Moederdag 2023! 

Maak haar mooiste dag van 2023 onvergetelijk! Moeders zijn er werkelijk dol op verwend te worden en te horen hoe lief en onmisbaar ze zijn. Dit is de dag voor jullie om helemaal los te gaan. Met alles erop en eraan! Ontbijt op bed, een leuke knutsel, cadeautje, gedichtje erbij en de hele dag haar lekker vertroetelen. Mama's zijn er gek op. Maak van Moederdag 2023 op zondag 14 mei de leukste verwendag ooit!

Wat kun je allemaal doen op Moederdag?

1. Tuincentrum de Oosteinde in Hillegom en Vijfhuizen is op Moederdag geopend!

Zondag 14 mei, op moederdag, zijn de deuren van de Oosteinde Hillegom en Vijfhuizen van 12.00 - 17.00 uur geopend! De vestigingen staan bomvol fleurigheid én je kunt meteen vrolijke aanbiedingen shoppen. Maak er een gezellig dagje uit met mama van! 

Meer info ►

2. Kom lekker koffie drinken of lunchen bij Restaurant Bleij in Heemskerk

Restaurant Bleij is op 14 mei natuurlijk open voor een heerlijke Moederdagbrunch of lunch/diner a la carte. We zijn geopend vanaf 9.30 uur voor een kop koffie met wat lekkers.

11.00 – 14.00 uur:    Moederdagbrunch
v.a. 11.30 uur:          Lunch a la carte
v.a. 16.00 uur:          Diner a la carte

Kom je gezellig langs? ►

3. Kom genieten bij De Smaeckkamer!

Kom langs bij De Smaeckkamer in Beverwijk voor een heerlijke lunch of diner. Of wat dacht je van een high tea? Smullen!

Kom gezellig langs ►

4. Kom eten en spelen bij restaurant Gestrand

Bij restaurant Gestrand (bij Camping De Lakens) kun je heerlijk eten én spelen! Een geweldige speeltuin waar de kinderen zich heerlijk zullen vermaken terwijl jullie genieten van een lekkere koffie of lunch.

Kom je ook spelen? ►

5. Pannenkoeken eten bij De Hemelse Pannenkoek

Pannenkoeken eten is altijd een goed idee. En waar kan dat nu beter dan bij De Hemelse Pannenkoek? Een heerlijke plek voor je gezin om met moederdag te gaan lunchen.

Pannenkoeken! ►

6. Lekker lunchen bij Meneer Frans

Een ideale plek voor koffie, lunch of een taartje tijdens Moederdag. Midden in het centrum, maar met een heerlijke binnentuin! Je vind bij Meneer Frans ontbijtgerechten, huisgemaakte taarten, salades, Flammkuchen uit de Elzas en andere hartige biologische lekkernijen. 

Koffie of een heerlijke lunch? ►

7. Moederdag = Zwemdag bij De Waterkanten in Lisse

Samen rondspetteren, springen en duiken - er is niets leukers dan samen quality time doorbrengen. Als extraatje krijgen de moeders een gratis kopje koffie of thee met een heerlijke bonbon van De KoffieMeulen. Zo kunnen jullie samen ontspannen en bijkomen na het zwemmen. Maak van Moederdag een onvergetelijke dag!

*Reserveer online het E-ticket Zondag = Zwemdag en profiteer van een speciale aanbieding: zwem voor slechts €4,99 per persoon (inclusief een zakje popcorn).

Moederdag zondag 14 mei
10:00-12:30 Gezinsplons voor ouders met kinderen
13:00-16:00 Vrij zwemmen alle leeftijden

Boek hier de tickets ►

Moederdag kado tips

Natuurlijk zijn er ook online weer heel veel leuke Moederdagcadeaus te vinden. Zoek je nog een leuke verrassing? Een bijzonder Moederdag cadeau? Leuke aanbiedingen? Wij hebben de beste webshops van dit jaar voor jullie geselecteerd!

1. RITUALS The Ritual of Sakura - Gift Set

Dit prachtige pakket is het perfecte cadeau voor moederdag! Want zeg nou eerlijk, wie houdt er nou niet van zo'n heerlijke cadeauset?

Bestel hier!

2. Happy Socks Moederdag Giftbox - Maat 36-40

Geef je moeder een cadeau om nooit te vergeten met deze I Love Mom Socks Gift Box. In deze cadeauverpakking zitten drie schattige paren in intens rood, felroze en wit, om haar eraan te herinneren wat een geweldige moeder ze is, inclusief speelse, met de hand gemaakte tekeningen. Daar word je toch blij van?

Daar word je vrolijk van!

Stuur een kaartje

Kun je niet langsgaan, of wil je een andere mama opvrolijken met een leuk bericht? Bij Greetz kan je een gepersonaliseerd kaartje sturen met bijvoorbeeld jouw leukste foto's.

Stuur vandaag nog een kaartje!

