er edelstenen en zegels verdiend, kinderen worden beloond zodra ze weer een belangrijke stap hebben gemaakt.
  - De leukste zwemles
  - Uniek beloningssysteem motiveert je kind
  - Leren zwemmen in een veilige omgeving
  - Gediplomeerde en enthousiaste instructeurs
  - Vorderingen volgen via het online leerlingvolgsysteem
  - Met reguliere zwemles behaalt je kind in zijn of haar eigen tempo de zwemdiploma's A, B of C.

  Je kunt ook kiezen voor turbo zwemlessen. Met turbo zwemles behaalt je kind in een versneld tempo de zwemdiploma's A, B of C. Voorafgaand aan de cursus vindt er een proefles plaats.

  Heeft je kind behoefte aan wat extra aandacht? Met zwemles aandacht zwemt je kind in kleine groepjes en met extra aandacht gedurende het A, B of C traject.

  Zwemles privé (1 op 3)

  Gedurende 30 minuten krijgt je kind persoonlijke begeleiding van een gediplomeerde zweminstructeur. Hierdoor kan de zwemles op maat ingevuld worden, in een ongedwongen en rustige sfeer. Privélessen kunnen ingezet worden ter voorbereiding op het zwemlestraject, als bijscholing tijdens het zwemlestraject of voor het behalen van het ABC-diploma.
  - Vele mogelijkheden voor lesdag en tijd
  - Aanmelden met max. 3 kinderen
  - Ideaal voor watergewenning of bijscholing

  Oefenuur

  Om je kind extra voor te bereiden op het diplomazwemmen, kun je tijdens het Oefenuur samen met je kind oefenen op onderdelen die bij het diplomazwemmen aan bod komen. Er zijn materialen beschikbaar die ook gebruikt worden tijdens de zwemles. Zo kan je bijvoorbeeld oefenen om door het duikgat te zwemmen. En er is een gediplomeerde zweminstructeur aanwezig die uitleg geeft over de verplichte zwemonderdelen en aanwijzingen geeft.
  - Gratis voor zwemleskinderen, mits zij worden begeleid door een betalende ouder/verzorger
  - Bekijk via het online leerlingvolgsysteem welke onderdelen extra aandacht nodig hebben
  - De instructeurs staan klaar om je tips te geven en je vragen te beantwoorden

  Leerlingvolgsysteem

  Het Leerlingvolgsysteem is een online 'scorebord' waarop je de vorderingen van je kind kunt zien. Zo houden we precies bij wat de kinderen al kunnen en hoe ver ze zijn in hun zwemontwikkeling. Wat staat er in het leerlingvolgsysteem:
  - Persoonlijke vorderingen
  - Uitleg over leerdoelen
  - Overzicht van aan- en afwezigheid
  - Mogelijkheid voor het wijzigen van e-mailadres en adresgegevens
  - Wanneer je kind is aangemeld voor zwemles krijg je de inloggegevens voor het Leerlingvolgsysteem per e-mail toegestuurd.

  Leer zwemmen als haai of zeemeermin

  Leer zwemmen als een echte zeemeermin of haai! Maak tijdens een leuke workshop kennis met deze bijzondere zwemtechniek of leer zwemmen als een echte zeemeermin met de speciale zwemlessen. Onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur leer je alle technieken te beheersen die je nodig hebt om te kunnen zwemmen als een echte zeemeermin. We leren je onder andere over materiaalgebruik en de juiste ademtechnieken om snel en sierlijk te zwemmen met een monovin. Voor jongens zijn er haaienstaarten beschikbaar.

  Je krijgt 1 keer per week les in een groepje van maximaal 10 kinderen. Een les duurt 45 minuten. De monovin/staart is inbegrepen. Instromen kan als je minimaal het B-diploma hebt. Het zeemeerminzwemmen is ook mogelijk als workshop of kinderfeestje.

  Adres

  • Adres: Koorstraat 1
  • Stad:  Boxmeer
  • Land:  NL
  • Postcode:  5831 GH