Moederdag cadeaus vind natuurlijk je bij HEMA

Op zoek naar een leuk moederdag cadeau? Een cadeau voor je moeder vind je bij HEMA. Zodat je haar op moederdag kunt verrassen. Dat kan met van alles zijn! Wil je haar een ontbijtje op bed geven, dat tot in de puntjes verzorgd is? Dan is het extra leuk om daar als verrassing een moederdag cadeau bij te geven. Lekkere douche- of badartikelen bijvoorbeeld. Een mooie tas komt ook altijd van pas. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor iets lekkers. Een doos bonbons of een goede fles wijn. Weet je niet wat je haar moet geven? Dan is een cadeaukaart van HEMA een goed idee. Daarmee kiest ze haar eigen cadeau en sla je de plank nooit mis. Echt: met een cadeautje van Hema voor je moeder zet je haar op moederdag echt even in het zonnetje. En dat maakt deze dag heel speciaal!

Knutselen voor mama

Ben je nog op zoek naar een leuke knutselproject voor Moederdag of heb je misschien nog geen knutsel voor mama. Geen probleem! Wij helpen je met deze knutseltips speciaal voor Moederdag.

  • Wens jouw moeder een fijne moederdag met deze vingerafdruk-kaart. Ik ben dol op alles met vingerafdrukken, handafdrukken of een tekening van een kind erop. Hier kun je een leuk sjabloon downloaden voor een vingerafdruk-kaart. Kinderen kunnen eenvoudig vingerafdrukken op het papier drukken, waar de zaadjes van de paardenbloem vliegen.
  • Maak een hartjes boekje voor moederdag. Knip de hartjes uit, pak een nieuw printpapiertje en vouw deze dubbel. Vouw deze opnieuw dubbel. Plaats de hartjessjabloon in de hoek (de onderkant van het hart in de hoek, zonder het printpapiertje open te flappen). Trek het hart over met potlood en knip het hart uit, alleen de bogen van het hart).



    Ontvouw het hartje en dan zou je een klavertje vier vorm moeten krijgen. Daar kun je iets leuks in schrijven of tekenen. Herhaal dit met meerder hartjes, zodat je een boekje kunt maken. Lijm nu de hartjes aan elkaar. Lijm aan de buitenste hartjes een mooi lintje vast en plak een gekleurd hartje er boven op! Doe dit aan beide zijden. Je kunt nu een mooie strik maken van de 2 lintjes en jouw moederdag boekje is klaar!

Bak zelf een taart

Je kunt ook zelf de keuken induiken en gezellig iets lekkers bakken! Maak voor Moederdag een van de recepten op deze pagina. Ga voor een heerlijke taart!

Stuur een boeketje bloemen naar jouw lieve moeder

Een fleurig en heerlijk geurend boeketje bloemen ontvangen doet altijd deugd! Personaliseer je levering met een mooie boodschap op een kaartje. Ze hebben ook prachtige droogbloemen of andere cadeau's!
 
 

Ontbijt op bed voor mama

Verras je mama met een ontbijt op bed, dan kan haar dag sowieso niet meer stuk! Op moederdag zetten we moeders speciaal in het zonnetje. Een ontbijt op bed is één van de mogelijkheden om haar te verrassen. Heb je geen zin om een ontbijt klaar te maken... dan kun je deze natuurlijk ook online bestellen en laten thuis bezorgen. Heerlijk genieten!

Met zijn allen uit eten

Een lekkere Moederdagbrunch of avondeten met zijn allen in een restaurant. Moeders zijn er dol op. Geen troep in huis en gezellig met haar kinderen om de tafel. Wij hebben de kindvriendelijke restaurants in de omgeving voor jullie verzameld:

Reserveer snel een tafeltje!

Met het gezin erop uit

Een leuk en gewaardeerd Moederdag cadeau is een uitje met het hele gezin. Samen ergens naar toe en haar een beetje verwennen. Een weekendje kamperen bijvoorbeeld. Je zal zien dat je moeder de hele dag met een glimlach op haar gezicht loopt te genieten. Check hier onze tips voor kindvriendelijke overnachten!

Gezellig overnachten voor het hele gezin!

Een Moederdag cadeau hoeft niet duur te zijn

Opvallend aan deze cadeautjes is dat de meeste helemaal niet duur zijn. Sterker nog, gekochte cadeaus zijn bij moeders helemaal niet eens zo populair. Een Moederdag cadeau waar aandacht aan besteed is of gewoon lekker met z'n allen op stap of uit eten, zijn cadeaus die moeder op Moederdag het liefst krijgt. Het gaat bij moeders om de aandacht die ze krijgen. Dat er aan haar gedacht is. Dat ze zich gewaardeerd voelt als moeder. Daarom is een origineel presentje ook belangrijk. Daar kan ze de volgende dag nog naar kijken en ervan genieten, dat jij toch maar mooi aan haar gedacht hebt. Dat is belangrijk voor mamma’s. Of het nu iemand is die net mamma is geworden of een moedertje die al oma is geworden. Moeders houden van deze dag omdat er aan ze gedacht wordt.